Beauty Blender, Meikit, Meikkisiveltimet

Likaisista ja homeisista Beautyblendereistä, vielä kerran

Useassa kauneusblogeissa oli alkuvuodesta juttua ällöttävistä, jopa homeisista Beautyblender-meikkisienistä. Näkökantani oli (ja on edelleen) tiukka: mielestäni pilaantuneet sienet oli vain pesty huonosti.

Beautyblender-01

Tässä on kaksi Beautyblenderiä, jotka on palvelleet minua hyvin noin puolen vuoden ajan eli selvästi pidempään mitä BB itse suosittelee. Aktiivikäytössä olleet sienet ovat tiensä päässä ja pinta on alkanut jo haparoitumaan. Olen levittänyt blenderien avulla primerit, meikkivoiteet, BB- ja CC-voiteet, peitevoiteet sekä voidemaiset poskipunat. Mitä löytyykään niiden sisältä?

Beautyblender-02

EI MITÄÄN.

Beautyblender-03

Valkoisen blenderin kapeasta päästä löytyy pienen pieni peitevoiteen tekemä tahra, mutta sieni on muuten (sisältä) moitteettomassa kunnossa.

Beautyblender-04

Lilassa blenderissä ei ole yhtään mitään. Loppuun seuraa vielä järkyttävä tieto: pesen blenderin aina vasta aamulla ennen käyttöä. Kun meikki saa kuivua sieneen, puhdistuu se huomattavasti helpommin, nopeammin ja pienemmällä vaivalla pois. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta juuri käytettyä blenderiä joudun hinkkaamaan paljon pidempään, eikä se silti välttämättä tule täysin tahrattomaksi. Olen käyttänyt pesemiseen joko firman omaa saippuaa (niin nestemäistä kuin kiinteää) tai sitten marseillesaippuaa. Toki sienen voisi pestä myös illalla valmiiksi, mutta annan sille mielummin 24 tunnin kuivusmisajan kuin kastelen sitä 12 tunnin välein, jolloin sieni ei välttämättä ehtisi kuivua ihan läpikotaisin.

Rakkaat lapset, peskää meikkisienenne paremmin.

Ainakin toinen blender saatu blogin kautta.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Kuorotipu tiistai 3. toukokuun 2016 at 07:44

  Mä en saa omaa BBtäni tahrattomaksi mitenkään. Käytössä merkin oma kiinteä saippua, nestemäistä en ole kokeillut. Meikkivoide yleensä Rimmelin Lasting Finish. En tiedä mitä teen väärin, mutta ei vaan onnistu. Mulla myös jostain syystä Sensain Sponge chief jää meikkiseksi ekasta käytöstä alkaen, eikä sitäkään saa puhtaaksi millään. Ihan sama mikä putsari naamassa, lopoutulos liinan osalta sama. En tykkää.

  • Reply Milla Jasmin tiistai 3. toukokuun 2016 at 08:44

   Mulla käytössä sama meikkivoide, BB ja sen oma kiinteä saippua. Pesen myös vasta aamulla ja joka kerta lähtee kaikki meikit ja peiteaineet helposti irti.

   • Reply Kuorotipu tiistai 3. toukokuun 2016 at 12:02

    Pitää varmaan kokeilla tota aamupesua siis :)

 • Reply HennaV tiistai 3. toukokuun 2016 at 07:46

  Mä pesen kanssa vasta seuraavana aamuna ennen käyttöä :) munkin BB on palvellut puolisen vuotta ja nyt olisi ehkä aika vaihtaa kun pintaan on tullut pari pientä koloa.

 • Reply hanna tiistai 3. toukokuun 2016 at 08:06

  Erittäin hyvä postaus. Omaani en uskaltanut edes halkaista, se oli niin huonolla pesulla aina silloin tällöin ja värikin alkoi jo haalistua, että heitin suoraan roskiin ja korkkasin RT:n sienen :D BB:t on hyviä (eivätkä homehdu), kunhan nekin huoltaa oikein!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 10:01

   Joo värit on haalistunu ihan kunnolla tosta munkin lilasta :D

 • Reply Linda tiistai 3. toukokuun 2016 at 08:33

  Mä uskoisin että tärkeintä on juurikin kuivuminen; kuivassa ei home kasva. Vaikka pesukin olisi huonompi, niin kuivahtaminen ehkäisee homehtumista tehokkaasti. Siksi päivittäisessä käytössä yksi bb ei kyllä riitä, koska se ei välissä kuivua sekä meikkivoiteesta että pesusta kuivua läpikotaisin, vaikka pinnalta kuivalta vaikuttaisikin. :O Mulla aukileikatut (pitkään käytetyt) sienet on aina olleet meikkivoidetahraisia, mutta hometta tai muita ällötyksiä en ole havainnut onneksi, koska silloin varmaan en enää pystyisi meikkimunia käyttämään. :’D

 • Reply Johanna Mia Maria tiistai 3. toukokuun 2016 at 09:49

  Heh, minäkin pesen bb:n vasta aina ennen käyttöä ja annan kuivaa meikkivoiteet siihen. Olen huomannut saman, että kaikki töhnä lähtee paljon helpommin sillä tavoin. Enkä ole huomannut mitään homekasvustoa, vaikka hygieniafriikit saattavatkin vähän jo kavahtaa. :D

  • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 10:03

   Mä olen vähän friikki itse, mutta mielen rauhoittaa se, että sienestä tulee näin ainakin silmämääräisesti puhtaampi. :D Ja nyt nuo aukileikatut sienet onneksi kertoi, että tämä on ihan hyvä tapa.

 • Reply Elisa | Miten niin liikaa? tiistai 3. toukokuun 2016 at 10:25

  Mulla sieni ei kyllä kuivu yön aikana, vaikka jätän oman rasiansa päälle ilmavasti kuivumaan. On selvästi vielä hitusen suurempi kuin kuivana ollessaan. Siksi kaksi sientä vuoropäiviksi olisi varmaan ideaali ratkaisu. Tosin tunnustan, että mä en ole meikkimunaan niin varauksettoman ihastunut kuin moni muu eli vähällä käytöllä on :D

  • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 19:58

   Meillä on niin rutikuiva sisäilma, ettei ole kuivumisongelmia. :D Mutta joo, kaksi sientä kierrossa olisi fiksu ratkaisu.

 • Reply Kaisuli / SiameseLipstick tiistai 3. toukokuun 2016 at 10:33

  Mä olen tuskaisena jynssännyt aamulla meikkaamisen jälkeen ja kyllä saa useampaan kertaan vaahdottaa sekä Marseillen että Solidin. Täytyypä kokeilla tuota että antaa likojen rauhassa kuivua.

  • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 19:58

   Kannattaa ainakin testata! :)

 • Reply Mulan tiistai 3. toukokuun 2016 at 15:46

  Hei, hyvä vinkki antaa sienen kuivua ennen pesua. Pitääpä kokeilla, jos huomaan eroa. Mun ainakin pitää hinkata sientä tosi pitkään ja hartaasti, että saan sen heti käytön jälkeen puhtaaksi. Siksi sitä ei tule käytettyä niin usein, sillä harvana aamuna on niin paljon aikaa käyttää meikkauksesta meikkivälineiden pesuun. :D Käytätkö yhtä sientä joka päivä vai vaihteletko kahden sienen välillä, että toinen saa kuivua sen vuorokauden verran?

  • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 20:00

   Mulla on ollut nyt kaksi sientä kierrossa, mutta en ole mitenkään orjallisesti käyttänyt niitä vuoropäivinä, koska olen tykännyt tuon värillisen sienen tunnusta enemmän kuin valkoisen. :) Mutta vuorokausi tulee kuivumista joka tapauksessa, vaikka olisi vain yksi sieni. Kahdella saa jo 48h kuivumisajan.

   • Reply Mulan tiistai 3. toukokuun 2016 at 20:05

    Ai niinpä tietysti. Minä ja lyhyt matikkani. :D

    • Reply Myy tiistai 3. toukokuun 2016 at 20:06

     <3<3

 • Reply Joanna keskiviikko 4. toukokuun 2016 at 08:14

  Mä olen murehtinut sitä että olenko jotenkin epähygieeninen kun en lähes koskaan pese beauty blendereitäni heti, mutta hyvä tietää etteä jotkut tekee niin myös tarkoituksella! :D Mä pesen yleensä saman päivän iltana samalla kun käyn/olen suihkussa :D Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia ja ihmetyttää myös miten kukaan saa näitä oikeasti homeiseksi. O.o

  • Reply Myy torstai 5. toukokuun 2016 at 11:02

   Suihkupesijä! Ihan uusi näkökulma, kuinka kätevää :D

   • Reply Joanna perjantai 6. toukokuun 2016 at 10:02

    Kyllä, olen hyvin käytännöllinen. :’D Siinä niitä putsailen samalla kun vaikka hoitoaine on päässä!

 • Reply Ipox keskiviikko 4. toukokuun 2016 at 21:19

  Mielenkiintoista kuulla, että aamulla peseminen helpottaa hommaa. Mikähän se taika siinä on, koska kumminkin aamullakin pestessä sen sienen joutuu kastelemaan, kun saippuoi sen.

  Mun kokemuksen perusteella meikkivoide vaikuttaa eniten pesutulokseen. Jotkut meikkivoiteet saa paljon helpommin pois ja toiset tarraa kiinni niin, ettei niitä saa pois vaikka käyttäisi BB:n omaa kiinteää tai nestemäistä pesuainetta. Itse joudun niiden kaikkein jytyimpien meikkivoidetahrojen poistamiseen käyttämään Fairya. Muuten ei vaan tuu kokonaan puhtaaks.

 • Reply Emma torstai 5. toukokuun 2016 at 10:52

  Huh, oon jo mielessäni sättinyt itseä saamattomaksi vätykseksi, kun en jaksa kiireessä alkaa pesemään sientä meikkauksen päätteeksi. Sama pestä ennen meikkausta, niin tulee se kastelu siinä samalla. Itse pesen normi käsisaippualla, ja tahroja jää. Mietin myös, onko pesutekniikassani vikaa – hinkkaatko ainoastaan sientä pinnasta, vai puristeletko myös sientä niin, että saippuaa menee sisälle? Itse puristelen sienen kauttaaltaan läpi, ja tuntuu, että huuhtelu kestää ikuisuuden. Jäykemmän sienen kanssa saa melkein krampin kämmenen lihaksiin. :D

  • Reply Myy torstai 5. toukokuun 2016 at 11:01

   Mä puristelen vaahdon huolella sienen sisään ja ikäänkuin lypsän sitä sieltä sisältä ulos, niin vaahto tuo meikkijäämät mukanaan. :) Alkuperäiset beautyblenderit on joustavuuden ja pehmeyden takia paljon helpompi pestä (ja huuhtoa) kuin ne jäykemmät kopiosienet.

   • Reply Emma torstai 5. toukokuun 2016 at 11:06

    Tätä vähän epäilinkin, että mulla on vain huono sieni. Nuukuuksissani en ole ikinä raskinut ostaa aitoa, mutta pitää varmaan joskus kokeilla. Tähän asti käyttämistäni halpiksista Kicksin sieni on melko pehmeä ja kiva pestä, Dermosilin jonkin verran jäykempi ja Iberon aivan kaamea, pesu on jotain ihan kamalaa. Pitää siis alkaa kytätä tarjouksia alkuperäisen blenderin hankkimiseksi :>

    • Reply Myy torstai 5. toukokuun 2016 at 11:07

     Voi kyllä myös olla, että käsisaippua ei ole tarpeeksi jytyä meikkivoiteelle. :)

 • Reply T lauantai 7. toukokuun 2016 at 10:30

  Sappisaippualla lähtee hyvin liat sienestä. Mulla on ollut myös BB:n oma putsari, mutta paljon edullisemmin puhdistuu tuolla :)

  • Reply Myy sunnuntai 8. toukokuun 2016 at 20:08

   Vitsit, miten en ole ite tajunnut kokeilla sappisaippuaa! Käytän sitä kuitenkin kaikkiin vaatteissa oleviin tahroihin. Pitää testata, kiitti :)

 • Reply Memmma lauantai 14. toukokuun 2016 at 17:31

  Mäkin putsaan aina vastaa aamulla ja marseillesaippualla (: muuten toimii oikein hyvin, mut macin nourishing waterproof on niin pigmenttistä, et sitä en saa kyllä bb:stä millään putsattua täydellisesti. Sisältä tuntuu puhdistuvan mut pintaan jää pienet värjäymät. Onkohan muut huomannu samaa?

 • Leave a Reply