Meikit, Siveltimet

Kahden euron pesumatto siveltimille

pesumatto-siveltimille-01

Tässä on loistava löytö! Vihdoin siveltimien pesemisestä tuli mukavaa.

Olen tosiaan aina inhonnut siveltimien pesemistä. Se on tylsää ja hidasta, jonka lisäksi vasemman käden iho kärsii, kun hieron saippuaisia siveltimiä sitä vasten. Olen aina välillä katsellut pesumattoja sillä silmällä (niitä löytyy esim. Sigmalta ja Real Techniquesilta), mutta ne on aika kalliita. Onneksi on Ikea ja alle kaksi euroa maksava Hängsyren-patalappu!

pesumatto-siveltimille-02

pesumatto-siveltimille-03

pesumatto-siveltimille-04

Asetan patalapun lavuaariin niin, että osa siitä on juoksevan veden alla.

– Hieraisen kasteltuun siveltimeen saippuaa. Laitan saippuapalankin lavuaariin, niin ei tarvitse kurkotella sitä kaukaa.
– Pyörittelen saippuaista sivellintä pesumattoa vasten. Ei tarvitse hieroa tai hangata, vaan kevyt mattokosketus riittää.
– Huuhtelen siveltimen pyörittelemällä sitä mattoon juoksevan veden alla, joten edes tässä vaiheessa ei tarvitse kastella käsiä.

Toistan näitä vaiheita, kunnes sivellin on puhdas. Likaisuudesta riippuen tarvitsen yleensä 2-3 vaahdoituskertaa. Tähän asti olen käyttänyt marseillesaippuaa, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla Doftin sivellinsaippuaa. Patalapun pintakuviointi on toiminut hyvin niin isojen kuin pienten siveltimien kanssa.

pesumatto-siveltimille-05

Mutta mistä sitten tietää, että on varmasti puhdasta? Kun siveltimen muodostama vaahto on paksua, runsasta ja valkoista, on sivellin puhdas. Aikaisemmasta pesukuvasta huomaa hyvin eron, koska siinä vaahtoa ei juuri muodostu.

pesumatto-siveltimille-06

Kiitos pesumaton, vesipesen kaikki siveltimet nykyään viikoittain. Vesipesujen välissä pikaputsaan Kicksin suihkeella esim. rajaus- ja meikkivoidesiveltimet. Eikä puhuta siitä aikaisemmasta pesuvälistä..

Käytättekö te apuvälineitä siveltimiä pestessä? :)

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat / blogit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tingeling tiistai 22. marraskuun 2016 at 08:20

  Itseasiassa käytän juurikin tätä samaa Ikean patalappua. Olen käyttänyt sitä nyt reilun vuoden. Ja välipesu hoituu täälläkin Kicksin suihkeella.
  Eli samiksia ollaan :)

 • Reply JonnaH. tiistai 22. marraskuun 2016 at 10:36

  Just viime Ikean reissulla ostin tän patalapun, ensimmäinen kokeilu edessä. :)

 • Reply Salka tiistai 22. marraskuun 2016 at 21:22

  Hitsiläinen, tämä täytyy kyllä laittaa Ikea-ostoslistalle!

 • Reply Hanna sunnuntai 27. marraskuun 2016 at 14:46

  Ostin tämän viime keväänä. RT:n matto oli ihan hyvällä hinnalla I Love me messuilla, mutta ensi vuonna sitten. Kyllä tämä Ikean versio ajaa asiansa!

 • Leave a Reply