Dr. Hauschka, Ekokosmetiikka, Ihonhoito, Vartalovoiteet

Pirteän pehmyt kesäkroppa

Dr.-Hauschka-Lemon-Lemongrass-Vitalising-Body-Milk-01

Dr. Hauschkan Sitruuna-sitruunaruoho Vartalovoide on aivan ihana kesärasva! En olisi ennen korkkaamista uskonut, että tykästyn tähän näin paljon. Välttelen yleensä sitrustuoksuja, koska saan liian helposti vessaraikastin-viboja. Tässä sitruunaisuus on kuitenkin kunnolla mausteinen olematta yrttinen. Erittäin hyvä tuoksukombo! Voiteessa on eteeristä sitruunaöljyä ja sitruunaruohoa, jotka lupaavat kirkastaa ihon sävyä. Peltokorteuute vahvistaa ja salviauute elvyttää ihoa. Kosteustasapainoa parantamassa on kvittenuutetta yhdessä ihoa hoitavien jojoba- ja oliiviöljyjen kanssa.

Olen tässä muutenkin tehnyt pientä (positiivisesti yllättänyttä) tutustumismatkaa Dr. Hauschkan tuotteiden pariin. Aikaisempi kokemus on vain tymäkästä ruusuvoiteesta, joka ei ollut ihan itselleni sopivin juttu. Mutta meistä taitaa sittenkin tulla Hauskan kanssa kavereita, kun oikeat tuotteet osuu kohdalle. Tämä on todella kiva, koska mielelläni ujutan enemmän luonnonkosmetiikkaa käyttötuotteiden joukkoon. :)

Dr.-Hauschka-Lemon-Lemongrass-Vitalising-Body-Milk-02

Dr.-Hauschka-Lemon-Lemongrass-Vitalising-Body-Milk-INCI

Ohut sitruunavoide levittyy vaivattomasti ja imeytyy sukkelasti. Sopii koostumuksen puolesta niin ilta- kuin päiväkäyttöön. Itse käytin lähinnä iltaisin, koska yksikään (mummo)tuoksuistani ei mätsää sitruunaisuuteen. Lasisen pullon pumppu toimi ihanasti, eikä siihen kuivunut missään vaiheessa voidetukosta. Incissä alkoholi heti veden jälkeen nostatti vähän kulmia, mutta se ei onneksi tuntunut käytössä. Tämän korpun iholle kosteustehot riitti näin kesällä hyvin. Tykkäsin tästä todella paljon ja voisin hyvin ostaa ensi kesäksi lisää. Talvella uiskentelen kuitenkin paksummissa voiteissa (ja seuraavaksi Dr. Hauschkalta lähteekin testiin Mantelivartalovoide). Sitruuna-sitruunaruoho Vartalovoide maksaa noin 22 euroa per 145ml pullo.

Tuote saatu blogin kautta.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply JonnaH. torstai 25. kesäkuun 2015 at 11:12

  Tässä on kyllä yllättävän hyvä sitruunainen tuoksu. Kosteustehot on hyvät. <3

 • Reply Nella / Neiti Minttukihara torstai 25. kesäkuun 2015 at 12:12

  Mä tykkään kans tän tuoksusta, se on ihana kirpeä ja raikas! Koostumus on kans kiva kesävoiteeksi.

 • Reply Marika / Dr.Hauschka tiimi keskiviikko 1. heinäkuun 2015 at 08:40

  Lisätietoa mainitsemastasi alkoholista: Vedensekainen alkoholiseos toimii monien kosmetiikassa käytettävien rohtokasvien uuttamisen väliaineena sekä auttaa tuotteen imeytymisessä. Siksi se on myös monien Dr. Hauschka ‑kosmetiikkavalmisteiden aineosa. Se toimii osaltaan myös luontaisena säilöntäaineena.

  Dr.Hauschkan tuotteita käytettäessä alkoholi ei kuivata ihoa, sillä se haihtuu iholta kehon oman lämmön voimasta ja silloin ihon luontainen rasvakerros jää koskemattomaksi. Vertaa tilanteeseen, jossa paljon alkoholia sisältävällä kasvovedellä tai muulla vastaavalla pyyhitään ihon pinta, jolloin tuotteessa oleva alkoholi poistaa vähintään osan ihon omasta luontaisesta suojakerroksesta. Silloin iho tuntuu kiristävältä ja voi kuivua.

  • Reply Myy keskiviikko 1. heinäkuun 2015 at 08:43

   Kiitos tarkennuksesta Marika! :)

  Leave a Reply