Ekokosmetiikka, Kasvojen puhdistus, Madara

Madara Deep Purifying Foam

Voi Madara, voi Madara.. Mistä tässä alottaisi? Vaikka myöntämällä, että tein virheen.

Ihoni on kuiva, mutta kesällä se voi paremmin ja kestää hieman kuivattavampia tuotteita kuin talvella. Tykkään vaahtoputsareista ja loppukeväästä kävin useasti salaa Miehen putsaripullolla (Dermosilin Man-sarjan puhditusvaahto), joka kuitenkin tuoksuu niin häiritsevän vahvasti miehelle, että päätin kesäksi ostaa oman. Madaran vaahtoa on kehuttu monessa blogissa, joten päätin sen ihmeemmin miettimättä tarttua siihen. Virhe!

Vaahdon koostumus on ihanan tuhtia ja paksua, juuri sellaista mistä pidän. Puhistusteho on hyvä (kevyt meikki lähtee pelkällä vaahdolla) ja iho jää hieman narskuvan puhtaaksi. Tuoksusta en tosin pitänyt yhtään. Mielestäni tässä haisee alkoholi ja ylikäynyt sima. Kyllä te tiedätte, kun vapusta on unohtunut jääkaapin perälle sen viimeisen itsetehdyn simapullon jämät ja mikä haju leviää, kun sitä varovasti avaa tiskialtaan yllä..

Mutta sitten inciin, jota olisin fiksuna tyttönä voinut tutkia ihan ajatuksen kanssa. Käytin lähteenä Paulan opasta. Vettä, ilmeisimmin tislettä jostain tietystä ruusulajikkeesta, kookoksen rasvahapoista tehty hellävarainen puhdistava aine, alkoholia, glyseriiniä, jokin kosteutta sitova sokeripohjainen aine, siankärsämöuute, mäkikuismauute, kehäkukkauute, kamomillasauniouute. Siis hyvältähän sisältö kuulostaa!

Mä olen melkoisen allerginen erinäisille siitepölyille. Pahimpia on heinät ja pujo. Näistä siankärsämö, kehäkukka ja kamomillasaunio voivat aiheuttaa reaktioita pujoallergisille. En onneksi saanut ihottumaa, mutta jokaisen käyttökerran jälkeen silmät kutisi todella häiritsevästi. Asiaa ei varmasti helpottanut se, että yritin käyttää tätä putsaria kesä-heinäkuussa eli juuri parhaaseen mahdolliseen siitepölyaikaan. Aikoinaan olen käynyt läpi siedätyshoidon (eli ne pistelivät muhun allergeeneja kuukausittain muutaman vuoden ajan) heinille ja koivulle, mutta en silti voi pyöriä heinäladossa, vaikka en nykyään joudukaan pumppaamaan itseäni täyteen allergialääkkeitä ja kärsimään koko kesää.. Nyt kesällä oireita oli jonkun verran ja tämä puhdistusaine vaan voimisti niitä.

Tältä kaikelta olisin välttynyt, jos olisin vaivautunut lukemaan incin ja miettimään mitä nämä kasvit on. Kantapään kautta oppii. ;) Puteli siirtyi Miehen käyttöön, pienellä ”käytät sen vaikka pahalta haiseekin” -kehotuksella tehostettuna ja Mies on voinut käyttää vaahtoa ongelmitta. Minä taas pysyn erossa Madarasta, vaikka sarja mielenkiintoiselta vaikuttaakin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply HeidiB perjantai 16. syyskuun 2011 at 11:55

  Luonnonkosmetiikka saattaa tosiaan olla aika ongelmallista siitepölyallergikoille ja mun mielestä siitä ei ehkä puhuta tarpeeksi. Mulla allergioita ei ole ja Madara toimii kuin unelma, mä olen myös niitä jotka tykkää merkin tuoksuista :)

 • Reply Myy perjantai 16. syyskuun 2011 at 14:33

  Siitä pitäisi kyllä puhua enemmän! Mulla ei jotenkin tullut mieleenkään, että luonnonkosmetiikka ei sopisi juuri sen takia, että se on luonnonkosmetiikkaa. :) Vaikka nyt se tuntuu itsestäänselvyydeltä. Muutenhan tuo putsari olisi ollut ihan loistava.

 • Reply KaniFani lauantai 8. lokakuun 2011 at 18:49

  Blogissani olisi sinulle haaste. :)
  (www.kaninloikka.blogspot.com) Toivottavasti et ole ehtinyt vielä saada sitä!

 • Reply Emmi tiistai 26. helmikuun 2013 at 13:18

  Mä haluan kanssa varoittaa Madarasta. Olen atoopikko ja kärsin myös koivunsiitepölyallergiasta. Otin kokeiluun Madaran silmänympärysvoiteen. Totean tapaasi – Virhe! Aamulla herätessäni silmät olivat turvonneet umpeen ja vieläkin pari päivää tapauksen jälkeen edelleen suuresti turvoksissa. En suosittelisi atoopikoille ja allegikoille mistään hinnasta!

  • Reply Myy tiistai 26. helmikuun 2013 at 17:07

   Huh, noin pahasti ei sentään minulle käynyt! Mutta on ihan totta, että pitäisi enemmän puhua siitä miten luonnonkosmetiikka ei välttämättä sovi (siitepöly)allergisille. Madaran jälkeen olen testaillut muita tuotteita huomattavasti varovaisemmin..

  Leave a Reply