Hiukset, Hoitoaineet, James Brown London, Muotoilutuotteet, Shampoot, Tigi

James Brown London

Mainitsin jo aikaisemmin saaneeni Prettysta JBL:n tukkatuotteita testiin. Kyseessä on siis brittiläinen hiussarja, joka on syntynyt vuonna 2007 Kate Mossin ja James Brownin yhteistyönä. Sarja on jaettu kahteen osaan: valkoiseen puettuun Signatureen (”chic and elegant”) ja mustiin puettuun Scandalousiin (”wild and unapologetic”). Pretty on Suomessa ainoa jälleenmyyjä.

Hiukseni ovat voimakkaasti vaalennetut ja melkoisen kuivat. Pesen hiukseni 2-4 päivän välein.

Richly Moisturising Shampoo for dry hair

Ohjeistus kehoittaa vaahdottamaan hiukset vain kertaalleen ja antamaan tämän vaikuttaa päässä parin minuutin ajan. Ihan sääntöjen mukaan en pelannut, koska mun on aina pakko vaahdottaa hiukset kahteen kertaan (ja hopeashampoota en voi jättää pois). Yleensä ensin hopeashampoota kirkastamaan sävyä ja sen jälkeen pikainen pesu jollain muulla shampoolla viemään sävyn pahin terävyys (eli vaaleimpien kohtien harmaus) pois. Jos hiukset on pahasti kellertävät, niin homma toisinpäin. Tämän JBL:n shampoon kanssa pesin aina ensin L’Orealin hopeashampoolla ja sitten tällä. Annoin tämän kuitenkin vaikuttaa sen pari minuuttia, jotta kosteuttava vaikutus (purkin mukaan) tulisi kunnolla esiin. Tuoksu on mieto ja miellyttävän pehmeä, tuo mieleen jonkun tuotteen lapsuudesta, mutta en osaa yhdistää sitä mihinkään tiettyyn. Koostumus hieman maitomainen ja yllättävän juokseva. Vaahdottu helposti, mutta ei liikaa. Hiukset tuntuvat pesun jälkeen todella puhtailta ja yllättävän karheilta, joka on sinänsä hyvä, ettei tukka lässähdä.

Richly Moisturising Conditioner for dry hair

Hoitoaineen vaikutusajaksi suositellaan viittä minuuttia, eikä sitä paketin mukaan kannata levittää kuin latvoihin ja pituuksiin. Tämä ei siis ole paras vaihtoehto pikaiseen suihkuun, jossa tarvitsee saada tukka minuutissa supersileäksi. Hoitoaineen vaikuttaessa on hyvä hetki kuoria kroppa rauhassa. :) Tässä on sama miellyttävä tuoksu kuin shampoossa (ylläri). Koostumus on aika löysä ja yllättää vielä enemmän kuin shampoon kohdalla. Kaikki muut hoitoaineeni on paksuja ja voidemaisia (paitsi CHIn Ionic Color Lock Treatment), joten piti olla varovainen, ettei tuote luiskahda kädeltä lattialle ennen hiuksiin päätymistä! Toisaalta tämä tuntui häviävän ja imeytyvän hiuksiin, joka varmaan selittää hassua koostumusta. Huuhdeltaessa hiukset tuntuivat pehmeiltä ja silkkisiltä olematta kuitenkaan silikonisen liukkaat. Pyyhekuivat hiukseni tarvitsevat kuitenkin jätettävän hoitoaineen apua, jotta ne saa selvitettyä ennen föönausta, mutta tuntuvat kuivauksen jälkeen ihanan pehmeiltä.

Heat Protection Spray

Lämpösuojassa on todella hyvä pumppu! Toivottavasti täysikokoisen tuotteen suihke on yhtä ihana kuin tämän. Yhdessä suihkauksessa tulee paljon tuotetta, mutta se tulee hyvin tasaisena ja voimakkaana sumuna. Ihana! Sama mieto tuoksu kuin muissakin tuotteissa. Suihkuttelin tätä vähän pyyhekuiviin hiuksiin pituuksiin ja latvoihin (tyveen käytin Tigin Superstar Queen for a Dayta). Föönasin hiukset kuiviksi, jonka jälkeen sumutin lämpösuojaa vielä lisää latvoihin ja kävin hiukset läpi GHD:n kanssa. Tämä toimi erittäin hyvin! Ei kovettunut hiuksiin suuremmillakaan määrillä ja hiukset pysyivät suorina useamman päivän. Jälkimmäisestä kiitokset taitavat mennä GHD:lle.. Pakkaus on kaunis ja simppeli.

Hairspray

Heti ensimmäisten suihkausten jälkeen muistin miksi olen aikoja sitten siirtynyt pelkkiin märkälakkoihin (eli Tigin Superstariin). En tiedä johtuuko se astmavammaisista keuhkoistani vai mistä, mutta kaikki aerosolilakat ottavat mulla inhasti henkeen. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Pieni kylppäri ei juurikaan auta asiaan. Mutta mikä lakka! Tykkäsi keuhkot tai ei, niin tästä en luovu. Tuoksu on hyvin mieto, mutta juuri sopiva, eikä tämä haise yhtään lakkamaiselle. Sumu on todella hienojakoinen. Tämä on loistolakka, kun hiuksia pitää auki. Kiinnittää juuri sopivasti, mutta silti hiuksista ei huomaa, että niissä on lakkaa. Toimi myös hiusten ollessa kevyemmin kiinni, mutta monimutkaiset nutturaväännöt tarvitsevat enemmän tukea. Täydellinen auki olevan kampauksen lakka! Tätä lisää. Olen hämmentynyt, koska en uskonut löytäväni Tigin jälkeen enää parempaa lakkaa, vaikkakin kunnon kampauksissa luotan vielä Tigiin.

Koitin kuvata hiuksiani, hieman huonolla menestyksellä. Kaikkea yllämainittua käytetty. ;)

Haluatteko tietää salaisuuden?

Ihan varmastiko?

Hiuksiani ei ole leikattu lähes kahteen vuoteen. Kävin viimeksi kampaajalla heinäkuussa 2008. Silloin hiukseni olivat punaruskeat ja päätyivät polkkamittaisiksi.

Olen kuitenkin reilun vuoden ajan vaalentanut hiuksiani melko rankalla kädellä. Neljän viikon välein. Eikä näytä tämän pahemmalta! Kiitos hyvät hoitotuotteet, kiitos GHD.

P.S. Kyllähän näissä kaksihaaraisia on ja olen kovasti yrittänyt päästä kampaajalle.. Ensin en tiennyt mihin menisin, sitten keksin ja varasin ajan, sain sikataudin ja aika piti perua. Sen jälkeen olen kytännyt aikaa ja työvuoroja, mutta eivät ole natsanneet keskenään ja olen luovuttanut. Kesälomalla viimeistään. ;) Vinkkejä hyvästä kampaajasta (pelkällä hyvällä kampaamolla ei tee juuri mitään) Helsingissä otetaan vastaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Gloss perjantai 7. toukokuun 2010 at 07:50

  Jes, kiva, että muutkin on samaa mieltä noista JBL:n tuotteista :) Meillä oli lähes identtiset mielipiteet, ja toi lakka on ihan huippu!

 • Reply Fearless Fuchsia perjantai 7. toukokuun 2010 at 10:03

  Voi että siulla on kaunis tukka! :) Ite joudun vaan haaveilemaan vaaleasta pitkästä tukasta, tai no onhan miulla ollut sellainen, mutta ei kertakaikkiaan näytä kauheen hyvältä, kun hiuksia on vähän ja ne vähätkin on laadultaan ohutta. Vaalea tukkani on vieläkin, mutta päädyin pätkäisemään sen polkkamittaiseksi, kun siten se näyttää edes vähän tuuheammalta.

  Oon ihan vähän vaan kade siun tukasta :)

 • Reply kiukkupussi perjantai 7. toukokuun 2010 at 14:38

  Gloss: Joo naureskelin itsekseen sun mielipiteitä lukiessa. :D Lakka on ihan ässä!

  FF: Oi kiitos! :) Melkeen vuosi meni, että tukka alkoi olla tarpeeksi vaalea. Oma väri kun on tummahko ruskea ja sitä oli monta vuotta värjätty punaiseksi. Mun hiuslaatu on melko silkkinen ja yksittäinen hius on todella ohut, mutta niitä on paljon.

 • Reply Ruu lauantai 8. toukokuun 2010 at 12:37

  mulla on jo liki neljättä vuotta ainakin viimesimmästä kampaaja käynnistä, mut tuolla alaselän hujakoilla on nyt pituus ja vaalennetut mullakin, ei vaan raaski leikata :(

 • Reply Anonymous sunnuntai 9. toukokuun 2010 at 11:15

  voikun on nätti tukka!:) GHD tosiaan on aivan loistava! Käytätkö jotain lämpösuojaa? Jos, niin mitä? :)

 • Reply kiukkupussi sunnuntai 9. toukokuun 2010 at 22:52

  Ruu: Oho, pitkään oot sinnitelly. :D

  Anonyymi: Kiitos! :) Nyt olen tosiaan käyttänyt tuota JBL:n lämpösuojaa. Sen lisäksi löytyy CHIn lämpösuoja.

 • Reply Minna torstai 13. toukokuun 2010 at 23:05

  Hei!

  Selailin blogiasi ja kysyisin mistä nettikaupasta olet ostanut:

  – Leighton Dannyn tuotteita?
  – Creative solarOilia ja Seche viteä?
  – Nuxen tuotteita

  :)

 • Reply kiukkupussi perjantai 14. toukokuun 2010 at 17:14

  Minna: Leighton Dennya myy ainakin lookfantastic.com. Samaisesta mestasta olen tilannut Nuxea (ja ostanut sitä myös ihan Stokkalta).

  Sechen ja SolarOilin olen muistaakseni tilannut 8ty8 Beautysta. :)

 • Leave a Reply