Yleinen

Pieni tuoksukauppa

Tilasin helmikuun alkupuolella ensimmäisen pakettini Pienestä tuoksukaupasta. Päätarkoituksena olisi tehdä itse silmämeikinpoistoainetta muutamien netistä poimittujen vinkkien pohjalta. Innostuin hieman (köh, minäkö) ja taidan tehdä myös hyvin öljypitoisia ”seerumeita” yökäyttöön. Ja naamioita.. Ja huulirasvaa totta kai! Niistä kaikista lisää sitten myöhemmin, kun ehdin leikkimään kotikemistiä. :)

Kaikki pullot oli ihanasti pakattu pusseihin vuotojen varalta.

Viinirypäleensiemen-, avokado-, jojoba-, makademiapähkinä-, e-vitamiini- ja vehnänalkioöljyä. Viinirypäleensiemenöljyä ajattelin käyttää silmämeikinpoistoaineen pohjana, joten sitä on enemmän. Lisäksi kauraproteiinia ja glyseriiniä.

Kuolleenmerenmutaa ja silkkijauhetta naamioihin. Kylmäpuristettua ruskeaa luomukaakaovoita ja mehiläisvahaa huulirasvoihin. Himalajan ruususuola pääsee koristeeksi kylppäriin, kunhan löydän kauniin lasipurkin sille.

Huulirasvoihin punaista väriainetta ja suklaa-aromia. Pari tuoksuöljyä.

Huulirasvoille hylsyjä ja seerumikokeiluihin lasiset pumppupullot.

Seuraavaksi pitäisi suunnata apteekkiin hakemaan parit lääkeruiskut mittavälineiksi. Jos joku lukijoista on leikkinyt kotikemistiä, niin kertokaa toki kokemuksianne! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nonnu lauantai 27. maaliskuun 2010 at 08:49

  Mä olen suunnitellut tätä samaa :) siis kotikemistin uraa. Viime syksynä leikin saippuatehtailijaa ja tein monta kymmentä palasaippuaa, joita annoin joululahjaksi ystäville :) Tilasin silloin myös saippuatarvikkeita Pienestä Tuoksukaupasta. Ihana kauppa! Ja hyvä palvelu :)

  Nyt kyllä heräs into tehdä ainakin tuota huulirasvaa! Laitatko tänne ohjetta miten sitä tehdää kun olet aloittanut kotikemistin urasi? :)

 • Reply norppa lauantai 27. maaliskuun 2010 at 12:42

  Oi, ihanaa. Oispa hauskaa itsekin tehdä jotain. Postaile ihmeessä, kun olet jotain valmistanut.

  Viime keväänä olin lääkevalmistuksen kurssilla ja siellä tehtiin myös muutamia kosmettiisia valmisteita, kuten puhdistusemulsiota ja voiteita. No, voiteet oli kyllä osa myös lääkkeitä sisältäviä, mutta periaate sama. Siitä tykkäsin hulluna :) Ja samalla oppi noita inci-juttuja, kätevää.

 • Reply Anne lauantai 27. maaliskuun 2010 at 19:34

  Hei, bloggaa sit reseptit ja kokemukset kuhan saat rasvat ja seerumit tehtyä. Itse oon lähinnä miettinyt tuota huulirasvan tekoa itse, mut myös oma kasvovesi kiinnostais.

 • Reply kiukkupussi lauantai 27. maaliskuun 2010 at 20:50

  Oi, totta kai kerron! Silmämeikin poistoaine on ainakin ensimmäisenä yrityksessä, koska sille on huutava tarve. :D

 • Reply Hannukkaz tiistai 30. maaliskuun 2010 at 15:52

  Wow! Tahtoisin itekin leikkiä kotikemistiä, en vaan ole varma osaisinko!! Jos kokeilujesi jälkeen jaksaisi tehdä pienen tuton tuosta huulirasvan tekemisestä niin olisi aivan sikakiitollinen!

 • Leave a Reply