Artdeco, Silmämeikit

Ensikosketus Artdecoon

Artdeco on pysynyt melko etäisenä merkkinä ja tutustuin siihen ensimmäistä kertaa kunnolla vasta viime syksynä. Olimme viettämässä kosmebloggaajien pikkujouluja Aila Airon Kauneuslinnassa. Kyseisen maahantuojan ihonhoitosarjat jäi vähän hepreaksi minulle, kun ahdistuneessa väsymyspöhnässäni keskityin vain hipelöimään meikkejä. Tai itseasiassa luomivärejä.

Artdecon luomivärit myydään magneettinappeina, joille voi hankkia eri kokoisia rasioita. Valitsin rasian syksyn Talbot Runhof for Artdeco -kokoelmasta, koska sen ulkonäkö iski heti silmääni. Tähän rasiaan mahtuu neljä luomiväriä ja aplikaattori. Tai yksi luomiväri ja yksi poskipuna, ihan miten haluaa.

Maanisen paletinrakentajan käsi.. Luomiväreissä oli jonkun verran laatueroja. Löysin paljon kermaisia ja pigmenttisiä sävyjä, mutta myös kuivakampia kavereita.

Halusin koota paletin, jossa kaikki luomivärit toimii helposti toistensa kanssa. Valitsin mukaan myös vaalean korostusvärin, jotta paletilla saisi helposti tehtyä koko meikin. Tämä paletti olikin ainoana luomivärinä mukana tammikuisella Köpiksen reissulla. Hyvin toimi. :)

Vasemmalta 818, 806 ja 835 on Pure Minerals -sarjasta. 665 on ihan tavallinen luomiväri. Napissa on tavaraa 1,1 grammaa, joka on aika normaali koko palettinapille (vertauksena MACin luomiväreissä taitaa olla 1,5 grammaa). Yksi nappi maksaa 7,50€.

818 on vaalea korostussävy, joka toimi reissussa hyvin myös poskipäillä. Melko hohtava, mutta minua ei haittaa. Lempparini 806 on ihana viileä tumma taupe. Tällä saa tehtyä niin hienon smokyn kuin hillitymmät varjostukset. 835 on helppo arkipronssi. Pikameikissä sen sutaisee yksinään koko luomelle. Violetti 665 valikoitui mukaan, jotta paletissa olisi jotain väriä. Kaikissa neljässä on todella pehmeä ja helposti levittyvä koostumus. Hohtavat sävyt sulautuvat hyvin yhteen. Violetti on ehkä aavistuksen hileisempi kuin mineraalisarjan neutraalimmat sävyt, mutta sekin toimii hyvin.

Maahantuoja on halunnut pitää Artdecon hoitoloissa myytävänä sarjana, jotta aina olisi tarjolla asiantuntevaa apua. Olen itse eri mieltä ja näkisin mielellään merkin ständejä tavarataloissa. Asioin tosin lähinnä keskustan Stokkalla, jossa kaikki ständit on suurimman osan ajasta miehitettyinä, joten minulla voi olla hieman kapeakatseinen asenne. Mielestäni merkkiin olisi paljon mukavampi tehdä tuttavuutta ja se olisi jotenkin helpommin lähestyttävä, jos ei tarvitsisi mennä kauneushoitolaan ostaakseen sitä. Mitä te olette mieltä?

Seuraavassa postauksessa ensimmäinen paletilla tehty meikki. :)

Luomivärirasia saatu blogin kautta, luomivärit maksettu itse.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kaisuli / SiameseLipstick keskiviikko 12. helmikuun 2014 at 22:54

  Samaa mieltä, en minä ainakaan mene kauneushoitolaan hipelöimään meikkejä vaan korkeintaan kasvohoitoon. Se on sitten tuurista kiinni sattuuko menemään hoitolaan jossa on niitä meikkejä myynnissä. Saisivat tulla tavarataloihin myyntiin ehdottomasti!

  • Reply Myy torstai 13. helmikuun 2014 at 15:12

   Nimenomaan! Tai siis, enhän mä käy edes kasvohoidoissa.. :)

 • Reply Helena torstai 13. helmikuun 2014 at 00:30

  Minäkin toivoisin tuotteita muuallekkin kuin kauneushoitoloihin! : / Niihin ei helposti eksy shoppailemaan – no ainkaan täälläpäin Suomea – eikä nettishoppailu ilman swatchailua ole yhtään sama asia. Ilahduin siitä, että Virossa Artdecon meikkejä pääsi tutkailemaan ihan tavallisissa kaupoissa. Tänne kans!

  • Reply Myy torstai 13. helmikuun 2014 at 15:13

   Täytyy olla todella spesiaali tuote, että sitä lähtee nimenomaan hakemaan jostain kauneushoitolasta.

 • Reply Anonymous torstai 13. helmikuun 2014 at 08:26

  Ai,näitä ei saa edes kuin kemppareista Suomessa? :( Tallinnan Kaubamajan Ilussa näitä on ollut iät ajat joten sinne vain tutustumaan,muissakin Tallinnan kemppareissa näihin olen törmännyt. :) Itsellä on Artdecon luomivärejä jonkin verran ja osa tosiaan on kuivempia kuin toiset.Itse olen ainakin muuten tykännyt Artdecon tuotteidta,hinta-laatusuhde on ok.
  -TanjaP

  • Reply Myy torstai 13. helmikuun 2014 at 15:14

   Jeps, muualla euroopassa käytäntö on pääosin erilainen ja Artdecoa löytyy tavarataloista siinä missä muitakin meikkimerkkejä. :) Onneksi Tallinna on lähellä!

  • Reply Anonymous perjantai 14. helmikuun 2014 at 10:25

   Joo, Tallinnakin on henkisesti lähempänä kuin jokin pelottava, eksklusiivinen kauneushoitola :D Jos uskaltaa astua kauneushoitolan ovesta, tuntuu kuin olisi pakko varata aika myös johonkin hoitoon tai vähintään ostaa jokin kallis tuote. Tuo tunne tulee siitä, että usein hoitoloissa ei ole liiemmälti henkilökuntaa ja tuntuu inhottavalta mahdollisesti keskeyttää jonkun toisen asiakkaan meneillään oleva hoito. Ei sinne voi mennä vain kokeilemaan ja jättää ostamatta, jos ei löydykään sitä mitä oli etsimässä, koska on aiheuttanut niin paljon häiriötä!

 • Reply Elisa torstai 13. helmikuun 2014 at 12:47

  Voi, onpa mahtavat sävyt! Tällaisia minäkin tarvitsisin enemmän: pieniä paletteja, joihin saa itse koota tarvitsemansa sävyt.

  Harmillista tosiaan, että Artdecoa myydään vain kemppareissa. Tiedän että ainakin kaksi hoitolaa myy Artdecoa Tampereella, mutta en vain yksinkertaisesti kehtaa mennä niin pieneen liikkeeseen ”vain katselemaan”! :D Ihan omituista, mutta haluaisin rauhassa tutustua merkkiin ilman jatkuvaa opastusta…

  • Reply Myy torstai 13. helmikuun 2014 at 15:15

   Tästä tuli hyvin käytännöllinen paletti. :D Vähän kuin hohtava mininaku.

   Mulla on sama kehtaamisongelma! Tarvitsen tilaa ja rauhaa katselemiseen sekä hipelöintiin.

  Leave a Reply