Lifestyle, Minä, Reissussa

Terveiset Italiasta!

Huh, puolitoista viikkoa hujahti hetkessä. :) Ihana reissu, ihania kavereita ja ihana maa. Karsin materiaalia tähän postaukseen ja 50. kuvan kohdalla totesin, että parempi jakaa tarinat kolmeen osaan. Saatte siis alkuviikon nauttia kosmetiikattomasta Italia-fiilistelystä. Tästä lähtee!

Italia-01

Italia-02

Italia-03

Italia-04

Italia-05

Oltiin alkuun kolme päivää Roomassa. Se oli kaunis kuuma pätsi, josta ehti nähdä pienen siivun. Majapaikkamme (kiva pieni neljän huoneen BB) sijaitsi Pratissa Vatikaanin lähellä. Tuosta terassikäytävältä ei tämmöisen korkeanpaikankammoisen kannattanut vilkaista alas.. Seuraavalla kerralla voisi majoittua Trastevereen, koska se oli söötti ja sieltä löytyi paljon kivoja ravintoloita. Kiertelimme vähän siellä täällä vailla tarkempia suunnitelmia. Kuvan rauniot on Largo di Torre Argentina ja ne on täynnä kissoja. Siellä toimii vapaaehtoisvoimin suojelualue kodittomille kissoille. Suosittelen! Kävimme vielä viimeisenä päivänä kierroksella Vatikaanin alla olevassa nekropolissa, joka oli jännä kokemus. Nähtiin samalla sattumalta paavista seuraava hefe, joka sekoitti täysin kierrosta vetäneen herttaisen jenkkiläisen pappisharjoittelijan sanat. :)

Italia-06

Italia-07

Italia-08

Matkalla kohti Arezzossa sijaitsevaa villaa kävimme söpössä Tivolin kaupungissa Rooman itäpuolella. Kävimme siellä Villa D’Estessa, joka on kaunis kartano valtavalla suihkulähdepuistolla. Kaikenlaista sitä on tehty 1500-luvulla (!). Tivolissa olisi hyvin voinut pyöriä kokonaisen päivän.

Italia-09

Italia-10

Italia-11

Tivolin lisäksi pysähdyimme Cascata delle Marmoressa. Se on korkein ihmisen tekemä vesiputous ja muutenkin yksi Euroopan korkeimmista. Suurimman osan ajasta vesi johdetaan voimalaan, mutta kahdesti päivässä portit avataan ja vesi syöksyy putouksesta. Emme ihan ehtineet avauksen aikana paikalle ja muutenkin katselimme putousta vain ylätasolta. Rinteen voisi myös patikoida alas. Meidät yllätti kunnon ukkonen ja lähdimme sitä pakoon. On muuten todella kiva ajella mutkaisia vuoristoteitä kaatosateessa.

Italia-12

Italia-13

Vuokraamamme villa oli varsin toimiva. Taloon mahtuisi 18, mutta meitä oli 16. Pihalta löytyi hyvän kokoinen uima-allas, josta en näemmä ottanut kuvia ilman ihmisiä. Ainoa ongelma oli (siis tälläiselle kaupunkitytölle) ötökät. Kaikenlaista koppakuoriaista ja tuhatjalkaista tuli viikon aikana nähtyä.. Yhtenä iltana mainio kokkipariskunta tuli tekemään meille usean ruokalajin illallisen. Ihana kokemus! Kuvan makkarapasta on kuitenkin hyvän kaverini rakkaudella tekemä. Pari kertaa viikon aikana ukkonen katkaisi sähköt ja/tai veden, mutta apu riensi nopeasti paikalle ja pärjäsimme ihan hyvin, vaikka omistajat ei puhuneet sanaakaan englantia.

Italia-14

Italia-15

Italia-16

Italia-17

Italia-18

Kävimme kahdella viinitilalla, joista ensimmäinen oli Santa Giulia. Maistelimme muutamaa Montalcinon punaviiniä ja söimme lounasta. Miellyttävä kokemus. :) Siellä oli myös salamihuone, johon pari matkaseuralaista meinasi jäädä asumaan. Oli kyllä hyvät lihat!

Jatkuu huomenna <3

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply