Apteekkikosmetiikka, Aurinkovoiteet, Avène, Meikkipohjat

Avènen aurinkotuotteita testissä

Avène High Protection Compact on kiinteä, sävytetty aurinkosuoja. Se sisältää vain mineraaliaurinkosuojan kertoimella 50. Tuote lupaa sopia herkälle iholle, atoopikoille sekä ihon pigmenttihäiriöistä kärsiville.

Ajatuksen tasolla tuote vaikuttaa hyvältä, mutta itseni kohdalla ongelmaksi muodostuu se, etten oikeen tiedä missä tälläistä tuotetta käyttäisin. Se olisi todella kätevä rannalla aurinkoa ottaessa; aurinkosuoja ja sävyn tasoitus samassa. En kuitenkaan harrasta moista kuin parin vuoden välein reissussa ollessa. Tämä ei ole makuuni tarpeeksi meikkivoidemainen ja peittävä ollakseen ihan arkimeikissä toimiva pohjatuote. Ulkoillessani sipaisen mielummin ihan vaan aurinkovoidetta, jos se nyt edes on tarpeen. Olen muutamalla testikerralla laittanut tätä kasvoille lähtiessäni pelaamaan futista. Ihan kiva, että ihon sävy tasoittuu, mutta olen kuitekin urheillessa punainen ja hikinen, joten tiedä sitten kuinka paljon siitä on hyötyä. Paitsi toki iho on suojattu. :)

Toinen ongelma on sävyt. Beige ja Honey sopii paremmin keski-eurooppalaiselle kuin tälläiselle kalmolle. Kesällä saan kyllä sen verran sävyä pintaan, että pystyn (huolella häivyttelemällä) käyttämään vaaleampaa beigeä. Tummemman honeyn tasolle en varmaan pääsisi, vaikka makaisin puoli vuotta päiväntasaajalla. ;)

Muovisesta rasiasta löytyy peilillinen välikansi ja sen toiselta puolen sieni. Ensimmäisellä levityskerralla koitin rasian sientä. Ihan ok, mutta ei hyvä. Toisella kerralla käytössä oli RealTechniquesin Expert Face Brush ja se oli napakymppi. Jähmeähkö voide levittyi nätisti ja se oli helppo blurrata ihoon hieman tummasta sävystä huolimatta.

Sporttiminä lähdössä treeneihin. Kasvoille on buffattu kerros beigeä aurinkosuojaa, eikä muuta. Pisamista ja silmien alusista huomaa, että peittokyky on miedohko, mutta ihon sävy tasoittuu mukavasti.

Tuotteessa itsessään ei siis varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta en löytänyt omasta elämästäni sille sopivaa käyttöä. Tässä vielä molempien värien inci.

Avène Very High Protection Mineral Lotion tuli testiin myös. Sekin sisältää vain mineraalisuojan, joten sopii hyvin lapsille ja herkälle iholle. Tuote on hajustamaton ja pakkauksen mukaan ”erittäin vedenkestävä”.

Normaalisti olisin varmaan vaan jättänyt kirjoittamatta tästä, mutta kun kerta lupasin, niin sanon pari sanaa. Isoin ongelma on se, että en ikinä ostaisi tämmöistä tuotetta. Kun tarvitsen aurinkosuojaa vartalolle, ostan henkäyksen kevyen suihkeen, jossa on suojakerroin 15 tai 20. Kunnolla etelään lähtiessä ehkä 25 tai jopa 30. Viiskymppinen voide ei ikinä päätyisi ostoskoriini, joten en siitä myöskään pidä.

Voiteessa on hyvin kevyt sävy. Se levittyy ihan siedettävällä tavalla, mutta iho jää tahmeaksi. Valkoista pintaa ei iholleni jäänyt, mutta en tiedä olinko niin vaalea, ettei se näy vai enkö levittänyt rasvaa tarpeeksi. En tykkää tahmeasta pinnasta, enkä ylipäätänsä kädet sotkevasta levitysmuodosta. Iskee pakottava tarve pestä kädet aina, jos niihin tulee jostain ylimääräistä.

Avènea myydään apteekeissa. Rehellinen tötteröpää kiittää ja kuittaa. Joskus ensi viikolla tulossa postausta parista Avènen anti-age-voiteesta, jotka oli minullekin mieluisampaa aluetta. :)

Tuotteet saatu blogin kautta testiin ja sovin raportoivani kokemuksistani.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Salla sunnuntai 27. heinäkuun 2014 at 11:37

  Sävytetty aurinkovoide vartalolle? Jän-nää! :D Mä kyllä käyttäisin näitä molempia. Rintaani tulee aurinkoihottumaa tosi helposti, joten siihen pitää käyttää vähintään sk 30 voidetta, etelässä käytän sk 50. Eikä värin tasoitus kyllä tekisi pahaa mulla muuallakin kuin kasvoissa ;)

  • Reply Myy perjantai 1. elokuun 2014 at 11:57

   Sen sävy on niin hento, ettei se varsinaisesti iholla näy. :/ Onneksi en vielä (kopkop) ole saanut mitään aurinkoihottumia.. Sitten tarttisikin suojautua ihan eri tavalla.

 • Reply Liisa sunnuntai 27. heinäkuun 2014 at 16:10

  Luin sun ja Minnan postaukset peräjälkeen, hauskaa että kirjoititte just samaan aikaan näistä :) Mua kiinnosti tuo compacti, mutta värit nähdessäni käännyin 180 astetta. Nevö evö mun kasvoille, noup.

  • Reply Myy perjantai 1. elokuun 2014 at 11:57

   Pitääkin käydä lukemassa Minnan postaus nyt, kun pääsin takaisin koneen äärelle. :)

 • Reply Kaisuli / SiameseLipstick sunnuntai 27. heinäkuun 2014 at 18:27

  Harmi että ovat noin tummia :/

  • Reply Myy perjantai 1. elokuun 2014 at 11:58

   Joo ei ihan Suomi-kalmo-kamaa :/

  Leave a Reply