Haaste, Minä

10 asiaa

Badbomben nakitti minut kertomaan 10 asiaa itsestäni ja tämän jälkeen minun pitäisi nakittaa kolme muuta tekemään sama. Paljastuksien aika, iik!

1. Olen nirso. Todella nirso. Nirsouteni ei niinkään koske ruoka-aineita (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta), vaan koostumuksia. Ällöksyn kaikkia mössömäisiä ruokia ja kaikkea epämääräistä, josta ei näe mitä se sisältää. Sosekeitot, ylikypsät kasvikset, intialainen, perunamuusi.. Näitä riittää. Syön mielummin ruokani selkeän näköisenä ja hyvällä suutuntumalla, kiitos. Ja jätän kasvikset (sekä punaisen lihan) mahdollisimman raa’aksi. Koostumusongelmiin liittyy myös se, että ällöksyn lämmitettyä ruokaa, koska ruuan koostumus muuttuu. Jos mitenkään mahdollista, niin kokkaan joka päivä.

2. Tilaan aivan liikaa lehtiä. En ehdi lukemaan niitä ajallaan, joten asunnosta löytyy lehtipinoja niin olohuoneesta kuin makuuhuoneestakin. Yksi ikuisuusprojekteista on saada luettua kaikki lehdet niin, että voi joka viikko innolla odottaa uusia. Ei tule tapahtumaan ennen tilausten määrän karsimista. Haittapuolena myös se, että puhelinmyyjät luulevat minun olevan helppo uhri tämän takia. Turha toivo! Ainoastaan yhden lehden tilausta uusin puhelimitse, koska sama herttainen vanhempi nainen (joka puhuu jotain ihanaa murretta) on kyseisestä lehdestä soittanut jo monta kertaa. Aikaisemmin olen ottanut häneltä lyhyempiä pätkiä, mutta viimeksi päädyin kahden vuoden tilausjaksoon. Puhelun päätteeksi herttainen rouva totesi: ”Soitan sitten taas kahden vuoden kuluttua”. Ihana! :’)

3. En urheile. En ole onnistunut löytämään lajia, joka voisi kiinnostaa paria kuukautta pidempään. Olen viime kesästä asti yrittänyt opetella hölkkäämään, mutta vähän huonolla menestyksellä.

4. Olen järjestelmällinen. Tämä ei välttämättä näy kotona, jonka seurauksena ahdistun kaikista tavaroista, joille ei ole tiettyä paikkaa. Koti on ikuisuusprojekti järjestyksen suhteen, kun toiselle osapuolelle ei ole ihan niin justiinsa missä mikäkin tavara sijaitsee. Mutta esimerkiksi lääkkeet tulee ottaa läpipainolevystä järjestyksessä (ei niin väliä ottaako ne pysty- vai vaakariveistä). Napsin Miehen kanssa samasta levystä maitohappobakteereja ja tulen hulluksi, kun Mies ottaa niitä ihan mistä sattuu.

5. Juon paljon teetä. Tämän seurauksena hunajaa kuluu, koska teehen täytyy laittaa reilusti hunajaa. Sokeri käy vaan hätätilanteessa. Laskin jossain vaiheessa, että minulla kuluu arvioilta 10-12 kiloa hunajaa vuodessa. En ole uskaltanut laskea paljonko sitä ihan oikeesti menee.

6. Haaveileen salaa alanvaihdosta. Heihei vaatetusala, tervetuloa kosmetiikka. Tässä ei ole mitään järkeä, koska olen jo kerran oppinut, että harrastuksesta ei kannata tehdä työtä. Opiskelujen jälkeen olen ommellut kotona ehkä kerran kolmessa kuukaudessa. Odottelen hartaasti inspiraatiokärpäsen puremaa, jotta innostuisin toteuttamaan kaikkia niitä ihania ajatuksen tasolla olevia juttuja.

7. Kärpäsistä puheenollen.. En pelkää mitään niin paljoa kuin ötököitä. Kaikki mahdolliset, niin pienet kuin isommat. Jos näen painajaisia, niin todennäköisemmin siinä on ötököitä. En pysty edes seisomaan paikallani, jos huomaan maassa kävelevän muurahaisia. Jos näette mökin pihassa jonkun jalalta toiselle pomppivan blondin, niin se olen minä. Henki on salpautunut kurkkuun, kun olen lukenut uutisia luteiden leviämisestä. Tämän kesän reissun jälkeen matkalaukku kärrätään suoraan parvekkeelle ja jokainen siellä oleva asia joutuu pesukoneeseen.. Hrrr.

8. Salmiakki! Takaisin mukaviin asioihin. Rakastan salmiakkia, enkä ymmärrä miten joku ei siitä pitäisi. Olen muutenkin enemmän suolaisten herkkujen perään kuin makeiden. Voin mussuttaa illan aikana pussin sipsiä, mutta karkkipussi kestää viikon.

9. Teen listoja. Hyvin yksityiskohtaisia mitä pakata mukaan -listoja, mitä suursiivoukseen kuuluu -listoja, mitä tehtävä ennen ajankohtaa x -listoja, ostoslistoja, kynsilakkalistoja.. Tekemislistoista vedän kohtia tyytyväisenä yli, kun ne on tehty.

10. Rakastan pyykin pesemistä. Tai ehkä enemmän sen lajittelemista, mutta silti koko operaatio on enemmän rentouttava kuin pakollinen. Tummaa / vaaleaa / värillistä, 60 / 40 / 30 / käsinpesu, huuhteluainetta / ei huuhteluainetta.. Yhdessäolomme aikana Mies ei ole pessyt kertaakaan pyykkiä, koska minä en anna. Se on mun nautinto. ;)

Nakki napsahtaa.. Lucylle, Sensaistille ja Meikkistudiolle. Ei ole pakko, mutta minä olen utelias. ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply 35 kiloa kosmetiikkaa lauantai 10. heinäkuun 2010 at 08:45

  Allekirjoitan täysin seiskan! Eli jos joku näkee samanlai käyttäytyvän bruneten, mahtaa kyseessä olla meikäläinen :)

 • Reply Pinja lauantai 10. heinäkuun 2010 at 09:29

  Hehhee :) Tätä oli kyllä hauska lukea! Nyt kaikki kolme tehkää sama!! haluan lukea teidänkin! :D

 • Reply norppa lauantai 10. heinäkuun 2010 at 19:12

  kohta nro 3, en löydä millään sitä lajia, joka oikeasti kiinnostaa :( mielummin lakkaan kynsiä kotona :D

 • Reply kiukkupussi lauantai 10. heinäkuun 2010 at 20:32

  Kynsien lakkaus on sopivaa urheilua. :D

 • Reply Katariina perjantai 16. heinäkuun 2010 at 09:37

  Mä kans rakastan pyykin pesemistä!! Ja just ku saa lajitella vaatteet pyykkikopasta ja sitte laittaa kuivumaan tiettyyn järjestykseen… Meilläkään mies ei oo tämän kahen vuoden aikana mitä ollaan yhessä asuttu pessy ku ehkä kerran pyykkiä, joka jäi viimeseksi kerraksi!!

 • Leave a Reply