Loppuneet

Yhteenveto 2011

Mietin tämän tekstin julkaisemista pitkään. Viime viikkoina blogimaailmassa on ollut useita postauksia bloggaajien rahankäytöstä ja minua jännitti millaisia kommentteja tämä herättää. Päädyin nössönä lopulta siihen, että julkaisen tämän ilman euroja.

Aloin vuoden 2011 alusta pitämään tarkkaa kirjaa ostamistani ja käyttämistäni kosmetiikkatuotteista, jotta pysyisin kärryillä mitä kaapeissani (ja lompakossani) tapahtuu. Tässä siis kooste viime vuodesta.

Tein karkean jaottelun: kasvot, kroppa, hiukset, meikit, kynnet ja muu. Jotain on tosin voinut jäädä kirjanpidosta puuttumaan.. Grammoja olen muutellut litroiksi ihan vaan omalla fiiliksellä. Joidenkin tuotteiden käyttö on voinut alkaa reilustikin edellisen vuoden puolella ja joitain tuotteita ei listalla ole, koska koko vuonna ei tullut yhtään purkkia tyhjäksi. Jos siis ihmettelette, että enkö esimerkiksi käytä ollenkaan hoitoainetta. ;) Aloitetaan!

Kasvot

Kuva tosin vuodelta 2012.

Käytin kasvojen puhdistamiseen 4dl puhdistusöljyä, 0,5dl puhdistusainetta ja 7,5dl kasvovettä. Puhdistusöljyä tuli ostettua 3dl, puhdistusaineita 6,5dl ja kasvovettä 5,5dl. Hankin yhden puhdistusliinan (ja varmaankin heitin yhden pois) ja paketillisen puhdistuspyyhkeitä. Kuorin tuubillisen ja ostin yhden.

Ihonihan on kuiva korppu. Kasvovoidetta käytin (muka) kuitenkin vain 0,5dl ja ostin 1dl verran. Seerumia lutrasin lähes 3dl verran (7kpl!) ja ostin reilun 3dl (10kpl) verran. Olen seerumifanaatikko ja ihoni imee mitä sinne ikinä laittaakin. Silmänympärysvoiteita kului 3kpl (noin 0,5dl) ja ostin 2kpl. Naamiota ihoon tuli hulautettua 1dl verran ja samainen määrä hankittuna. Kangasnaamioita ostin yhden paketillisen (10kpl), mutta en jostain syystä ole kirjannut niiden kulumista. Huulirasvoja tuli ostettua 7kpl (0,5dl), mutta yhtäkään ei kulunut loppuun asti. Niillä on tapana hävitä tai mennä pilalle ennen loppumista..

Ostin 35 kasvotuotetta (reilut 2 litraa) ja käytin 25 kasvotuotetta (reilut 1,5 litraa).

Kroppa

Suihkugeelejä.

Suihkussa pesin itseäni 7,5dl edestä ja ostin tilalle 5dl verran suihkugeeliä. Saippuoita käytin kolme ja ostin vain yhden. Turhahkoa kuorinta-ainetta valui viemäriin lähes 2dl ja ostin sitä huimat 7,5dl. Muistuttaisin uudestaan, että olen kuiva korppu: rasvasin vartaloani kahdella litralla vartalovoidetta ja tilalle ostin reilut 1,5 litraa. Vartalosuihkeita tuli hankittua 3,5dl edestä, 1,5dl öljyä, 2dl aurinkovoidetta ja reilu desi itseruskettavaa. Käytin melkein 3dl deodoranttia (5kpl) ja ostin tasan 3dl (6kpl). Yksi loppunut karvojenpoistotuote (sheivausgeeli) ja yksi ostettu (sokerointivaha). Hajuvesiä ostin kaksi, yksikään ei kulunut loppuun, kun minulla on paha tapa säästellä viimeisiä tippoja..

Ostin 31 vartalotuotetta (noin 4,5 litraa) ja käytin 24 vartalotuotetta (noin 3,5 litraa).

Hiukset

Kolme neljäsosaa vuodesta olin blondi.

Käytin yhden shampoon (2,5dl) ja ostin kaksi (10,5dl). Jostain syystä yksikään hoitoaine ei tyhjentynyt, mutta ostin niitä litran verran lisää. Hiusnaamioita käytin kyllä 4,5dl verran ja ostin 2dl. Hiuksiin jätettävää hoitoainetta suihkin 3dl ja ostin 4,5dl edestä. Föönauksen pohjalle tulevia muotoilutuotteita kului vaivaiset 0,5dl ja ostettua tuli melkein 5dl, köhh. Hiuslakkaa kului mielestäni reilusti; 7dl ja ostettua tuli 6dl. Toinen syöppö oli kuivashampoo: 5dl käytettynä ja 4dl ostettuna. Käytin kaksi hiuspuuteria ja ostin kolme. Myös yksi hiusharja tuli hankittua.

Ostin 21 hiustuotetta (reilut 4 litraa) ja käytin 13 hiustuotetta (reilut 2 litraa).

Meikit

Huulipunia!

Meikit oli huomattavasti enemmän tuhlailua kuin käyttämistä. Turha varmaan edes kuvitella jonkun luomivärin joskus loppuvan.. Voin lyhyesti kertoa, että käytin yhden primerin, yhden BB Creamin ja kaksi ripsiväriä. Mitä tuli sitten ostettua? Pohjustustuotteet pysyi maltillisina: yksi primeri, yksi BB Cream, yksi meikkipuuteri, yksi irtopuuteri, yksi heleyttäjä, kaksi valokynää, yksi peitevoide ja yksi poskipuna. Kuulostaa vielä ihan normaalilta. Luomivärejä ostin neljä, joissa tosin oli 21 eri sävyä. Puikkomaisia luomivärejä tuli ostettua seitsemän, koska innostuin Goshin puikoista. Ripsivärejä ostin kaksi, kulmakyniä yhden ja rajausvärejä yhden. Huulimeikeissä tuntui lähteneen lapasesta, mutta ei niitäkään kertynyt lopulta kuin 12kpl, joista kaksi oli rajauskyniä, viisi punia, kolme staineja, yksi huulikiilto ja yksi mikälie sävyte. Välineistä tuli ostettua viisi sivellintä ja yhdet ripsientaivuttimet.

Ostin 42 meikkituotetta ja käytin 4 meikkituotetta.

Kynnet

Muutama OPI..

Yhtäkään värilakkaa ei kulunut loppuun. Sen sijaan niitä tuli ostettua 19kpl, joista 17 oli OPI:n lakkoja. Alus- tai päällyslakkoja en ostanut, mutta sain tyhjäksi kaksi aluslakkaa ja kaksi pikakuivattajaa. Kynsilakanpoistoainetta käytin 5dl ja ostin reilut 3dl. Käsivoidetta kului vaivaiset 0,5dl, mutta ostettua tuli ”jopa” 1,5dl. Rasvaan käsiäni pääasiassa töissä ja työpaikka tarjoaa rasvat. :) Yksi kynsinauhavoide loppui ja yhden ostin. Ostin myös yhden kynsiviilan.

Ostin 26 kynsituotetta ja käytin 8 kynsituotetta.

Muu

Raamattu!

Mitään epämääräistä ei loppunut, mutta ostin kaksi kirjaa.

Yhteensä ostin noin 160 tuotetta, jotka käsittävät karkeasti pyöristettynä 12 litraa tavaraa. Käytin loppuun noin 75 tuotetta eli sellaiset 8,5 litraa kosmetiikkaa. Vaaka ei pysynyt tasapainossa. ;)

P.S. Kyllä, käytin kosmeettisiin tuotteisiin nelinumeroisen summan. Jotkut harrastavat jalkapalloa, toiset ristisanoja, kolmannet elektroniikkaa. Minä harrastan kosmetiikkaa. Kiitos ja anteeksi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Mansikka lauantai 21. huhtikuun 2012 at 08:48

  Mahtava yhteenveto, todella mielenkiintoinen. En kyllä varmaan itse viitsisi tehdä samaa, olen hieman laiska kosmetiikan käyttäjä, se ostaminen on enemmän mun heiniä. :D

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 12:18

   Kiitos! Mä niin tykkään tehdä listoja ja taulukkoja, että tää on hauskaa. :D

 • Reply .Nekku. lauantai 21. huhtikuun 2012 at 11:16

  Olipa mielenkiintoisesti toteutettu yhteenveto! Tällaisia on paljon kivempi lukea kuin pelkkiä listoja. Aloitin itsekin ostettuje, käytettyjen ja saatujen kosmetiikkatuotteiden luetteloinnin alkuvuodesta, mutta en tiedä uskallanko julkaista niitä tilastoja. ;)

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 12:20

   Kiitos! Pyrkimyksenä oli tehdä tästä helposti luettava ja tarpeeksi lyhyt, jotta ei kyllästy kesken lukemisen. :) Lopullinen euromäärä yllätti itseni sen verran, että ainakin Mieheltä se saa pysyä salassa.. Ja jätin vielä tilastosta kampaamo- ja kynsihuoltokäynnit kokonaan pois. Mutta minkäs teet, harrastukset nielee rahaa!

  • Reply neitikameleontti lauantai 21. huhtikuun 2012 at 21:50

   Tosi kiva postaus! :) Pitäis tehdä itsekin tällainen laskutoimenpide, että paljonko tavaraa kuluu desilitroissa.

 • Reply TylyMuija lauantai 21. huhtikuun 2012 at 14:35

  Tjaah..ihan mielenkiintoista.
  Käsittämättömän vähän sä luiraat kyllä tukkatököttejä…
  Mä luulen että aika monen daamin vuosikertymä kemppariostoksissa yllättäisi loppusummallaan.Niitä tuotteita kun nappaillaan yksittäin tai kaksittain,ei hinta pääse hikoiluttamaan.

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 17:15

   Mulla on sinänsä helppo tukka, että se ei juurikaan likaannu. Pesen hiukset kahdesti viikossa lähinnä sen takia, että siinä vaiheessa niihin on kertynyt ihan tarpeeksi muotoilutuotteita. :)

   Ihan totta; mikäli ostaisi vuoden kempparikamat kertarykäsyllä, niin kyllä siinä hiki nousisi otsalle!

 • Reply Pumpulipupu lauantai 21. huhtikuun 2012 at 17:50

  Tosi kiinnostavaa, tätä oli kiva lukea!

  Mutta ei sulla ole mitään hävettävää, minusta tuo kuulosti aivan normaalilta ja jopa kohtuulliselta. Mutta voi kyllä olla että olen väärä henkilö sanomaan. :)

  Ja kuules, jos moni laskisi vuoden vaateostostensa määrän, niin puhutaan todennäköisesti kyllä huomattavasti suuremmista summista kuin kosmetiikan suhteen, sillä voi aina lohduttautua. :)

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 19:37

   Ensi vuonna minulla on jo vähän vertailukohtaa, kun saa tämän vuoden tulokset kasaan. :)

   Ihan totta, että moni käyttää vaatteisiin paljon enemmän rahaa. Itsellä vaatehankinnat jäivät pienemmiksi, ehkä niiden parissa työskentely ja hyvin rajoitettu työpukeutuminen tekee tehtävänsä..

 • Reply Ruu lauantai 21. huhtikuun 2012 at 18:22

  Mua on aina hämmästyttänyt se että miten joku jaksaa kiinnostua siitä että miten joku muu käyttää omat rahansa, tosin ihan vaan uteliaisuuttani jäin kaipailemaan niitä tietoja että paljonko noihin on mennyt rahaa, en moralisoidakseni, vaan lähinnä siksi että oisi voinut vertailla omaa kulutustaan esim sinun kuluttamaasi määrään. Mielenkiinotinan postaus kaikenkaikkiaan :)

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 19:40

   Joillain ei vaan taida olla parempaakaan tekemistä kuin arvostella (anonyymina tietty) muiden rahankäyttöä. :) Voin karkeasti sanoa, että nelinumeroinen summa, joka jäi alle kahden tonnin. Siis ilman kampaamo- ja kynsihuoltokäyntejä.

  • Reply Ruu lauantai 21. huhtikuun 2012 at 22:11

   mulla menee varmaan vuodessa sanotaan että satanen tai kaksi kolme korkeintaan :), ja siinä kaikki, mutta en todellakaan ole mikään keskiverto, minulla on paljon kosmetiikkaa, niin paljon etten osta uutta, ja kun en oikein nykyään meikkaakkaan, niin ei kannata ostaa pilaantumaankaan :) luomivärit ainoana intohimona ,ja niitä hamstraan vieläkin, ja kun en shamppoisiin enkä ihon puhdistusjuttuihinkaan niin kamalasti tuhlaa,ei siis ettenkö käyttäisi, vaan minulle kelpaa ne halpis versiotkin, niin aika pienellä vuosibudjetilla elelen, mutta kaikki tekee tavallaan :)

 • Reply Eveliina lauantai 21. huhtikuun 2012 at 18:57

  Hm, ihan kiitettävän määrän noita aineita onnistuu lutraamaan! Kosmetiikkailu on hyvä harrastus, johon sopii ”vähän sijoittaa” :)

  • Reply Myy lauantai 21. huhtikuun 2012 at 19:40

   Kyllä niistä ihan hyviä määriä kertyy, kun kaiken laskee yhteen. :)

 • Reply Inke sunnuntai 22. huhtikuun 2012 at 10:49

  Kiitos ihanan erilaisesta listauksesta! Inspiroiva, mullakin on kuiva iho ja jotain kasvovoidetta voi mennä 30ml/kk. Samoin silmänympärysvoiteiden kohdalla mä joskus ihmettelen, kun ihmiset sanoo yhden tuotteen kestävän vuosikausia, ei vaan mulla.

  En silti koe olevani mikään hirveä lutraaja, koska jotain toista ainetta en sitten saa kulumaan millään ennen kun se menee suunnilleen pilalle. Tässä sen toisaalta näkee kuinka erilainen jokainen kosmetiikan käyttäjä onkaan. Mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella ihan näin määrisskäkin mitattuna.

 • Leave a Reply