Clinique, Kasvokuorinnat, Kasvovedet, Paula's Choice

Happo vs. happo

Aloitin tutustumisen BHA-kuorintoihin Cliniquen Mild Clarifying Lotionin avulla. Olen ymmärtänyt, että tämän BHA-pitoisuus olisi 0,5%, vaikka sitä ei pullossa missään lue. Kasvovesi on aavistuksen geelimäistä, mutta kuitenkin aika litkua. Pullossa on sen verran iso suuaukko, että totesin parhaaksi levittää tämän vanulapulla välttääksi tarpeettomat hulautukset kädelle. Teho oli periaatteessa ihan hyvä; huokoset pienentyivät ja iho kirkastui, mutta silti tästä jäi hieman ankea fiilis. Jäin pähkäilemään mitä ihmettä kokeilisin seuraavaksi.

Loppukeväästä löysin Paula’s Choicen ja pitkällisen pähkäilyn jälkeen päädyin tilaamaan 1% vahvuisen Beta Hydroxy Acid Lotionin. Samasta vahvuudesta löytyy myös geeli ja 2% vahvuudesta lotionin ja geelin lisäksi neste. Pääosin lotionia suositellaan normaalista erittäin kuivalle iholle, geeliä sekaiholle ja nestettä rasvaiselle iholle.

Valintani osottautui erittäin hyväksi. Koostumus on kuin hyvin paksua kasvovettä tai kevyttä emulsiota. Herneen kokoinen nokare riittää minulle, kun levitän kuorintaa reilummalla kädellä t-alueelle ja kevyemmin poskille. Levittyy helposti ja imeytyy/kuivahtaa nopeasti.

Olen käyttänyt happokuorintaa vain iltaisin, jotta en rasittaisi herkähköä ihoa liikaa ja se on riittänyt hyvin. Meikkien puhdistamisen ja kasvojen pesun jälkeen olen pyyhkäissyt ihon kasvovedellä, jonka jälkeen levitän kuorinnan sormin. Päälle seerumi ja kosteusvoide. Huokoseni eivät ole erityisen suuria, mutta erottuvat kyllä nenässä ja leuassa. Kuorinta on pienentänyt niitä entisestään ja hävittänyt suurimman osan nenässä olevista mustapäistä, jotka ovat (ilmeisesti?) kuivalle iholle tyypillisesti pieniä ja tiiviitä (eli hankalasti puristettavissa). Samoin leuassa olevat pienet tukkeumat ovat hävinneet kokonaan. Olen erittäin tyytyväinen ja tästä en luovu. :)

118 ml:n kuorintapullolla on hintaa 21,50 euroa ja niitä voi tilata täältä. Minun tahdissa eli herneen kokoisella nokareella päivässä pullo tulee kestämään pienen ikuisuuden. Katsotaan pötkiikö tällä vuoden päivät eli ensi kesän alkuun saakka!

Summasummarum: Clinique oli kiva, mutta Paulasta en luovu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mohn keskiviikko 14. syyskuun 2011 at 17:39

  Nonni!! Tämä oli sitten viimeinen niitti. =) Olen harkinnut kokeilevani Paulan tuotteita jo varmaan reilu puoli vuotta – ellen pidempään – ja nyt katkesi kamelin selkä. Menin ja tilasin. :-O

  Kiitos arvostelusta, rahanmenosta huolimatta. =) Niin paljon hyvää olen nyt saanut lukea näistä Paulan tuotteista, että enää ei vaan pystynyt olemaan kokeilematta. Tokikaan kaikki ei aina sovi kaikille mutta tuleepahan nyt testattua itsekin.

 • Reply Milla keskiviikko 14. syyskuun 2011 at 20:39

  Oi, täytyy kokeilla! Mulla tuli alkukesästä pieniä näppylöitä etenkin otsaan. Kävin kosmetologilla, joka sanoi näppylöiden näyttävän kuivanäppylöiltä (tms.?) ja suositteli hellävaraista kuorintaa. Koska en ole raaskinut ostaa kemiallista kuorintaa (?), olen käyttänyt Herbinan hellävaraista kuorinta-ainetta. Otsani ei ole vieläkään mitenkään parempi… Ehkä tämä auttaisi!

  millamainen.blogspot.com

 • Reply Myy keskiviikko 14. syyskuun 2011 at 22:13

  Mohn: Mihin tuotteeseen/tuotteisiin päädyit? :) Toivottavasti toimii sinunkin iholla!

  Milla: Olen lukenut monen muunkin saaneen näistä happokuorinnoista apua tuollaiseen pieneen ”röpelöisyyteen”. Olen itsekin positiivisesti yllättynyt miten hyvin tämmöinen toimii myös kuivalla ja herkähköllä iholla. Kuvittelin ennen kemiallisten kuorintojen olevan vain rasvaisemman ja ”vahvemman” ihon juttu. Tuolta nettikaupasta saa ostettua myös näytesettejä, jos ei heti uskalla kokonaista pulloa tilata. :)

 • Reply Mohn torstai 15. syyskuun 2011 at 00:00

  Otin tuon saman, 1%:sen lotionin ja sitten menin ahneuksissani tilaamaan myös sen superytymentin 10%:sen RESIST Weekly Resurfacing Treatmentin. En ole maailman kärsivällisin tyyppi ja ajattelin räjäyttää pankin heti kerralla. ;-)

  Minulla on herkkä, pintakuiva iho mutta myös rasvainen. Ihohuokoset ovat pääsääntöisesti pieniä ja nenä on täynnä pikkuruisia, uusiutuvia mustapäitä, niitä on harvakseltaan myös otsassa ja poskilla sekä leuassa. Ne ovat niin pieniä, että niiden puristelussa menee sekä ikä että terveys ja lisäksi saa ihonsa tulehtumaan, mikä sitten taas saa aikaan isompia näppyjä ja kierre on valmis. Lisäksi minulla pukkaa sitä rasvaa ihon alta paikka paikoin niin, että ihoon muodostuu vain sellaisia pieniä vaaleita patteja (tosi pieniä onneksi) mutta kun en pysty antamaan niiden olla rauhassa…

  Mekaaninen kuorinta rasittaa ihoa liikaa mutta mun iho tarvitsisi kuorintaa usein koska on niin ”tiivis”. Lisäksi mun iho on ohut eli hyvin herkkis joten sekin asettaa omat hankaluutensa tähän yhtälöön. Toivon kovasti, että Paulan hapot olisivat mun ratkaisuni kasvojen ihonhoito-ongelmiin! Saas nähdä miten käy.

 • Reply Myy torstai 15. syyskuun 2011 at 09:49

  Virve taisikin kehua kovasti tuota Resist Treatmentia! :) Mun mielestä sun iho kuulostaa juuri siltä, että Paulan tuotteista voisi olla iso apu. Mulla alkoi näkyä tuloksia tuon BHA Lotionin kanssa parissa viikossa ja välillä tuntuu nyt kolmen kuukauden käytönkin jälkeen, että iho pikkuhiljaa jatkaa matkaa parempaa kohti.

  Ja samasta ongelmasta kärsin, koska on niiiin vaikeeta pitää sormet (ja mustapäärauta) erossa ihosta! Varsinkin, kun noita pieniä ja tiiviitä mustapäitä oli ihan toivotonta puristaa. Nyt jos jotain pientä tukkeuman oloista on syntymässä, niin siitä saa helposti talin ulos.

 • Reply Pia torstai 15. syyskuun 2011 at 12:04

  Tämän postauksen innoittamana laitoin (vihdoinkin) tilaukseen Paulan 2% BHA lotionin ja pari näytettä. :)

  Mulla on tällä hetkellä vielä puoli pulloa juurikin tuota Cliniquen mild clarifying lotionia, joka on ihan kiva, mutta saisi olla tehokkaampaa.

 • Leave a Reply