Ekokosmetiikka, Suihkugeelit, Weleda

Weleda Citrus Creamy Body Wash

Suhtautumiseni ekokosmetiikkaan on melko ristiriitainen. Ajatuksena ihana, mutta käytännössä omat kokemukset ei ole olleet niin hyviä. Madara aiheutti allergiaa ja Dr. Hauschkaan en tuoksujen takia halua enää koskea. Onneksi Body Shopin seerumi yllätti positiivisesti. Koen muutenkin koko kategorian sekavaksi: on luomua, luonnollista, luontaista, sertifioitua (miljoonaa erilaista) ja tiesmitä. Mikä kuuluu mihin ja mikä on oikeasti ekoa?

Tämä Weledan suihkuvoide taisi tulla Miehen siskolta joululahjaksi vuosi sitten. Kuva on vanhan kotimme ajoilta, joten se oli sukkelaan viime keväänä käytetty pois. Kertoo siis, että hyvää oli! Itse tuskin olisin ikinä tätä ostanut, joten pointsit lahjan antajalle.

Koostumus on valkeaa, täyteläistä ja kermaista voidetta, joka kuitenkin vaahtoaa miellyttävän kevyesti. Tuoksu ei ole liian vihreä, eikä tosiaan pistävä. Enemmänkin makean sitruksinen. Iho peseytyy, mutta ei jää kiristäväksi. Korppuna minä tarvitsin toki vartalovoidetta tämänkin jälkeen, mutta normaali-ihoinen Mies ei. Hän innostui ja tykkäsi tästä jopa enemmän kuin minä, mikä on aikamoinen saavutus.

Pakkaus toimi kohtuullisen hyvin. Tuubin pinta oli hieman nahkea, joten se pysyi hyvin kädessä. Flippikorkki on kätevä, mutta täysin tyhjäksi tämän olisi saanut vain leikkaamalla auki.

INCI: Water, sesamum indicum (sesame) seed oil, coco-glucoside, alcohol, disodium cocoyl glutamate, glycerin, chondrus crispus (carrageenan), citrus medica limonum (lemon) peel oil, xanthan gum, lactic acid, fragrance (parfum)*, limonene*, linalool*, citral*.
(* from natural essential oils)

200 ml tuubilla on hintaa reilut 10 euroa. Mielestäni ihan kohtuullista, kun sisältö on näin hyvää. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ruu sunnuntai 9. joulukuun 2012 at 10:06

    Mä olisin halunnut käyttää muistaakseni juurikin tuon sarjan naamarasvaa, en muista miltä sen piti tuoksua, mutta se haju on niiin hirvittävä, että muutaman kerran jälkeen lensi roskiin… toki ymmärrän että luonnollisista aineista tulee yrttinen tuoksu, mutta ei hitto, kun se ei päivän aikana edes hävinnyt , niin ei tullut meistä kavereita.

    • Reply Myy sunnuntai 9. joulukuun 2012 at 12:58

      Olin niin häkeltynyt, ettei tämä tuoksunut pahalta, että mietin alkuun jotain valmistusvirhettä. :D Dr. Hauschkan ruusuvoiteessa oli ihan järkky pistävä yrttituoksu, koska sinisilmäisenä olin kuvitellut sen tuoksuvan nimensä mukaisesti ruusulle..

    Leave a Reply