Lifestyle, Minä, Reissussa

Roadtrip länsirannikolle vol. 2

Matka jatkuu! Reissun ensimmäisen osan voit lukea täältä. :)

Roadtrip-30

Mathildedalista lähtiessä otettiin vielä viimeiset vilkaisut alpakoihin, joita ei vieläkään ihan kauheasti kiinnostanut. Meillä ei ollut päivälle mitään selkeitä suunnitelmia, joten käännettiin nokka kohti Raumaa. Voisi vaikka juoda kahvit ja kierrellä vanhassa kaupungissa.

Roadtrip-31

Roadtrip-32

Roadtrip-33

Vanha Rauma oli kaunis (ja hyvin porvoomainen), mutta ehkä olisi pitänyt paremmin perehtyä siihen, että missä siellä kannattaa käydä. Juotiin ne kahvit torin laidalla ja käveltiin tovi ympäriinsä.

Roadtrip-34

Katsottiin vielä kartasta, että mitäs muuta tässä on ja mentiin käymään jokirantsussa, joka ehkä oli vähän pienempi miltä maps näytti.. Päätettiin lähteä suoraan kohti seuraavaa majapaikkaa. Ajettiin kuitenkin epähuomiossa jostain liittymästä ohi ja todettiin tien vievän Yyteriin. Mikäs siinä, käydään kurkkaamassa! :D

Roadtrip-35

Roadtrip-36

Roadtrip-37

En ole koskaan käynyt Yyterissä. Kaunis ranta, jolla ei tunnu yhtään siltä, että olisi Suomessa. Pääsipähän upottamaan varpaat hiekkaan! Vesi oli hyytävää, eikä tullut mielenkään pulahtaa uimaan, vaikka oli aurinkoinen päivä. Näitä kuvia katsellessa jäin miettimään, että mitenköhän monta vastaavaa pyllykävelykuvaa musta on siipan puhelimessa..

Roadtrip-38

Roadtrip-39

Roadtrip-40

Toinen majapaikkamme oli Noormarkun ruukki. Olin etukäteen vain katsonut, että majoituspaikkaa on kehuttu. Vastaanotossa kysyttiin (kohteliaasti), että mikä on tuonut meidät Noormarkkuun ja jäin ihmettelemään kysymystä. Kunnes myöhemmin illalla tajusimme, ettei Noormarkussa tosiaan ole yhtään mitään. :D Saatiin Kasöörin huone, jossa oli ihanat narisevat lankkulattiat ja hyvin maalaisromanttinen sisustus.

Roadtrip-41

Roadtrip-42

Roadtrip-43

Roadtrip-44

Noormarkun ruukkialue on todella kaunis ja erittäin hyvin hoidettu kartanomaisema. Ihan erilainen kuin rosoinen Mathildedalin ruukkialue, jonka sympaattisuus vetosi muhun enemmän.

Roadtrip-45

Roadtrip-46

Roadtrip-47

Roadtrip-48

Kartanoalueen puistoissa oli kuitenkin kiva kierrellä ja täältäkin sai hyvää ruokaa, vaikka harmiksi ravintolan oluet ei olleet paikallisia. ;)

Roadtrip-49

Roadtrip-50

Reissun varsinainen määränpää oli Kristiinankaupunki, jossa kälyni asuu. Heillä on siellä sekä mökki että kaupunkiasunto, joista vietimme ajan kauniilla mökillä. :) Ihana paikka, jossa vierailee mielellään uudestaankin.

Roadtrip-51

Roadtrip-52

Siippaa ei ole pahemmin blogissa näkynyt (instan puolella satunnaisesti), mutta tältä näyttää tyytyväinen lomamies! Mun varpaalla hengaili perhonen, mutta se häipyi juuri ennen kuvanottoa.

Roadtrip-53

Roadtrip-54

Roadtrip-55

Roadtrip-56

Kristiinankaupungista löytyi todella ihania paikkoja, kuten kuvissa näkyvät Kanuunakalliot. Emme olisi ikinä sattumalta löytäneet niitä, ellei mukana olisi ollut paikallista neuvomassa. Kävelyreitti ei ollut mikään kaikista helpoin, mutta tasapainoilun arvoinen!

Kotimatkalla emme yöpyneet enää missään, mutta ajelimme Tampereelle asti sööttejä pikkuteitä. Yritimme käydä ostamassa mansikoita suoraan tilalta, koska jotenkin kuvittelin sen olevan hieman edullisempaa. Nope.

Roadtrip-57

Roadtrip-58

Pysähdyimme vielä Pyynikin näköalatornille munkkikahveille. Paras munkki ikinä! En kestä miten hyvä se oli. Voi kun Helsingistä saisi jostain yhtä hyviä munkkeja.

Tämä oli nyt toinen Suomimatkailun kesä, kun viime vuonna kävimme läpi itä-Suomea. Hauskaa vaihtelua, mutta lähdemme silti vielä syyskuussa välimeren lämpöön. :)

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply JonnaH. torstai 18. elokuun 2016 at 10:11

  Ihania aurinkoisia kesäkuvia, mun piti oikein alkaa miettimään, että onko sitä tosiaan ollut noin aurinkoista, ei uskois, kun katsoo nyt ulos. :D

 • Reply Heidi B torstai 25. elokuun 2016 at 13:08

  Siis Raumallahan ei ole jokea vaan kanaali (ganal) ;)

  • Reply Myy torstai 25. elokuun 2016 at 22:33

   Hups ;)

  Leave a Reply