Hiusharjat, Tangle Teezer

Tangle Teezer

Ostin Tangle Teezerin viime vuoden lopulla. Olin lukenut siitä pelkkiä kehuja, joten pakkohan sitä olisi kokeilla ja nyt takana on nelisen kuukautta käyttöä. Vertaan hiustyyppiäni usein afgaanin turkkiin; yksittäinen hius on silkkisen ohut, mutta niitä on paljon. Hiukseni takkuuntuvat todella helposti. Kampaajani naureskelee niille, kun jo pelkkä ajatus saa aikaan solmuja. Hiukseni ei juurikaan likaannu, joten pesen ne kahdesti viikossa. En yleensä jaksa selvittää hiuksia ennen suihkuun menoa, koska se tuntuu turhalta repimiseltä.

Parhaillimmaan TT on suihkussa. Sillä saa kätevästi hiukset selviksi siinä vaiheessa, kun alkaa huuhtoa hoitoainetta pois. Minun tukassa se ei toiminut hoitoaineen levittämiseen, koska vielä siinä vaiheessa hiukset on solmussa. En myöskään saanut hiuksia selvitetyksi, kun hoitoaine on vielä päässä. Tai saan, mutta siinä menee aikaa ja vaivaa. Hoitoainetta huuhtoessa hiukset muuttu silkkisiksi ja siinä vaiheessa suihkun alla seistessä selvitys toimii hyvin.

Kuivassa tukassa TT ei toimi, koska se sähköstää niin pahasti. Saan kyllä selvitettyä sillä kuivat hiukset, jos vain suihkin tarpeeksi jätettävää hoitoainetta poistamaan sähköisyyttä, mutta sillon lopputuloksena on hieman kosteat hiukset.

Piikit on sopivan pehmoiset ja taipuisat, joten ne eivät revi hiuksia. Vähän olen saanut niitä jo mutkalle.. Harjassa on kahden pituisia pikkejä, joista pidemmät on parin sentin pituisia ja lyhyemmät noin puolet siitä. Kovin ”syvälle” niillä ei siis pääse, joten hiukset on selvitettävä joko osissa tai sitten erikseen päälli- ja alapuolelta.

TT on muodoltaan kivasti käteensopiva munuainen. Mielestäni se on kuitenkin liian liukas pinnaltaan ja monesti suihkussa se on lähtenyt kädestäni kuin ammus. Kaipaisin hieman silikonisempaa ja tahmaisempaa pintaa.

Tuomio? Tangle Teezer on mun mielestä ihan kiva, mutta ei mullista maailmaani. Ainoana harjana se ei riittäisi, koska sillä ei saa tupeerattua ja silotettua tupeeratun hiuksen pintaa yhtä kivasti ja helposti kuin luonnonharjaksisella harjalla. TT jää kyllä käyttööni, mutta muuttaa suihkuun.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply TylyMuija maanantai 23. huhtikuun 2012 at 11:50

    Olen lukenut aika ylistäviä postauksia tästä harjasta ja miettinyt pitäisikö omalle pehkolle hommata.Mutta nyt tuli hyvää infoa jonka perusteella voi todeta ettei tämä ”ihmekarstain” ole mun hiuksille hyvä valinta.
    kiitos <3

  • Reply asetonihuuruja maanantai 23. huhtikuun 2012 at 19:46

    Ilmeisesti tää ois mahtava pidennyksille. itellä on pitkä ja kuivahko tukka ja ihan omaa karvaa. Oon todennut, että tällä se on helpoin selvityskammata. Kampauksen tekoon ei oo ehkä paras mahdollinen, mutta pesun jälkeen/aamuisin ehdoton. Monet muut harjat jää niin helposti tukkaan vaan kiinni :/

  • Leave a Reply