Biotherm, Kasvojen puhdistus, Kasvovedet, Lancôme, Lumene, Nivea, Nuxe

Nyt käytössä, kasvot 1/3: Puhdistus

Ihoni on rutikuiva. Piste. En kuitenkaan osaa olla täysin ilman vesipesua, koska mieluiten pesen meikkini pois jollain veden kanssa käytettävällä tuotteella. Aamuisin riittää ihon kannalta hieman säästeliäämpi puhdistus. Niin ihanassa kosmetiikkamerkkien ikäluokittelussa kuulun ryhmään 20+, jonka takia puhdistustuotteita ja rasvoja etsiessäni välttelen suurinta osaa kosmetiikkamyyjistä, koska he sen kummemmin miettimättä tyrkyttävät minulle täysin sopimattomia nuoren ihon tuotteita, vaikka kuinka haikailen 40+ -hyllyjen väliin tuhdimpien tuotteiden luokse.

”No tässä meillä olisi kiva kevyt geelivoide kasvoille.”
”Ihoni on kuiva.”
”Juu niin onhan meillä myös tämä pintakuivalle iholle sopiv..” Juu ei kiitos.

Onneksi on netti, nettikaupat ja muiden suositukset!


Uusin tulokas on Lumenen Hoitava Puhdistusöljy. Olen ehtinyt käyttää sitä vasta viikon, mutta olen jo ihan myyty. Pähkäilin sen ostamista pitkään ja lopulta erään ostolakossa olevan bloggaajan kehut saivat minut tekemään päätökseni. Hieman treenailen vielä pakkauksen kanssa, koska se vaatii kahden käden käyttöä, ellei sitten halua öljyjä pitkin seiniä. Tuoksu on miellyttävä (hajustamattomat tuotteet eivät ole mun juttu), mutta koostumus voisi olla aavistuksen paksumpi, koska juokseva öljy karkaa helposti sormien väleihin.


Lumenea ennen ehdin pumpata Biothermin Biosource Softening Cleansing Milk -puhdistusmaitoa kasvoilleni yhden 400ml putelin verran. Tämän pienemmän (lue: normaalikokoisen) ostin hädissäni lentokentältä syyskuussa, kun edellinen loppui ja en ollut valmis tekemään päätöstä uuden puhdistusaineen osalta. Tämä ajaa asiansa erittäin hyvin, kun maidon pyyhki kasvoilta pois. Vedellä huuhdottaessa ei lähde kasvoilta niin helposti. Erittäin hyvä tuote, mutta silti tästä puuttui se jokin. Käytän tämän varmaan pois sellaisina päivinä, kun silmämeikkiä ei ole ollut, jolloin vesipesu ei ole pakollinen.


Nuxen Eau Démaquillante Micellaire Aux 3 Roses tuli suosikikseni heti kättelyssä. Yleensä näytän pitkää nokkaa tälläisille 3 in 1 –tuotteille, mutta hitto vie! Tämä siis toimii sekä kasvojen puhdistukseen, silmämeikin puhdistukseen että kasvovetenä. Ainoana kasvoputsarina en välttämättä käyttäisi kuin reissussa, jolloin haluaa pakata mahdollisimman vähän tuotteita mukaan, koska tuotetta (ja pumpulilappuja) tuhlaantuu useampi koko naamaa puhdistaessa. Nyt käytän tätä aamuisin korvaamaan puhdistuksen ja kasvoveden. Jatkossa varmasti myös silmämeikin poistamiseen, kunhan saan parit muut siihen tarkoitetut tuotteet kulutettua pois. Ihana mieto tuoksu ja tämä ei varmasti kirvele, vaikka iho olisikin hieman rikki.


Ostin nyt syksyn Hulluilta päiviltä tämän jättikokoisen Lancômen Tonique Confort Re-hydrating Comforting Toner –kasvoveden edellisen tilalle. Tästä en vaihda pois, ihan täydellinen kuivan ihon tuote! Miksei kukaan aikaisemmin kertonut, että kasvovesi voi olla paksua ja lähes voidemaista? Mieto tuoksu, herttainen väri (pop!) ja upea koostumus. Kosmetiikkaosaston Rouva totesi, että tätä pitää opetella käyttämään ja kaikki eivät tästä tykkää, mutta puheet meni kuuroille korville, koska minä olin myyty jo pullon nähdessäni: voidetta kasvovesipullossa! Voiko parempaa olla?


Biothermin Biosource Hydra-mineral Lotion Softening Water oli aikamoinen moka minulta. Olin käyttänyt lähes identtistä alkoholitonta versiota yhden 400ml putelin ja hankin tämän samassa hädässä puhdistusmaidon kanssa lentokentältä. Oikea merkki, oikea sarjan nimi, vaaleanpunainen puteli = oikea tuote. Not! Julma totuus paljastui vasta, kun ensimmäistä kertaa tällä kasvojani pyyhin. Tässä on alkoholia! En vieläkään suostu uskomaan, että samassa sarjassa voi olla kaksi lähes samanlaista (ja lähes identtisissä pakkauksissa olevaa) kuivalle iholle tarkoitettua kasvovettä, joista toisessa on alkoholia ja toisessa ei. En voi tätä päivittäin käyttää, joten pyyhin ihoani tällä vain mustapääraudan kanssa säätämisen jälkeen.


Näitä Nivean Aqua Sensation Eye Make-up Remover Pads -silmämeikinpoistolappuja olen käyttänyt varmaan lähemmäs kymmenen purkillista. Olen hieman käsi pumpuliin kaadettavien aineiden kanssa, koska liian vähäinen määrä ei auta ja liiallinen määrä kirvelee silmissä. Nämä laput on juuri sopivan kuivan kosteita (en keksinyt parempaa tapaa ilmaista), jolloin ainetta ei pääse silmiini kirvelemään. Poistoteho on hyvä – tai en ainakaan ole parempaa kokeillut. Kiva niveamainen tuoksu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply