Body Shop, Öljyt, Vartalovoiteet

Body Shop Shea Beautifying Oil

Kuivaihoisena rasvaan kroppani joka ilta. Yleensä käytän vartalovoiteita, mutta fiiliksen mukaan kerran tai kaksi viikossa vaihdan sen öljyyn. Kuivaöljyjä voisi laittaa iholle sellaisenaan, mutta minä tykkään emulgoida nekin kasvoveden avulla, jolloin öljy on helpompi levittää ja se mielestäni imeytyy nopeammin. Kasvoveden avulla on myös helpompi säädellä öljyn määrää; kuiville ihoalueille enemmän öljyä ja vähemmän nestettä, kun vaikkapa selkään riittää muutama öljytippa isommassa määrässä kasvovettä.

Shea-sarjan öljy tuoksuu ihan yhtä huumaavalta kuin vartalovoikin. Tuoksu on makea, pehmeä ja naisellinen. Minä tykkään, mutta tämä voi olla joillekin turhan voimakas. Levittyy hyvin, imeytyy hyvin. Harmiksi tämä ei ole niin kosteuttava kuin toivoisi. Iho tuntuu levityksen jälkeen todella hyvältä, mutta puolen tunnin päästä haluaisi rasvata lisää. Sopinee paremmin normaalille kuin kuivalle iholle. Tätä voisi ohjeen mukaan käyttää myös kasvoille ja hiuksille, mutta itse olen kokeillut vain vartalolle.

INCI näyttää tältä.. 
Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Parfum/Fragrance, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii/Butyrospermum Parkii, Aleurites Moluccana Seed Oil, Tocopherol, Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid.
Hei pliis, hajuste kolmantena?! Ensimmäinen oikea öljy neljäntenä, hajusteen jälkeen? En vakuuttunut.

Olin alkuun hyvin hämmentynyt pullon nokasta. En millään tajunnut, että miten tälläisestä kovasta pullosta voi puristaa öljyä ulos noin pienen nokan kautta. Epämääräisen alkusähellyksen jälkeen maailma kirkastui. Sen kun kääntää pullon ylösalaisin ja hölskyttelee sitä, niin öljyä tulee ulos sopivalla tahdilla. Tyhmä mikä tyhmä.. :)

Tuote on saatu blogin kautta.. Viime vuoden helmikuussa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Petra / Viilankantolupa maanantai 14. huhtikuun 2014 at 06:53

  Välillä vaan pakkaussuunnittelu menee meidän tavallisten kuolevaisten edelle. :)

  Mä huomaan nyt aloittaneeni öljykauden vartalonhoidossa oikein toden teolla. Hamsteroin pesu- ja hölväystarkoituksiin jatkuvalla syötöllä lisää öljypohjaisia juttuja, jotka ovat alkaneet kertyä jo jonoksi kaappiin. Tarttis varmaan tehrä jottain!

  • Reply Myy maanantai 14. huhtikuun 2014 at 15:25

   Aina ei voi ymmärtää.. :)

   Sun tarttee lutrata enempi!

 • Reply Elisa maanantai 14. huhtikuun 2014 at 09:31

  Mulla on TBS:n mangoöljy, ja fiilikset aika pitkälti samat kuin sullakin. Ihan ok tuote, mutta ei tarpeeksi kosteuttava mun superkuiville jaloille :E

  • Reply Myy maanantai 14. huhtikuun 2014 at 15:24

   Heti levityksen jälkeen fiilis on hyvä, mutta pian iho huutaa lisää. :/

 • Reply Aamu maanantai 14. huhtikuun 2014 at 12:08

  Tuo hajusteen määrä ei tee minuun vaikutusta. Pullon hölskyttely kuulostaa myös aika iskialttiilta. :/

  • Reply Myy maanantai 14. huhtikuun 2014 at 15:23

   Hölskyttely toimii kyllä hyvin ja siististi. :) mutta hajusteet..

 • Reply Funky and Fifty ;-) tiistai 15. huhtikuun 2014 at 04:36

  Hyvä vinkki tuo emulgointi, kiitos ja terkkuja :-)

 • Leave a Reply