Aussie, CHI, Framesi, Fudge, Hiusnaamiot, Hoitoaineet, Kérastase, Pureology, Redken, Shampoot, Tigi

Näin hoidan hiuksiani

Ajattelin lyhyesti esitellä millaisilla tuotteilla hoidan hiuksiani. Seuraavassa osassa joskus hamassa tulevaisuudessa muotoilutuotteet. :)

Pesen hiukseni 2-4 päivän välein. Lyhyempi tukka tarvitsee hieman tiheämmän pesuvälin, pitkällä tukalla se oli 3-5 päivää. Käytän paljon muotoiluaineita, joten vaahdotan aina kahdesti. Käytän syväpuhdistavaa shampoota noin joka kolmannella pesukerralla ja silloinkin teen ensimmäisen vaahdotuksen tavallisella shampoolla, ettei tukka mene ihan tuhannen solmuun.
Redken Smooth Down Shampoo – Ostin tämän toissasyksynä ollessani vielä pitkähiuksinen. Sarja on tässä välissä jo ehtinyt uudistua ja kulkee nykyään nimellä Smooth Lock. Kirkas, ohuen koostumuksen omaava shampoo pesee hiukset hellävaraisesti, eikä jätä narskuvaa tunnetta. Erittäin hyvä pitkälle ja pörröiselle tukalle. Kuvasta ei ehkä näy, mutta pullossa oli kuvaushetkellä noin sentti tuotetta jäljellä.
Redken Color Extend Magnetics Shampoo – Uudistuneen värisarjan shampoo tulee korvaamaan käytössäni Smooth Downin. Magneticsin tuoksu on hieman tyttömäisempi, eikä se ole ehkä ihan niin hienostunut kuin muissa Redkenin sarjoissa. Siinä on jotain hedelmäkarkkimaista, mutta silti se on kaukana esim. Tigin tuoksumaailmasta. Kermainen ja hieman hyytelömäinen koostumus, hyvä pesuteho.
Redken Color Extend Sun After-Sun Shampoo – Lempisarjani! Todella hyvä hedelmäinen tuoksu, josta tulee mieleen lomat etelässä. Pesuteho tavallisen shampoon ja syväpuhdistavan väliltä. Paksu ja kermainen koostumus vaahtoaa hyvin ja on miellyttävä käyttää. Olen käyttänyt tätä syväpuhdistavan asemasta, mutta nyt pullon loppuessa otan vaihteeksi käyttöön ihan oikean syväpuhdistajan. HG-tuote!
Redken Hair Cleansing Cream Shampoo – Redkenin syväpuhdistava shampoo, ihan ässä. Pesee todella puhtaaksi ja laitankin tämän jälkeen aina naamion. Ihana kirpsakka hedelmätuoksu. En ole aikaisemmin käyttänyt tätä kotona, mutta kampaajalla on monesti pesty tällä väri pois päästä. Jos tukassa on ollut joku kreisi kampaus ja pullo lakkaa, niin tämän voi tarvittaessa jättää vähäksi aikaa vaikuttamaan.

Käytän aina pesun jälkeen hoitoainetta. Tällä sähkötakkutukalla sitä ei voi jättää väliin.
Redken Smooth Down Conditioner – Tämä on ostettu shampoon kanssa samaan aikaan toissasyksynä. Erittäin hyvä silottava hoitis pitkälle tukalle. Lyhyen tukan kanssa menee ehkä vähän hukkaan, mutta käytän tyhjäksi, kun on ollut niin pitkään auki.
Fudge Colour Lock Conditioner – Tämä on saatu, Fudge ei ole merkkinä minulle kovin tuttu. Tuoksuu toffeelle tai oikeastaan ihan Bailey’s-liköörille. Selvittää hyvin. Koostumus on vaan todella paksu ja sitä saa runnoa pullosta ulos.
Framesi Framcolor Optics Color Refreshener – Tämäkin on saatu. Oletin alkuun tämän olevan hoitoaine, mutta hoitotehojen puolesta sanoisin tätä pelkäksi värihuuhteluksi. Tai ainakaan minun syväputsauksen jälkeinen takkupehkoni ei selvittynyt. Kirkastaa punertavan ruskean värin hyvin ja jättää kauniin kiillon. Ei tarvitse kuin 5min vaikutusajan. Sävyni on cinnamon. Tuoksuu ihan joululle ja piparkakkumausteille!

Noin joka kolmas pesu eli aina syväpuhdistuksen jälkeen laitan naamion. Puristelen hiuksista vedet pyyhkeeseen ennen naamion levittämistä ja annan sen vaikuttaa 5-10min. Samalla voi vaikka ajella ihokarvoja.
Redken Color Extend Sun After-Sun Mask – Hehkutinko jo tarpeeksi miten ihanalta tämä sarja tuoksuu? Geelimäinen koostumus. Tekee hiuksista ihan mielettömän pehmeät, silkkiset ja ihanan tuoksuiset. Haluaisin käyttää tätä aina. Ei turhaan ole HG-listalla.
Redken Color Extend Magnetics Deep Attraction – Uuden sarjan naamio tulee korvaamaan tuon ihanuuden, kunhan kaavin viimeiset rippeet purkin pohjalta. Kampaaja on pari kertaa laittanut tätä hiuksiini ja ne tuntuivat yhtä ihanilta kuin lempparini jäljiltä. Tosin hiukset tuntuu aina ihanilta kampaajalta lähtiessä. ;) En osaa enempää sanoa, kun en ole vielä käyttänyt tätä kotona.
Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy Deep Treatment – Aikana ennen Redkeniä tykkäsin jostain tämän tehohoitiksen versiosta aika paljon. Nyt tämän jälkeen hiukset ei tunnu yhtä hyvältä kuin Redkenin naamion jälkeen. Jättää hiukseni latteammiksi ja sähköisemmiksi. Sisko, haluatko? :)

Pitkässä tukassa suihkutettavat hoitoaineet oli todella tärkeä osa hoitoa. Suihkin niitä niin pyyhekuivaan tukkaan pesun jälkeen kuin kuivaan tukkaan aina harjatessa. Lyhyen tukan kanssa ei ole ollut ihan niin justiinsa.
Redken Color Extend Radiant-10 Treatment Spray – Pikkupullo kulkee laukussa mukana. Pakkasten tultua olen taas yksi kävelevä sähkötolppa. Inhoan yli kaiken sähköistä tukkaa. Tämä helpottaa.
Redken All Soft Supple Touch Cream-Spray – Poikkeuksellisesti yllättävän paksu ja kermainen koostumus. Harmittaa, etten löytänyt tätä vielä pitkähiuksisena ja odotan innolla hiusten kasvamista. All Soft -sarjassa on miellyttävän pehmeä naisellinen tuoksu, joka ei ole yhtään liian voimakas.
Tigi S Factor Papaya Leave-In-Moisture Spray – Ooh mikä tuoksu! Tämä on kuin reissu etelään. Ohuempi koostumus kuin All Softissa, mutta ei tämäkään ihan litkua ole. Liiallinen suihkiminen aiheuttaa lähmää, joten tämäkin kaipaisi pidemmän tukan.

Hiuksiin jätettävien hoitoaineiden kanssa on vähän sama juttu. Pitkän tukan kanssa käytin aina, lyhyellä olen välillä luistanut.. ”Öljyjä” olen käyttänyt yleensä pyyhekuiviin hiuksiin jätettävän hoitoaineen asemasta tai sitten kuiviin hiuksiin viimeistelemään latvoja.
Redken All Soft Argan-6 Oil – Nämä silottavat silikoni-öljy-seokset ei mitenkään hyvin merkittävästi eroa toisistaan. Paksuhko koostumus, helppo levittää. Selvittää ja silottaa hyvin. Tuoksu on minulla yksi ratkaisevista tekijöistä, tämä tuoksuu hyvältä. Pientä pumppupulloa on kätevä käyttää.
Pureology Shine Max Shining Hair Smoother – Vähän rajatapaus onko hoitoaine vai viimeistelevä muotoilutuote, mutta menköön samaan silikoni-öljy-kategoriaan. Ei tuoksu niin hyvältä, jättää kauniin kiillon. Enemmän pitkän tukan viimeistelevä latvatuote.
Kérastase Soleil Huile Céleste – Tämä silikoni-öljy-sotku on huomattavasti ohuempaa ja seassa on hohtavia hippusia, jotka pitää ravistaa mukaan. Taitaa olla suunniteltu hyvin paksulle (ja pitkälle) tukalle, koska en voi ymmärtää suihkepulloa. Olen käyttänyt tätä vain käsien kautta, koska suihkiessa saa aikaan vaan lähmää. Todella kaunis kiilto.
CHI Silk Infusion – Vanha lempparini pitkän ajan takaa. Ihan mieletön huumaava tuoksu; pehmeä, lämmin ja naisellinen. Tätä voisi vaan nuuhkia. Paksu koostumus, voi huoletta viedä melko lähelle tyveä aiheuttamatta lähmää. Joukon varmin ja helppokäyttöisin. Selvittää ja silottaa hyvin. Antaa kiiltoa, mutta ei niin paljoa kuin muut.
Pureology Essential Repair Leave-In Hair Condition – Unohtui kuvasta. Pumppupullossa oleva geelimäinen hoitis. En ole käyttänyt kovin aktiivisesti leikattuani hiukset, mutta tykkäsin kyllä tästä aikoinaan. Tällä ei ainakaan saa mitään lähmää aikaiseksi.

Huh! Shampoohoitoaineähky. Mitähän kaikkea unohdin kertoa.. Joo, on vähän Redken-painotteista! Kaikki niiden tuotteet on kuitenkin ostettu itse. Satun vaan tykkäämään merkistä todella paljon. :)

Fudgen, Framesin, Aussien ja Tigin tuotteet saatu blogin kautta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Elisa torstai 16. tammikuun 2014 at 13:19

    Mahtava postaus! :) Mun pitäisi itse tehdä samanlainen, varsinkin kun sain vihdoinkin siivottua tyhjät, melkein tyhjät ja pilaantuneet hiustuotteet pois hyllyjä ruuhkauttamasta. Jäljelle jäivät vain tuotteet joita käytän säännöllisesti :)

    • Reply Myy torstai 16. tammikuun 2014 at 22:02

      Tee ihmeessä, tuun mielenkiinnolla lukemaan. :)

  • Reply Kaisuli / SiameseLipstick torstai 16. tammikuun 2014 at 13:22

    Kiva postaus! Tuo Redkenin aurinkoshampoo alkoi kiinnostamaan kovasti. Olen yhden pullollisen Redkenin syväputsaria käyttänyt, eikä se poistanut hiuksistani lakanjäämiä. Voi tosin olla, että se oli liian kauan auki, kesti käytössä meinaan useamman vuoden kun syväputsailin ehkä viikon-kahden välein.

    • Reply Myy torstai 16. tammikuun 2014 at 22:03

      Mä suosittelisin kokeilemaan sitä aurinkoshampoota, mutta toisaalta tuo syväputsari vetää mulla hiukset todella puhtaiksi.. :)

  • Reply Salla torstai 16. tammikuun 2014 at 17:26

    Jee, huippu postaus! Kiva kuulla, että Redkenin syväpuhdistava shampoo on hyvä, juurikin nimittäin sellainen odottaa kahden muun Redkenin tuotteen kanssa postissa :)

    • Reply Myy torstai 16. tammikuun 2014 at 22:04

      Kiva, että tästä tykättiin! :) Kerro sitten mitä olet mieltä siitä shampoosta, kun pääset kokeilemaan.

  • Reply hellin torstai 16. tammikuun 2014 at 18:23

    Mielenkiintoinen postaus! Täytyy sanoa, että mulle nämä hiustuotteet ovat aika tuntematon alue, varsinkin muotoilu- ja erikoishoitotuotteet.

    • Reply Myy torstai 16. tammikuun 2014 at 22:05

      Kiva! Mulle muotoilumömmöt on se juttu, kun tukkaa ei vaan voi hallita ilman niitä. :) Löysin ihan uuden hiusmaailman kymmenisen vuotta sitten, kun aloin käyttämään muotoilutuotteita ja föönaamaan hiukseni joka pesun jälkeen.

  • Reply Pumpulipupu perjantai 17. tammikuun 2014 at 10:15

    Siellä ollaan selvästi Redken-tyttöjä, kuten täälläkin! Pakko kyllä yhtyä kehuihin, sillä kaikki Redkenin tuotteet ovat kyllä todella laadukkaita. :)

    New Yorkissa oli hauska hetki vuonna 2009 Redken-fanille, kun yhtäkkiä huomasin seisovani 5th Avenuella alkuperäisen Redkenin edessä. :)

    • Reply Myy perjantai 17. tammikuun 2014 at 19:54

      Ooh, siellä pitäisi päästä käymään! :)

  • Reply Juille lauantai 25. tammikuun 2014 at 13:12

    Redken on kyllä niin parhautta, etenkin muotoilutuotteet ovat ihan huippuja! :)

  • Leave a Reply