HG, Meikkipohjat, Meikkisiveltimet, MSCHIC

HG: MSCHIC Baked Mineral Foundation & Long Buki Brush

Palataan takaisin itse aiheeseen eli kosmetiikkaan.

Olen yrittänyt etsiä täydellistä meikkipuuteria kuivalle iholleni, jotta minulla olisi Skinfoodin BB Creamin rinnalla toinen vielä nopeammin, helpommin ja siistimmin (levitän BB Creamin sormin, joten kädet on aina sen jälkeen pestävä) käytettävä meikkipohja. Mschic on merkkinä minulle melko tuntematon. Tai toki merkin tiedän, mutta mitään heidän tuotteita en ole käyttänyt. Luin sattumalta parista blogista kehuja Baked Mineral Foundationista ja löysin itseni klikkaamasta sen ostoskoriin.

Vaikka Trendi on palkinnut tämän vuoden parhaana mineraalimeikkinä, en minä sitä sellaisena pidä. Mineraalipohja on mielestäni aina jauhemainen tuote, joten tämä on minulle meikkipuuteri. Sävyjä on kahdeksan ja päädyin neutraaliin sävyyn 1N Light. Ihoni on normaalisti hyvin vaalea, mutta nyt se on (kiitos loman) nätin kevyesti päivettynyt, enkä voinut napata vaaleampaa 0N Porcelain -sävyä. En vieläkään oikeasti tiedä olenko sävyiltäni kylmä vai lämmin, joten neutraali oli turvallisin vaihtoehto.. :)

Puuterissa on kaunis kuvioitu pinta, joka taitaa olla melko yleistä baked-tuotteille. Rasian kannessa on peili, mutta puuterin ja peilin välissä ei ole mitään suojaa, joten se oli jo valmiiksi sotkuinen.

Puuterin alta löytyy erillisestä kolostaan sieni, mutta jätän sen suosiolla vain hätäisiä korjailuja varten.

Koostumus on pehmeä ja sulautuu ihoon helposti. Vaikka ihoni on kuiva, ei lopputulos ole jauhoinen. Anteeksi ällöttävät kohosuonet kämmenselässä. ;)

Minä au natural. Iholla vain kymmenisen minuuttia aikaisemmin levitetty Sensain Silk Emulsion Moist. Ihollani ei mitään ihmeempiä virheitä ole, lähinnä pisamia, hieman näkyviä verisuonia ja paikoin epätasainen väri. Nämä ovat muuten ensimmäisiä järkkärillä ottamiani meikkikuvia. Napsittu käsivaralla ilman mitään peiliä apuna ja ottamistani yhteensä noin kymmenestä kuvasta vain kaksi oli tärähtäneitä. Häkellyttävää, kun on tottunut yrittämään surkealla pokkarilla! Kamera tuntuu antavan iholle jonkun verran anteeksi, koska esimerkiksi yläluomen verisuonet ei näy kunnolla kuvissa. Kuvat voi klikata isommiksi.

Tässä iholle buffattu 2-3 ohutta kerrosta, eikä mitään muuta. Yläluomelle levitin meikkipohjaa myös sormella, jotta verisuonet peittyisivät kunnolla. Pisamat eivät peittyneet täysin, mutta en haluaisikaan meikata niitä näkymättömiksi. Kaunista jälkeä! Silmien sisäsivuun ja leuassa olevalle yhdelle pikkunäpylle lisäisin hitusen peiteainetta, mutta muuten meikkipuuteri riittäisi hyvin. Rutikuivat huulet olisin toki voinut tajuta rasvata ennen kuvien ottamista..

Halusin samalla päästä testaamaan supersöpöä Mschicin pientä varrellista kabukia. Moni kabuki tuntuu käteeni hieman kömpelöltä ja isolta, mutta tämä on ihan nappivalinta minulle. Varresta saa hyvän otteen ja pienehköllä siveltimellä on tarkka työskennellä.

Synteettiset, upeasti pinkki-valkoisiksi liukuvärjätyt harjakset on jumalaisen pehmeät ja sopivan tiiviit. Tällä on helppo työstää myös silmien ympärystä ja nenänpielet.

Omat sormet hieman hahmottamassa siveltimen kokoa.

Toisilleen luodut. Puuteri tarttuu siveltimeen ihan kohtalaisesti, eikä varise pois levittäessä. Melko tiheään tahtiin sivellintä joutuu kuitenkin puuterissa pyörittämään, mutta se johtuu lähinnä siveltimen pienestä koosta.

Aika täydellistä, eikö? Mutta..

Yksi iso ongelma tuotteella on. Puuterikakku ei pysy rasiassa kiinni. Tämän kanssa saa oikeasti olla varovainen, koska yksi vahinkoheilautus rasian ollessa auki ja koko höskä on palasina lattialla. En tiedä onko baked-tuotteet yleensäkin paistettu ”sellaisenaan” vai metallisessa pannussa, mutta tässä ei tuttua metallipannua ole, vaan puuterikakku on ihan vaan ilmeisesti jollain liimalla kiinnitetty rasian pohjaan. No, se ei pitänyt. Yritin tiirailla Body Shopin paistettua poskipunaa, enkä onnistunut siinäkään näkemään metallipannun reunoja, mutta silti se on pysynyt tukevasti rasiassa kiinni. Osaako joku lukijoista kertoa, että onko tämä ihan yleinen paistettujen kakkujen ongelma tai ominaisuus?

Rasian ollessa kiinni, ei puuterikakku silti heilu rasiassa, mikä on erittäin hyvä asia. Puuterirasian avauspainike on kuitenkin kunnolla kohollaan ja toimii hyvin kevyestä kosketuksesta, joten rasia saattaa helposti aueta meikkipussissa. Ja seuraukset eivät ole kivat, mikäli puuterikakku luiskahtaa rasiasta meikkipussiin.. En ole vielä uskaltanut kokeilla.

Baked Mineral Foundation maksaa 29 euroa ja Long Buki Brush 25 euroa. Suosittelen.

Tähän postaukseen lipsahti kuvia reilusti enemmän kuin yleensä aikaisemmin on ollut. Kiitos tai anteeksi innostukseni uuden kameran kanssa. Hyvä vai huono juttu? Yritänkö hillitä itseäni vai annanko palaa?

EDIT: Muokkasin tästä huhtikuussa HG-postauksen. Pienistä virheistä huolimatta molemmat tuotteet on täydellisiä. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anette lauantai 25. helmikuun 2012 at 08:22

  Anna palaa! Kiinnitin heti huomiota että ihanan rehevä kuvasaldo ja kun hyvälaatuisiakin vielä :) Itse selailen paraikaa puhelimella ja hyvin jaksoi ladata!

 • Reply volyym lauantai 25. helmikuun 2012 at 12:40

  Mä ostin tällä viikolla samaisen ”mineraalimeikkipohjan”, ja kävinkin heti seuraavana päivänä palauttamassa sen, kun tuo sulkijaosa ei toiminut ja puuteriosa lähti irti. Sielä sanottiinkin, että on melko normaalia että puuteriosa lähtee irti. Eihän se mua muuten haitannutkaan, mutta kun rasia ei pysynyt kiinni niin meikkipohja ois satavarmasti ollut pian jossain meikkipussin pohjalla murusina. Melko hepposen tuntunen rasia muutenkin. Mutta kyllä tykkään muuten tuotteesta :–)

 • Reply eple lauantai 25. helmikuun 2012 at 14:37

  Todellakin anna palaa :) Hyviä kuvia ja arvostelu tuli muutenkin oikeaan aikaan!

 • Reply Mohn lauantai 25. helmikuun 2012 at 21:57

  Hyvät kuvat on aina plussaa, mitä sitä suotta niiden kanssa kainostelemaan!

  Aika kallis tuote mielestäni ja siihen nähden minusta sen pitäisi kyllä pysyä kasassa.

 • Reply Myy sunnuntai 26. helmikuun 2012 at 01:00

  Kiitos te kaikki! :)

  Rasiasysteemi voisi tosiaan kaivata vielä hieman tuotekehittelyä..

 • Reply .Nekku. sunnuntai 26. helmikuun 2012 at 14:21

  Tykkään kuvista, sinulla on niiden vastapainoksi myös sopivasti tekstiä.

  Monet omistamistani baked-tuotteista on paistettu juuri tuollaisen terrakottalaatan päälle kuin sinunkin puuterisi. Mutta eivät ne ole tuolla tavalla pannusta irtoilleet. Pakkaussuunnittelussa näyttäisi tosiaan olevan kehittämistä. Oletko kokeillut MACin MSF Naturalia? Kiinnostaisi tietää, kuinka samanlaisia nämä kaksi tuotetta ovat. MSCHIC näyttää kuvien perusteella sekä peittävämmältä että luonnollisemmalta, tekisi mieleni kokeilla.

 • Reply Myy sunnuntai 26. helmikuun 2012 at 18:52

  Kiitos .Nekku.! Olen, yllättävää kyllä, onnistunut pysymään täysin erossa MACin kosmetiikasta, joten en ole mitään merkiltä kokeillut. Peittokyky on tässä MSCHICissa yllättävän hyvä noinkin ohuen tuntuiseksi puuteriksi. En ole aikaisemmilla meikkipuuterikokeiluilla (mm. Cliniqueta, Benefitia, Body Shopia) saanut aikaan yhtä kaunista, luonnollista ja peittävää jälkeä kuin minkä tällä tai BB Creamilla saan.

  Jauhemaisilla, oikeilla mineraalimeikeillä toki saa nätin ja tarvittaessa peittävän pinnan, mutta minun käytössä ne vaan on liian hitaita levittää.

 • Reply Anonymous keskiviikko 15. elokuun 2012 at 18:06

  Miulla on samaa meikkipohjaa mutta minulla ei ole irronnut kertaakaan meikkikakku rasiasta. Yritin vähän nykiä irti mutta ei irronnut (olisin pessyt rasian). xD Tuo kabuki on unelma <3 Tarpeeksi pieni että saa silmänalusille meikkiä.

 • Leave a Reply