Armani, Guerlain, Jo Malone, Tuoksut, YSL

Tuoksumuistoja

Yhdistän todella vahvasti tuoksut paikkoihin, tilanteisiin ja tunnetiloihin. Nopeakin nuuhkaisu vie takaisin tiettyyn hetkeen tai tunteeseen.

tuoksumuistoja-01

Pieni poiminta tuoksukaapista. Guerlainin la petite robe noirea käytin, kun menin naimisiin. Se on yksi parhaista tuoksuista kautta aikojen, ja tämä on jo toinen pullo. Jo Malonen velvet rose & oud tuoksuu Pariisilta, johon karkasimme salavihkimisen jälkeen. Häitämme juhliessa käytin Armani Priven rose d’arabie’ta. Koko ikäkauden jostain 16-kesäisestä yli parikymppiseksi tuoksuin Armanin shelta. Koin sen kautta tuoksuherätyksen, ettei minun tarvitse tuoksua kepeän iloiselle, vaikka muut ikätoverit niin tekeekin. Yksi ystävä aikoinaan totesi, että kaikki muu muuttuu, mutta Myy tuoksuu aina yhtä turvalliselta. Kuvassa oleva pullo on kolmas laatuaan, mutta en enää osaa tarttua siihen. YSL:n black opium tuoksuu – ikävä kyllä – työpaikalta. Vaikka sain tämän vuosipäivälahjaksi, ei tuoksu ehtinyt kiinnittyä mihinkään muuhun ja käytin sitä paljon töissä. Rooman kuumat kadut ja leppoisa Toscana on yhtä kuin Jo Malonen tuberose angelica. Armani Priven myrrhe impériale ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa ja toistaiseksi se tuoksuu viime joululta. Ehkä siitä tulee joulutuoksu?

Käytän jotain tuoksua joka ikinen päivä. Myös niinä päivinä, kun olen vain kotona. Mutta.

En uskaltanut kuukauteen käyttää tuoksuja äidin kuoleman jälkeen, koska en halunnut ”pilata” yhtään tuoksua sillä, että se tuoksuisi jatkossa aina surulta ja ahdistukselta. Äiti muuten tuoksui koko lapsuuteni Nina Riccin l’air du tempsiltä. (Samaa tuoksua käyttää myös mummoni. Jos alan joskus tuoksua siltä, tehkää jotain – kiitos.) Jossain vaiheessa vuosituhannen vaihtumisen jälkeen se vaihtui Lancômen poêmeen ja siltä äiti tuoksui loppuun asti. Aion ehdottomasti säästää pullon, jotta voin välillä nuuhkutella ja nyyhkytellä omassa rauhassa. Kuitenkin odotan kauhulla päivää, kun joku samalta tuoksuva kävelee vastaan..

tuoksumuistoja-02

Nyt yritän palata tuoksuarkeen Guerlainin uuden pikkumustan, la petite robe noire intense, avulla. Tässä on jotain tuttua ja jotain uutta. Tuoksu on nimestään huolimatta makeampi ja hieman tyttömäisempi kuin alkuperäinen versio. Tuoksukehuja tuli jo ensimmäisenä testipäivänä!

Jäädessäni blogitauolle kuukausi sitten, jäi luonnoksiin paljon pientä viilausta vaille valmiita postauksia. Alan nyt pikkuhiljaa tipautella niitä esiin.

Yksi tuoksuista saatu blogin kautta. Osa muita lahjoja, osa itse ostamia.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply JonnaH. maanantai 26. syyskuun 2016 at 09:27

  Tervetuloa takaisin! <3

  Ihana postaus, itse käytän tuoksua myös kotona ollessa. Karmeat rönttöset kotikuteet päällä, en meikkaa, mutta tuoksua laitan jokainen päivä. Pari kertaa on käynyt niin, että olen jostain syystä lähtenyt ulos ilman tuoksua, ihan kuin olisi alasti, jotenkin haavoittuva olo.

  Onneksi Poême ei tänä päivänä ole enää ollenkaan niin suosittu tuoksu kuin aikoinaan, joten toivotaan, ettet törmää kehenkään ainakaa hetkeen, joka sitä käyttäisi. Saisit muistella ja nyyhkytellä sen parissa rauhassa omassa kodissa. Tosin sun työpaikalla voi kyllä helpostikin ohikulkea ihmisiä, jotka tuolta tuoksuvat, jos sinne naispuoleisia eksyy.

  • Reply Myy maanantai 26. syyskuun 2016 at 10:43

   Kiitos <3 Joo, tuoksutta ulos lähteminen on kuin olisi unohtanut housut jalasta! Jotain oleellista puuttuu.

 • Reply Päivi maanantai 26. syyskuun 2016 at 09:45

  Kiinnostava ja viehättävän näköinen postaus. Tsemppiä arkeen paluuseen! Ajan kuluminen helpottaa, ja sillä aikaa on hyvä olla välillä muutakin ajateltavaa.

  • Reply Myy maanantai 26. syyskuun 2016 at 10:43

   Kiitos <3 Mäkin ajattelin, että ehkä blogiin paneutuminen tekee ihan hyvää ajatuksille.

 • Reply Ilona/Eyeshadow and flame maanantai 26. syyskuun 2016 at 20:33

  Ihanaa että oot palannut <3

  Mulla on hyvin tarkka tuoksumuisti, ja mulle käy tuoksujen kanssa ihan samoin kuin sulle-muistan niiden kautta tosi tarkasti asioita. Escadan Magnetism on mun mielestä edelleen ihana, mutten halua käyttää sitä enää ikinä koska siitä on pahoja muistoja. Hääpäivänä mulla oli Diorin J'Adorea, ja se tulee aina ja ikuisesti olemaan mun suosikkituoksuja! Mulla on vähän sama juttu kuin Jonnalla, mulla on kotonakin aina jotain tuoksua! Guerlainin Teazzurra oli pitkään mun go to-kotituoksu, mutta tää uusi pikkumusta meni ja syrjäytti sen kyllä ihan täysin. Tää Intense on mun uusi lemppari!

  • Reply Myy tiistai 27. syyskuun 2016 at 21:10

   Magnetism tuoksuu mun ykköstytölle! Vaikka se on hyvä tuoksu, en pystyisi sitä itse käyttämään, koska enhän mä voi tuoksua hänelle.

  Leave a Reply