Colosé, Ihonhoito, Kasvojen puhdistus, Kasvonaamiot, Kasvovedet, Kasvovoiteet, Seerumit

Miltä tuntuu hoitolasarja?

Colose-01

Sain keväällä testiin varsin hyvän otoksen Colosén ihonhoitosarjasta. Korkkasin tuotteet kesäkuun alussa ja käyttöä on kertynyt tarpeeksi sanoakseni näistä jotain. Colosé on Sveitsissä valmistettu hoitolasarja, jonka juuret juontaa 1800-luvun puolelle. Sitä on myyty Suomessa vuodesta 1969 asti, mutta en silti ole törmännyt sarjaan missään. Ihan rehellisesti täytyy mainita, että sarja ei anna itsestään kovin modernia kuvaa. En välttämättä olisi edes lähtenyt testaamaan näitä, jos blogikollegani ei olisi tuotteita hehkuttanut. Hyvä, että lähdin, koska testituotteiden joukosta nousi esiin kaksi helmeä. Niistä toinen ei varmasti yllätä ketään, mutta toinen oli itselleni ihan hämmästys. Mielestäni sarja kaipaisi kuitenkin pientä päivitystä nykypäivään, niin purkkien ulkonäön kuin tuotetunnun ja tuoksun osalta. Kaikki tuotteet on sellaisia, joiden olisin hyvin voinut kuvitella löytyvän mummoni peilikaapista 80-luvulla. Jonkun mielestä vanhanaikaisia, jonkun mielestä ajattomia. Minun mielestäni jotain siltä väliltä. :) Mutta mennään tuotteisiin!

Colose-02

Colose-03

Colosé Mild Facial Cleansing Milk (250ml / 24,50€) – Puhdistusemulsio oli hämmentävä yllättäjä. Minä nimittäin inhoan puhdistusmaitoja. Koska poistan meikit öljyllä ja aamupesun hoitaa misellivesi, otin tämän käyttöön iltapuhdistuksen kakkosvaiheena, jossa yleensä käytän jotain kevyesti vaahtoavaa voidetta tai geeliä. Emulsion koostumus on juuri sopiva – se on tarpeeksi kiinteää, mutta ei kuitenkaan paksun voidemaista. Hieroin ja painelin emulsiota kostealle iholle, jonka jälkeen huuhdoin sen pois. Yksi emulsioinhotuksistani on ollut huono huuhtoutuvuus, mutta tämä lähtee nätisti pois ihan pelkällä vedellä ilman pyyhkimistä. (Tosin tällä hetkellä yritän varjella näitä saakelin ripsiä ja pyyhin emulsion iholta Sensain liinalla. Joo, ei musta taida tulla ripsipidennysmimmiä.) Iho tuntuu todella hyvältä pesun jälkeen! Käytän ehdottomasti pullon loppuun. Mummoinen kukkaistuoksu, joka varmasti jakaa mielipiteitä.

Colose-04

Colosé Mild Stimulating Tonic without Alcohol (250ml / 23€) – Kaikilla muilla kielillä pakkauksessa puhutaan vain alkoholittomasta kasvovedestä, mutta Suomeksi tämä on ruusuvesi. Tuote on hyvin perinteinen kasvovesi, jossa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta se ei vastaa omia mieltymyksiäni kasvovedestä. Itselleni kasvovesi on kosteuttamisen ensimmäinen askel – ei puhdistuksen viimeinen vaihe. Haluan kasvoveteni olevan todella kosteuttava ja koostumukseltaan joko paksun geelimäinen (levitän käsin) tai sitten hyvin ohut ja suihkutettava. Olisin varmaan pitäny tästä enemmän suihkepullossa, mutta nyt käyttökokemus jäi neutraaliksi ja vähän mitäänsanomattomaksi. Raikas, ruusuinen tuoksu.

Colose-05

Colosé Liposome Gel (30ml / 43€) – Liposomigeeli eli seerumi oli aivan ihana! Se myös vahingossaa loppui ennen kuvaamista, joten sisällöstä ei ole kuvaa. :D Lähes vesimäinen ohut geeli oli superkosteuttava. Se sai ihon näyttämään ja tuntumaan todella hyvältä. Geeli sisältää ginkgo biloban eli neidonhiuspuun uutetta. Yleensä käytän eri seerumia aamuisin ja iltaisin, mutta tähän tarttui joka kerta. Kosteusköyhä käyttäisi tätä sellaisenaan, mutta itse tiputin sekaan vielä muutaman tipan öljyä. Tuote oli lähes tuoksuton. Helmi!

Colose-06

Colose-07

Colosé Face Cream with Collagen (50ml / 45€) – Kollageenivoide eli ”24h erikoishoitovoide” (voihan suomennokset) on täyteläistä, mutta sopii käytettäväksi aamuin illoin. Voide sisältää UV-suojia, mutta SPF-arvoa ei kerrota. Se levittyy hyvin, mutta kuivahtaa iholle jotenkin nahkeaksi pinnaksi, enkä pitänyt siitä tunteesta. Moni muu voisi kyllä tykätä satiinisesta, ei-rasvaisesta, pinnasta, mutta itse haluan ihon jäävän voiteesta selvästi kosteutetun ja rasvatun tuntuiseksi. Ihofiiliksen takia tämä jäi itselläni vain iltakäyttöön. Mummoinen tuoksu. Onnistuin saamaan purkin kanteen halkeaman, vaikka en käsitellyt sitä mitenkään kovakouraisesti.

Colose-08

Colose-09

Colosé Green Clay Mask (50ml / 25€) – Savinaamio on yksi Colosén suosituimmista tuotteista. Kuivana korppuna en ole yhtään savinaamioiden kohderyhmää, mutta tämä oli miellyttävä poikkeus, jota pystyin käyttämään ilman kiristävää epämukavuutta, joka savinaamioista yleensä seuraa. Mintunvihreä voide tuntuu iholla pehmeältä, eikä yhtään koppuraiselta. Se jonkin verran kuivahtaa iholle, mutta ei kuitenkaan halkeile. Kokeilin kerran naamiota koko kasvoille, mutta sen jälkeen olen käyttänyt sitä t-alueella ja levittänyt poskille jotain kosteuttavaa naamiota. Naamiosta ei ole kasvoilleni mitään näkyvää hyötyä (koska epäpuhtauksia ei ole), mutta iho tuntuu mukavalta sen käytön jälkeen. Tuoksussa yhdistyy savi ja mummoisuus, aika jännä. :)

Jälleenmyynnin osalta Colosé on vähän sekavampi paketti. On nettikauppa, useita maahantuojia ja ilmeisesti jonkinlaista suoramyyntiä. Lähintä myyntipistettä voinee kysellä heiltä. Mielestäni liposomigeeli, puhdistusemulsio ja savinaamio on kyllä kokeilemisen arvoisia, jos näihin jossain törmää.

Oletteko tutustuneet Coloséen? Vai onko se tuttu äidin tai mummon kaapista?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Päivi keskiviikko 27. heinäkuun 2016 at 12:32

    Mulla oli tosi samankaltaisia ajatuksia näistä tuotteista! Yleisesti ottaen kyllä tykkäsin kaikista, mutta lemppareita olivat seerumi ja savinaamio. Tykkäsin kyllä tuosta voiteesta ja puhdistusemulsiosta tosi paljon, ainoastaan kasvovesi jätti vähän kylmäksi. Mä olen odotellut ihan innolla kuulevani mitä muut kuivaihoiset ovat tykänneet näistä! Oli tosi kiva lukea sun ajatuksia näistä. :)

  • Reply Memmuli maanantai 24. huhtikuun 2017 at 22:12

    suosikki tuote myös minulle :) itse olen käyttänyt monen moisia tuotteita jotka vain pahensi naamaani kun kuulun ryhmään sekaiho ja rasvainen mutta coloselta löysin avun iho-ongelmiin kuten myös sisareni! Vaikka tuotteet onkin vähän kalliita mutta kestävät yllättävän kauan :) suosittelen! kuivalle iholle sopii hedelmäemulsio kosteus voiteet ja ne myös sopii seka iholle ja couperosa iholle :)

  • Leave a Reply