Ihonhoito, Kasvojen puhdistus, L'Occitane, MAC, Meikit

Puhdistusöljyt vertailussa: L’Occitane vs. MAC

Käytän iltaisin kasvojen puhdistukseen aina kaksoispuhdistusta; ensin rasvaisella tuotteella meikit pois ja sen jälkeen ihon puhdistaminen toisella tuotteella. Lempparini ykkösvaiheen puhdistukseen on öljyt, koska ne on miellyttävän liukas levittää kasvoille ja monella pystyy poistamaan myös silmämeikin. Kakkosvaiheessa pidän eniten kevyesti vaahtoavista putsareista.

L'Occitane-vs-MAC-Cleansing-Oil

L’Occitane Immortelle Oil Make-Up Remover (24€ / 200ml) – L’Occitanelta löytyy kaksi puhdistusöljyä. Toinen on Shea-sarjasta ja toinen tämä Immortelle-sarjan öljy, jotka molemmat pohjautuu auringonkukkaöljyyn ja on mineraaliöljyttömiä. Puhdistusöljyssä on sama voimakas kukkaistuoksu kuin muissa Immortelle-sarjan tuotteissa. Se ei ole häiritsevä, mutta tuoksu on aika hallitseva. Öljy on hitusen paksumpaa kuin MACin, mutta se puhdistaa meikit ihan yhtä tehokkaasti. Ainoastaan vedenkestävän ripsiväri liukenee hieman hitaammin kuin mitä MACilla. Ei jätä minkäänlaisia tummia tahroja edes alaluomelle, kunhan malttaa muhitella loppuun asti (eli siihen pisteeseen, kun ripset tuntuu sormien alla täysin meikittömiltä). L’Occitanen eduksi on laskettava 200ml pullokoko, kun suurin osa kilpailijoista on pienemmissä pulloissa. Vaikka hinnat on lähellä toisiaan, saa tässä enemmän tuotetta.

MAC Cleanse Off Oil (28,50€ / 150ml) – Olen käyttänyt MACin puhdistusöljyä useamman pullon (ja myös vertaillut keskenään merkin kahta eri puhdistusöljyä), joten se on Sensain ohella lemppariöljyni. Tässä on pohjana oliiviöljy ja tuote on mineraaliöljytön. Koostumus on ihanan ohut, jonka takia se on erittäin sopiva myös silmämeikin poistoon. Paksummat öljyt tekee enemmän kitkaa ja liuottaa ripsivärin hitaammin, jonka takia sellaiset ei mielestäni ole yhtä soveltuvia silmille. MAC on nopea, hyvin miedosti tuoksuva ja kaikin puolin loistava. Silmiin ei jää pienintäkään meikkitahraa.

Kumpaakin öljyä kuluu kerralla 1-2 pumppausta riippuen siitä poistaako sillä myös silmämeikin vai ei. Hieraisen kämmenelle pumpatun öljyn käsiin (näin öljy ei lähde valumaan mihinkään), jonka jälkeen kevyesti sivelen kasvoja ja silmiä öljyisillä käsillä. Kannattaa kiinnittää erityishuomiota ripsien tyveen, myös alaluomelta. Tämä kaikki onnistuu kyllä silmät kiinni, joten ei tarvitse pelätä öljyä silmässä! :) Kun en tunne sormien alla enää yhtään ripsiväriä, huuhtelen kädet ja käyn vielä kasvot läpi märillä käsillä. Tässä vaiheessa molemmat öljyistä emulgoituu nätisti veden kanssa ja huuhtoutuu lopuksi iholta helposti. Kasvoista ei jää öljyiset, vaikkei käyttäisikään toista puhdistustuotetta öljyn jälkeen.

Olin jo harkitsemassa siirtyväni kokonaan L’Occitaneen (ja kokeilevani myös Shea-sarjan puhdistusöljyä), kun MAC lopetti keväällä B2M-palvelun. Back to MAC on siis kierrätystoimintaa, jossa kuusi tyhjää MAC-pakkausta saa vaihtaa huulipunaksi. Homma meni kuitenkin jäihin, ja B2M toimii jälleen, joten taidan pysyä MACin puhdistusöljyn parissa. :) Mutta jos joku etsii edullisinta mineraaliöljytöntä puhdistusöljyä, niin kannattanee testata se L’Occitanen Shea-sarjan putsari (21 euroa per 200ml!).

L’Occitane saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkin.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply mses maanantai 22. elokuun 2016 at 08:55

  L’Occitanen Shea-sarjan öljy on mahtava! Lähdin sillä kokeilemaan erilaisia puhdistusöljyjä ja tuntuu, että löytyi juuri itselle sopiva tuote heti. Siinä yhdistyy hyvä teho, hinta-laatusuhde, mieto tuoksu, sopiva juoksevuus ja hyvä riittoisuus. Suosittelen lämpimästi.

  • Reply Myy maanantai 22. elokuun 2016 at 10:35

   Mahtavaa! Ja hyvä tietää, että siinä on miedompi tuoksu kuin Immortellessa :)

 • Reply JonnaH. maanantai 22. elokuun 2016 at 13:21

  Tykkään kans Sensaista, toinen suosikkini on Guinotin Kirkastava puhdistusöljy. L`Occitanea pitää varmaan joskus kokeilla, vaikuttaa hyvältä. :)

 • Reply Kukkis maanantai 22. elokuun 2016 at 13:53

  Mä tykkään Body Shopin puhdistusöljystä (Camomile Silky Cleansing Oil), joka taitaa olla litrahinnaltaan halvimmasta päästä (mineraaliöljyttömiä) varsinkin, kun Bodarissa on tasaisin väliajoin -20 % ale. Normihinta on 19,50 €/200 ml. Se on myös mukavan ohutta, mikä tekee siitä selkeästi riittoisamman kuin monista paksummista öljyistä. Tuoksussa on jotain lakritsimaista. Tuotteessa lukee, että ei silmille, mutten ole huomannut tuon incissä mitään, miksi ei voisi käyttää. Ja itse en ole tosiaan huomannut silmissä mitään ärsytystä.

  Tällä hetkellä käytössä on Melvitan Milky Cleansing Oil, joka on aivan ihana (ainakin, jos tykkää ruusuntuoksusta)! Hinta oli Ranskasta ostettuna 14 €/145 ml, mutta ilmeisesti tätä saa Suomestakin (?). Ruusu tekee tästä jotenkin ylellisen, mutta tämä hupenee huomattavasti nopeammin, sillä on koostumukseltaan vähän paksumpaa. Myös Caudalien mantelilta tuoksuva puhdistusöljy loppui aika nopeaan. Siitä puuttui muutenkin se ”liuku”, mikä näissä öljyissä yleensä on.

  L’Occitanen öljyistä tykkään myös, minäkin enemmän Sheasta kuin Immortellesta (lähinnä tuoksun takia). Mineraaliöljypohjaisista olen kokeillut L’Orealia ja Vichyä. Kyllähän nekin hommansa hoitavat, eikä itselläni ole oikeastaan enää mitään mineraaliöljyäkään vastaan, vaikka sitä vuosikausia välttelinkin.

  • Reply Myy maanantai 22. elokuun 2016 at 22:15

   Aivan, Body Shopin on myös mineraaliöljytön :) Sitä en olekaan (vielä) kokeillut.

   Mitä oot mieltä, huuhtoutuuko Melvitan öljy yhtä hyvin kuin muut testaamasi öljyt? Mä jotenkin pelkään, ettei luonnonkosmetiikan puhdistusöljyt lähtisi niin nätisti iholta irti.

   • Reply Kukkis tiistai 23. elokuun 2016 at 09:32

    Melvita huuhtoutuu ainakin omalta iholtani varsin hyvin pois, eli on ihan verrattavissa näihin ”ei niin luonnollisiin”. Johtuisiko siitä, että tämä Melvitan öljy tosiaan on ”milky”, eli vaahtoutuu (lievästi) hyvin helposti, kun joutuu kosketuksiin veden kanssa..? Caudalie on näistä kokeilemistani öljyistä huuhtoutunut huonoiten, mutta ei siinäkään ero ole huomattava. Sen tuntuma oli kuitenkin eniten sellainen, että ”poistanpa meikit vaikka kaapista löytyvällä kookosöljyllä”, eli kaipa sitten orgaanisin tuntuma, mikä ei välttämättä ole sitten aina kosmeettisesti se miellyttävin.

    Eniten tykkäisin käyttää öljyputsareita niin, että poistan ne kuumalla vedellä kastellulla pikkupyyhkeellä tms., mutta pelkään, että kuumuus ja pyyhkeen/kankaan ”rajuus” aiheuttaa jotain vahinkoa. Sen takia käytän ihan pelkkää vettä ja perään sitten vielä jokin toinen putsari.

  Leave a Reply