Apteekkikosmetiikka, Avène, Kasvovoiteet, Silmänympärysvoiteet

Avène YsthéAL

Avènen YsthéAL-sarja on tarkoitettu ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä vastaan, +35-vuotiaille. Voiteiden kuuriluontoisen käytön voi kuitenkin aloittaa jo +25-vuotiaana, joten en ihan täysin ole kohderyhmän ulkopuolella. Onneksi minulla on juuri sopivasti kohderyhmään sujahtava Mies, joten pyysin käskin sen leikkiin mukaan. :) Sain testiin yövoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Voiteiden tärkeimpänä vaikuttavana aineena on retinaldehydi eli retinaali, joka on a-vitamiinijohdannainen ja ymmärtääkseni erilaisista johdannaisista juuri se helpoiten ihon käytettävissä oleva. A-vitamiini on tehokkaimpia markkinoilla olevia anti-age-ainesosia. Se edistää solujen aineenvaihduntaa ja nopeuttaa niiden uudistumista. Sen lisäksi se silottaa ryppyjä ja ennaltaehkäisee uusien syntymistä. Ihosolut uudistuvat pääosin öisin, joten a-vitamiinituotteet kannattaa ottaa mukaan iltarutiineihin. Molemmat näistä tuotteista on hajusteettomia, mutta silti minunkin nirppanokalle sopivia (eli ei epämiellyttäviä raaka-aineista johtuvia hajuja, eikä sellaista perinteistä perusvoidehajua).

Molemmat tuotteet on pakattu ilmatiiviisiin, läpinäkymättömiin pumppupulloihin. A-vitamiinin (ja muidenkin tehoaineiden) säilymisen kannalta se on tärkeää. Iso plussa myös pumppuihin rakennetulle tulppamekanismille, jonka takia voidetta ei kuivu nokkaan!

YsthéAL Eye and Lip Contour Care osoittautui erittäin mieluisaksi. Koostumus on ohutta ja se liukuu iholle vaivattomasti. Pieni määrä leviää laajalle ja siihen nähden pumppu annostelee tuotetta turhan reilusti. Olen käyttänyt tätä myös huulten ympärille (ja siinä samalla huulille) ja ne on pysyneet hyvässä punakunnossa.

Silmänympärysvoiteen inci.

YsthéAL Emulsion on jämäkämpää ja nahkeampaa. Ei kuitenkaan niin tahmeaa, että testi-Mies olisi siitä huomauttanut. Hämmästyin hieman tuhtia koostumusta, koska tämä on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Erikseen on olemassa kuivan ihon YsthéAL Cream. Kasvovoiteen pumppu annostelee sopivalla tahdilla; yksi pumppaus riittää kasvoille ja kahdella rasvaa myös kaulan.

Yövoiteen inci.

Vasemmalla sy-voide, oikealla yövoide.

Itseni kohdalla en ryppyjen siliämiseen osaa sanoa mitään, mutta mielestäni Miehen harakanvarpaat on madaltuneet tässä ensimmäisen kuukauden käytön aikana. Molemmat voiteet kosteuttavat hyvin ja ainakin näin kesällä tuo sekaihon voide oli ihan tarpeeksi kuivaihoiselle. Itse pidin enemmän silmänympärysvoiteesta, mutta Mies taas kasvovoiteesta. Veikkaan syyksi ensin mainitun hankaluuden. ;) Pyysin häneltä kommenttia, mutta en saanut oikeen mitään irti.. ”Hankalaa, kun on kaksi eri rasvaa. Mutta ne rasvaa. Ei oo naama kuivunu ja oon saanut nukuttua!”

Tuotteiden hinnat pyörivät jossain 25-35 euron välillä apteekista riippuen.

Tuotteet saatu blogin kautta testiin ja sovin raportoivani kokemuksistani.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Päivi sunnuntai 3. elokuun 2014 at 12:22

  Hmm… tuotteet kuulostavat minun korvaani hyvältä! Aikamoinen sanahirviö tuo nimi :D

  • Reply Myy sunnuntai 3. elokuun 2014 at 13:50

   Hyviä ne onkin :) Ja toki varmasti vielä parempia oikeasti ikääntyneellä iholla..

   Piti pariin kertaan tavata kirjotusasu! :D

  Leave a Reply