Kasvojen puhdistus, MAC, Öljyt

MAC puhdistusöljyt vastakkain

Kerroinkin tammikuussa, että ostin matkakoot molempia MAC:n öljyjä testatakseni kumpi on parempi. Nämä molemmat pohjautuvat oikeisiin öljyihin, kun suurin osa puhdistusöljyistä on mineraaliöljypohjaisia.

Cleanse Off Oil on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. Öljyinä (järjestyksessä incista) oliivia, skvalaania, jojobaa, vehnänalkiota, riisinalkiota, kamomillasauniota, pomeranssia, laventelia, helokkia ja ruusua.

Cleanse Off Oil / Tranquil on tarkoitettu ensisijaisesti kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Öljyinä (järjestyksenä incista) auringonkukkaa, yuzua, macadamiaa, kamomillaa, jotainmitäentunnista, viinirypäleensiementä, laventelia ja skvalaania. Extrana kreisejä kasviuutteita.

Näin jälkikäteen sisältöjen kaivelun perusteella valitsisin keltaisen, mutta en tutustunut inceihin ennen testailua. Paulan arvosteluissa molemmat huutavat punaista, koska eteeriset öljyt. Molemmat ovat täysin mineraaliöljyttömiä, joten sopii hyvin sitä vältteleville.

Nokkapokka! Molemmat poistavat meikin suht samassa ajassa, ehkä keltainen on aavistuksen nopeampi tai sitten kuvittelen koko asian. Ripsiväriä nämä liuottavat yhtä hyvin kuin mineraaliöljyinen Sensai ja myös vedenkestävä irtoaa mainiosti. Minä vaadin puhdistusöljyltä kykyä poistaa meikkipohjan ohella täydellisesti myös silmämeikki, koska pääsyy puhdistusöljyjen käytölle on se, etten halua erillistä silmämeikinpoistoainetta.

Molemmat emulgoituvat nätisti ja huuhtoutuvat helposti. Iho jää miellyttävän tuntuiseksi, mutta pesen sen silti aina kakkosvaiheen putsarilla. Tuoksut on mietoja. Keltaisessa tuoksuu etäisesti jotain sitruunaista ja makeaa (marenkipiirakka!). Sinisen tuoksusta en päässyt kärryille, eikä se ollut niin hyvä.

Testin lopputuloksena keltainen perusversio voittaa. Viimekädessä tuoksu ratkaisi. Minulta löytyy kaapista tietysti iso pullo sinistä, haha. Tämän hetkinen öljytopkolmonen taitaa olla 1. Sensai, 2. MAC ja 3. Sana. Nelossijalle potkaistiin Shu Uemura, joka sekin on kivunnut HG-listalleni eli kovassa seurassa ollaan. :)

Oletteko testanneet, tykkäättekö?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Salla tiistai 8. huhtikuun 2014 at 09:16

  Mä olen käyttänyt yhden pullon tuota perusversiota ja tykkäsin kovasti! Ja plussaa tietty siitä, että saa varmuudella yhden tyhjän MAC-pullon ;)

  Mitä ihmettä tarkoitti tuo, että Paulan arvosteluissa huutavat punaista? :D

  • Reply Myy tiistai 8. huhtikuun 2014 at 10:25

   On siis Paulan mielestä surkeita, punainen poor :)

  • Reply Myy tiistai 8. huhtikuun 2014 at 10:27

   Ja hmmm, lasketaankohan tyhjät matkapakkaukset tyhjiin mukaan? Vai kelpaako vaan täysikokoiset?

 • Reply Petra / Viilankantolupa tiistai 8. huhtikuun 2014 at 11:18

  Jee! :) Mä en ole saanut aikaiseksi kokeilla tuota turkoosia ollenkaan, olen jotenkin vaan jumittunut tuohon tavalliseen versioon. Mutta sitä onkin sitten kahdessa eri kaapissa ja yhdessä reissupussissa, jotta varmasti on aina käden ulottuvilla. Tiukan budjetin tullen ostan Lorkun oranssia, mutta sen tuntu iholla ei ole ihan niin ylellinen.

  • Reply Myy tiistai 8. huhtikuun 2014 at 19:34

   Tavalliseen on hyvä jumiutua! :) Mä en tykkää Lorkun tuoksusta. Se haisee täysin yhdelle YR:n kesätuoksulle mitä mulla oli 14 tai 15 vuotta sitten.

 • Reply Juille tiistai 8. huhtikuun 2014 at 17:42

  Jotainmitäentunnista ja kreisejä uutteita, mahtavaa! :’D

  Ja ahaa-elämys, mä olen aina ajatellut että Macin öljyt on mineraaliöljypohjaisia (ei muuten, mutta en halua maksaa paljon niin halvasta), eli siis kiitos vaan myyntipuheesta, nythän mun täytyy kokeilla niitä. Myit mulle sen keltaisen perusversion. ;)

  • Reply Myy tiistai 8. huhtikuun 2014 at 19:35

   Mäkin tajusin mineraaliöljyttömyyden vasta etsiessäni ja kaivellessani incejä! Eivät kauheasti sitä mainostele :)

  Leave a Reply