Itseruskettavat, L'Oreal, St. Tropez, Vartalovoiteet, Vita Liberata

Itseruskettavat vaahdot vertailussa

Huitelin menemään seeprana viime viikolla (jotkut saattoi bongata instasta kuvan ensimmäisen testi-illan jälkeen), kun päätin kunnolla vertailla kaikkia itseruskettavia vaahtoja mitä kaapista löytyi. Sattumalta Salla oli samoihin aikoihin seepraillut myös, kosmebloggaajien aivot toimii yksiin.. :) Minulla vertailussa siis kolme vaahtoa.

St. Tropez Bronzing Moussen ostin kolme vuotta sitten ja itseasiassa olen kirjoittanut siitä arvion. Sain tästä aikoinaan ihan mukavan allergiareaktion, mutta sitkeänä hölmönä jatkoin testailua myöhemmin. Lopputuloksena en pysty käyttämään tätä kerralla koko kroppaan, mutta esim. jalat rusketan ongelmitta. Pullo onkin päässyt melkein tyhjäksi. Tässä on selkeä parfyyminen tuoksu. Ei huono, mutta voimakas.

L’Oreal Sublime Bronze Self-Tanning Golden Mousse tuli goodiebagista kaksi vuotta sitten. Se jotenkin jäi jo silloin St. Tropezin jalkoihin ja käyttö on jäänyt vähäiseksi. Täytyy myös myöntää, että postausta kirjoittaessa en enää muistanut miltä tämä tuoksui. Muistin virkistämisen jälkeen voin todeta sen olevan voimakas ja no, hyvin tyypillinen itseruskettajatuoksu.

Vita Liberata Sheer Tinted Self Tan Mousse tuli pr-toimistosta tänä keväänä. Tämä on sävyltään hennompi medium, mutta vaahdosta on saatavilla vielä intensiivisempi dark. Tuote lupaa olla melkein ekohömppää ja hajusteeton, mikä ensimmäisenä pisti silmään. Uskon nimittäin, että aikaisemmat allergiareaktiot johtui hajusteista. Tässä on kuitenkin mieto ja miellyttävä tuoksu.

Minun iholla DHA ei ala haisemaan voimakkaasti minkään kohdalla. Se taitaa olla ihan ihokohtaista.

Teippasin reiteeni alueet, jotta värit näkyisi mahdollisimman hyvin. Iholle on levitetty kahtena peräkkäisenä iltana reilu kerros tuotetta. Levitin vaahdot pumpulilapulla, mutta normaalikäytössä olen aina levittänyt ne St. Tropezin kintaalla. Se on superkätevä apuväline, enkä lähtisi vaahtoilemaan pelkillä käsillä. Myös Vita Liberata valmistaa kintaita, mutta ainakin Stokkalta ne on toistaiseksi ollut loppu. Vaahdon alle ei kannata laittaa kosteusvoidetta, vaikka niin voisi luulla. Kunnolla aikaisemmin tehty kuorinta ja kosteutus riittää kyllä tämmöiselle korpullekin. Saa tasaisemman ja kauniimman värin.

Kaikissa kolmessa vaahdossa on levitystä helpoittava karttaväri, mutta se on pesty pois ennen kuvan ottamista. St. Tropezin (ylin) ja Vita Liberatan (alin) koostumus on hyvin identtinen; kuohkea ja pehmoinen. L’Oreal (keskellä) on selvästi märempää ja sen vaahto lässähtää nopeammin. L’Orealissa on myös selvästi keltaisempi sävy, joka on muutenkin hyvin hento ja huomaamaton. Suurin osa keltaisuudesta oli onneksi karttavärissä, koska tuijottelin reittäni illalla ja mietin, että en tosiaan halua olla tuon värinen. St. Tropezin ja Vita Liberatan sävyt on lähellä toisiaan. Molemmat antaa kauniin sävyn, joka ei ole liian keltainen, eikä punainen. Vita Liberata vie kyllä voiton, koska sen jättämä jälki on tasaisempaa. Kuvaa suurentamalla ehkä näkyy, että St. Tropezin läpi kuultaa reidessäni olevat sävyvirheet, kun Liberatan jälki on ihan tasainen.

Huh, tulipas tästä pitkä. Olisin tarvinnut enemmän kuvia katkomaan tekstiä.. Valintani on siis Vita Liberata ja aion tutustua muihinkin sarjan tuotteisiin. :)

Jos vielä jäi epäselväksi, niin L’Oreal ja Vita Liberata on saatu blogin kautta testiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Petra / Viilankantolupa perjantai 13. kesäkuun 2014 at 07:21

  Höpö höpö, ei ollut yhtään liian pitkä! Eheämpi näin, kun ei ole kuvia jokaisen kappaleen välissä – vaikka sorrun siihen välillä itsekin. :)

  Tosi liikuttavaa, että tuo on sun reisi. Mä olisin veikannut kyynärvarren sisäpuoleksi. :D

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 09:03

   Hyvä! :)

   Tommosesta tiukkaan rajatusta kuvasta on kyllä hankala sanoa mikä ruumiinosa siinä on.. :D

 • Reply Salla perjantai 13. kesäkuun 2014 at 07:52

  Mä kiinnitin huomiota samaan kuin Petra, luulin myös käsivarreksi :D

  Ihanan tumma lopputulos tuli tuolla Vita Liberatalla, ooh!

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 09:05

   Vita Liberata antaa kyllä tosi hyvän jäljen! Tosin testikohdan kerrokset oli aika reiluja ja ihan noin paljoa ei pystyisi isolle pinnalle levittämään.

 • Reply Elisa perjantai 13. kesäkuun 2014 at 09:57

  Vita Liberatan kasvojen itseruskettava voide on tosi hyvää myös :) Mulla vaan on käytössä Light, eli hetken saa lotrata että saan yhtä tumman tuloksen kuin mitä auringossa ruskettuisin.

  Kiitos kun seeprailit! Näistä testeistä aina näkee kuinka hyvin itsarit sitten oikeasti toimiikaan suhteessa toisiinsa :)

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 09:59

   Täytyy tutustua johonkin niistä kasvotuotteista myös :)

   Joo mäkin olin aikaisemmin ajatellut, että toi Lorkku on ihan jees. No ei ole.

 • Reply Jonna H. perjantai 13. kesäkuun 2014 at 10:57

  Toi Liberata näyttää hyvältä, itsellä on ne myös testin alla. Seepraraitoja tää perfektionisti ei pysty tekemään, ei edes blogin takia. :D

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 22:59

   Mä menin vielä kaverin polttareissa saunomaan seeprana! :D

 • Reply Aamu perjantai 13. kesäkuun 2014 at 11:56

  Hieno vertailu! Upeaa omistautumista blogille. :)

  Itsekin valitsisin Vita Liberatan, jos jotain itseruskettavaa käyttäisin asiakkaat ovat kehuneet sitä kovasti. Ilmeisesti tuoksu on huomaamaton verrattuna moneen muuhun sarjaan. Melkein kaikista tuotteista löytyy sekä kirkas, että sävytetty itseruskettava voide/vaahto yms. Sävytettyjen ideana on tietysti se, että näkee, mihin voidetta on jo laittanut.

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 23:00

   Kiitos! :)

   Vita Liberatan tuoksu on todella hyvä ollakseen itseruskettava. Mä tykkään siitä, että tuotteessa on karttaväri. Paljon helpompi levittää.

 • Reply Kissis perjantai 13. kesäkuun 2014 at 11:56

  Mutta tästä puuttuu se paras myös hinta-laatu-suhteeltaan elikkäs St.Moritz!

  • Reply Myy perjantai 13. kesäkuun 2014 at 23:00

   Mutta kun mulla ei ole sitä!

  Leave a Reply