Bioderma, Clinique, Huulimeikit, Joik, Käsivoiteet, Kasvojen puhdistus, Kasvovedet, Meikkipohjat, Misellivedet, Reissussa, Seerumit, Silmänympärysvoiteet, the Balm, Vartalokuorinnat, Vartalovoiteet

Tallinnan ostokset

Kävin äskettäin helmikuun alussa ykköstyttöni ja hänen nappulan kanssa yhden yön reissulla Tallinnassa. En ole aikaisemmin varsinaisesti ollut kaupungissa. Olen kyllä kellunut satamassa olevassa laivassa ja kerran jopa noussut maihin – ihan vain siirtyäkseni bussiin, joka vei minut Budapestiin.. Ei ehkä ole fiksuinta tutustua kaupunkiin loskaisena ja sataisena helmikuun päivänä, mutta tykästyin silti! Päätin, että kesällä mennään pariksi yöksi sinne Miehen kanssa.

Matkustimme Eckerölinella. En niin välittänyt laivasta, enkä siellä tarjotusta ruuasta. Ensi kerralla aamupala syödään vasta Tallinnassa. Sen sijaan hotellimme oli huippu! Olimme itseasiassa varanneet toisen hotellin, mutta he olivat unohtaneet kertoa olevansa remontissa, joten meidät siirrettiin saman ketjun (vielä hieman parempaan) hotelliin. Schlössle Hotel oli pieni ja vanhanaikainen luksushotelli vanhassa kaupungissa. Palvelu oli jopa liiallisuuksiin vietyä. Tai ainakin minua ahdistaa, kun kaikki ovet avataan ja noustaan seisomaan, kun tulen huoneeseen.. Tykkäsin hotellista pokkuroinnista huolimatta. Aamupala oli ehkä paras syömäni hotelliaamiainen. Suppeahko, mutta todella herkullinen noutopöytä ja listalta sai tilata lämmintä syötävää (eli pannukakkuja kiitos). Illallisen söimme ketjuravintolassa, koska se oli helppoa. Miehen kanssa voin palata koluamaan ihania pikkuravintoloita, joita kaupunki taitaa olla täynnä.

Yhden kahvilan ehdimme testata. Minun tiramisuni maksoi alle euron (!), koneesta tullut cappuccino taisi maksaa melkein kaksi euroa. Nappula sai kakkujen ja herkkujen täyttämästä tiskistä luvan valita mitä halusi, olimmehan sentään lomareissulla. Tyyppi totesi, ”minä tahdon tämän” ja osoitti omenaa. Selvä!

Kattoja! En juurikaan ottanut reissulta kuvia, koska kylmä, joten loppupostaus keskitytään kosmetiikkaostoksiini. Olin etukäteen päättänyt etsiä käsiini Biodermaa ja Joikia sekä mahdollisuuksien mukaan (aikarajat + mukana oleva nappula) koluta läpi Kaubamajan kosmetiikkaosastoa. Nappula jaksoi hyvin ja ehdin nähdä yllättävän paljon. :) Ensi kerralla lisää (ei varmaan kannata kertoa Miehelle ennen tulevaa reissua). Sitten on helpompi suunnistaa, kun edes vähän tiedän mistä löytää mitäkin.

Olimme matkalla ostoskeskukseen X, mutta löysimme matkanvarrelta ostoskeskuksen Y, joka oli varsin kattava paikka. Nimet voisi myös kirjoittaa ylös.. Sieltä löytyi Yliopiston apteekki, mistä ostin Biodermat. Uusi Hydrabio-seerumi, koska se on niin ihana. Maksoi noin 16 euroa, kun Escentualista saa tilattua noin 21 eurolla. Hydrabio-sarjasta ostin testiin myös miselliveden, joka maksoi 15 euroa (vs. Escentual 12 euroa). Koriin päätyi myös jättipullo ykköslemppariani, sitä varsinaista klassikkoa eli Sensibio-sarjan misellivettä (Tallinna 21 euroa vs. Escentual 18 euroa). Tämän paketin yhteishinta olisi ollut plusmiinus nolla osti Tallinnasta tai tilasi Escentualista.

Yhden asian takia kallistun kuitenkin jatkossa tilaamiseen. Nimittäin hälyttimet. Kaikkiin pulloihin oli teipattu liimapintaiset hälyttimet, joiden irrottaminen oli yhtä tuskaa. Tuossa jättimäisessä misellivesipullossa on muuten todella käytännöllinen pystypumppu, jota vasten tarvitsee vain painaa vanulappua saadakseen tuotetta.

Osan Joikin tuotteista ostin Yliopiston apteekista ja osan Kaubamajasta. Vartalovoiteet maksoivat apteekissa 6,95€ ja tavaratalossa 7,20€. Ei suurta eroa. Kolmen voiteen lisäksi ostin saman hintaisen kaakaovoipuikon, joka on aivan ihana. Jos joskus raskaudun, hinksutan tämmöisiä mahaani 24/7. Puikko sulaa ihoa vasten juuri sopivalla vauhdilla, levittyy sulavasti ja tuoksuu herkulliselle. Tällä on helppo hemmotella kyynärpäitä, polvia, kantapäitä ja muita kuivia kohtia. Käsikuorintanaamiota en ole muistanut korkata. Se maksoi alle 6 euroa.

Kaubamajassa the Balm aiheutti eniten ihastusta. Päädyin ostamaan korostuspuuterin (noin 20€) sekä huuli- ja poskikuullon (noin 14€).

Mary-Lou Manizer on aivan ihana ja hyvin hohtava. Yleensä ihastelen ostoksiani heti hotellille päästyä, mutta nyt en sitä tehnyt. Ja mitäs siitä seurasikaan kotona..

No jes! Joku oli vienyt myyntipakkauksesta sisällön ja laittanut (eri värisen) testerin tilalle. Kiukkuraivokohtaus! Toivuttuani hetken nappasin kuvan näistä ja kuitista. Lähetin kuvan saatettuna pienellä kohteliaalla kiukuttelulla Kaubamajan asiakaspalveluun. Sain ystävällisen vastauksen heti seuraavana päivänä ja he lupasivat postittaa minulle oikean tuotteen.

Oikea Stainiac saapui nopeasti. Sinetöitynä, mutta tosin ilman pahvipakkausta? Hyvää palvelua silti. :)

Korostuspuuteri on niin kermainen, että siitä sormella pyyhkäistessä saa ihan kunnon määrän. Vasemmalla pyyhkäisy, oikealla vähän häivytettynä. Beauty Queen -sävyinen stain antaa luonnollisen, pirteän punan.

Laivalta ei pitänyt ostaa mitään. Jösses se taxfree on ahdas! Ahdistuin niin paljon, että ostin uudestaan Cliniquen silmänympärysseerumin, joka on kutkutellut mielessä siitä lähtien kuin edellinen loppui. Korkkaan tämän kohta kesäkäyttöön. Hintaa tällä oli 23,50€.

Jos teillä on antaa jotain ravintolasuosituksia (tai mitä tahansa muita vinkkejä) kesää varten, niin antaa palaa! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Satu lauantai 3. toukokuun 2014 at 21:21

  Mahtoi kiukuttaa kun pahvipakkauksesta paljastui testeri! Mä olisin varmaan repinyt kaikki hiukseni päästä pelkästä pettymyksestä ja harmituksesta. Onneksi kuitenkin onnellinen loppu :)

  • Reply Myy lauantai 3. toukokuun 2014 at 21:28

   Mä niin manasin itseäni, etten ollut kurkannut pakettiin hotellilla, kun sillon olisin vielä ehtinyt käydä vaihtamassa.. Onneksi hoitui siitä huolimatta :)

 • Reply Jonna H. lauantai 3. toukokuun 2014 at 22:06

  ARGH, miksi hemmetissä ihmiset tekee tommoista?!? Onneksi lähettivät uuden tilalle, vaikka ylimääräistä työtähän se vähän teetti.

  • Reply Myy lauantai 3. toukokuun 2014 at 22:34

   En ymmärrä! Myyntipakkausten olisi varmaan pitänyt olla laatikossa piilossa, eikä esillä.. No, ensi kerralla olen fiksumpi ja tarkistan jo kaupassa :)

 • Reply Päivi lauantai 3. toukokuun 2014 at 23:01

  Huippuihanat ostokset! Mary-Lou Manizer on mun himotuslistalla, ja joku päivä sen vielä hankin. Tosi törkeää tuo testeritemppu. Mä katsoin Lontoossa ihmeissäni joidenkin ihmisten touhua, kun availivat myyntipakkauksia ja kokeilivat niistä, ja sitten pokkana takaisin pakkauksiinsa. Munkin yhtä poskipunaa oli joku kaivellut, mutta onneksi se oli ”vain” Sleekiä. :)

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 10:10

   Mary-Lou on ihana <3 Täytyy vaan annostella maltilla, kun hohto on niin voimakas.

   Sinetöimättömät pakkauksen ja ällöttävät ihmiset, yyh :(

 • Reply MaaLilla/Jenni sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 01:03

  Stainiac näyttää ihan mahtavalta! Tykkään tuollaisista monitoimituotteista ihan älyttömästi, mutta käytän niitä aivan liian vähän. Täytyy ryhdistäytyä! Hyvä kun sait postissa uuden, hyvää palvelua! :)

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 10:11

   Mulla on vähän sama ongelma, niiden käyttö unohtuu.. :)

 • Reply Panda sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 03:15

  Tallinna <3

  Se laivallameno on aina se pakollinen ja valitettava paha… :D Lähinnä siis ne muut ihmiset! Ja kökkeröö laivan tax free on niin pieni! Edes siellä ei saa aikaa kulumaan

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 10:11

   Joo täytyy ens kerralla ottaa joku muu laiva! Ehkä siitä matkasta saisi siedettävän ottamalla hytin ja nukkumalla :D

 • Reply Pumpulipupu sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 08:34

  Ihana reissujuttu, oli varmasti kivaa! :)

  Rakastan noita Joikin vartalovoiteita. Olen menossa Tallinnaan seuraavan kerran kesäkuussa, joten pitää ehdottomasti muistaa ostaa. Ja kiitos myös vinkistä, että sieltä saa Biodermaa, en tiennytkään. :)

  Oma suosikkini Tallinnassa on vanhassa kaupungissa Vene-kadulla Pierren suklaakahvila, ihana paikka! Yritän käydä aina kun käyn Tallinnassa. Muutenkin kiva kaupunki, jossa riittää paljon näkemistä. Jos aikaa on ja sää on hyvä, kävelen yleensä keskustan ulkopuolelle myös Kadriorgin puistoon luonnonrauhaan. Viehättävä puutaloalue, kukkia, vanhoja rakennuksia ja modernin taiteen museo, vähän toisenlainen Tallinna. Pääsee myös ratikalla. :)

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 10:14

   Vartalovoiteet on ihania, mutta tuo 150ml kuluu yllättävän nopeasti. Laskin, että rasvaan itseni siitä 15-17 kertaa. Tallinnan hinnoilla se ei haittaa, mutta täällä Suomessa ne on hieman hintavia.

   Kiitos ihanista vinkeistä! Me muutama vuosi sitten Lontoossakin ihan vaan käveltiin ympäriinsä ihmettelemässä, niin täytyy mennä ihastelemaan vanhoja taloja :) Suklaakahvila kuulostaa herkulliselta! Mies varmasti tykkää, menemme kokeilemaan sen.

 • Reply Jo sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 11:13

  Hih, itse olin juuri vapun alla viettämässä hemmotteluviikonloppua Tallinnassa. :) Sen lisäksi, että kävin laitattamassa kynteni (ekaa kertaa elämässäni!), panostettiin porukalla myös syömiseen. Voin suositella täydestä sydämestäni Leib resto ja aed:ta, Boccaa ja Till ja Kummel-ravintolaa. Kaikki sijaitsevat vanhassakaupungissa ja nettisivut löytyy, joten voi tutustua ennakkoon. En saanut yhtään huonoa ateriaa koko viikonloppuna ja hintataso on Suomeen verrattuna naurettavan alhainen. :) I’m in love, kesällä heti uudestaan Tallinnaan.

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 16:56

   Oi, kiitos vinkeistä :) Syömisen hintataso vaikutti kyllä todella hyvältä! Voi herkutella hyvällä omatunnolla.

 • Reply Anna sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 14:06

  Huh aika moista, että joku pistää testerin myyntipakkaukseen! Onneksi sait oikein sävyn ja sinetöidyn tilalle (:

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 16:56

   Ei aina ihan ymmärrä miten muut käyttäytyy.. :)

 • Reply Anonymous sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 21:50

  Hei! Suosittelisin myös jo mainittuja ravintoloita Till ja kummel sekä Leib. Lisäksi kannattaa käydä kävelemässä Kalamajan alueella, on ihan keskustan vieressä. Siellä ravintola F-hoone on todella kiva ja halpa! -Helkky

  • Reply Myy sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 22:01

   Kiitos paljon Helkky! :)

 • Reply Aamu sunnuntai 4. toukokuun 2014 at 23:45

  Joik on ihana sarja. Kynttilät ja öljyputsari ovat suosikkejani. Onneksi Kaubamajan asiakaspalvelu toimi noin hyvin. Itse nykyään tarkistan aina, mikä tuote on paketissa sisällä. Ei oikein voi luottaa, etteikö joku olisi käynyt peukaloimassa, tai valmistajakin voi tietysti mokata.

 • Reply Kissis keskiviikko 8. heinäkuun 2015 at 21:08

  Mä tota Mary-Louta just Erikan postauksesta kattelin, näyttää UPEELTA. Mut oikeuttaako mikään mua ostamaan sen, kun näitä korostuskuultotuotteita on noin ziljoona?! Ja MACin on ihan parhaita… :D !

  • Reply Myy keskiviikko 8. heinäkuun 2015 at 21:13

   Mun korostuspuutereilla korostais varmaan seuraavat 20 vuotta, mutta silti niitä tarttee lisää. :D

  Leave a Reply