Lifestyle, Minä, Reissussa

Roadtrip länsirannikolle

Roadtrip-01

Eihän se Jolie Box saapunut (oon jossain hylkiöryhmässä, joka saa boksinsa pari päivää muita myöhemmin), joten palataan ensin meidän heinäkuiselle reissulle länsirannikolle. :) Tästä piti tulla pieni kurkistus matkaamme, mutta kävi niin kuin viime kesän Italia-postauksille (1 2 3) ja homma lähti lapasesta..

Roadtrip-02

Roadtrip-03

Roadtrip-04

Ensimmäinen etappi oli Kasnäs, josta lähtisi risteily saaristoon. Saariston loistoreitti -risteilyllä pääsee ensin Rosalan viikinkikeskukseen ja sen jälkeen Bengtskärin majakalle. Paattia odotellessa ehti napata pari pokemonia.. Kaksi ensimmäistä veneilypätkää meni hyvin, mutta paluumatka majakalta oli aika pomppuinen.

Roadtrip-05

Roadtrip-06

Roadtrip-07

Rosala jäi vähän pliisuksi. Opas kertoi samalla äänenpainolla asiat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, minkä lisäksi oli pienoista hilpeyttä herättänyt videopätkä. Saaristolaislounas ja paikallisen panimon tekemä viikinkiolut oli ihan jees, mutta paikkaa ei tarvitse nähdä toistamiseen. Onneksi seuraava kohde oli kaiken matkustamisen arvoinen!

Roadtrip-09

Roadtrip-08

Roadtrip-10

Roadtrip-11

En ole tainnut koskaan aikaisemmin käydä millään majakkasaarella. Bengtskär oli kaunis, mutta karu. Aurinkoisenakin päivänä tuuli oli aikamoinen, joten en edes halua ajatella millaista siellä on syysmyrskyssä. (Tukka meni sotkuun!) Opastyttö kertoi hyvin saaren historiasta ja lisäsi mukaan hauskoja pieniä tarinoita mm. saarella syntyneestä majakanvartijan lapsesta, joka näki puita ensimmäistä kertaa 6-vuotiaana. :)

Roadtrip-12

Roadtrip-13

Roadtrip-14

Vaikka pelkään korkeita paikkoja, halusin silti kiivetä torniin. Onnistuin Italiassakin kiipeämään korkealle, joten varmasti nytkin! Onneksi majakan portaat on umpikiveä, niin seinää pitkin liikkuessa ei näe alas, vaan voi keskittyä erilaisiin ikkunoihin.

Roadtrip-16

Roadtrip-15

Roadtrip-17

Ylhäällä oli vielä parit tikapuut, ahdasta (ei yllätä) ja todella kuuma. Näkymät oli upeat, sen verran mitä nyt uskalsi katsella. Mutta tuli voittajafiilis! En muuten todellakaan ottanut itse tuota kuvaa portaikosta. Puolivälissä matkaa alaspäin siippa totesi iloisesti: ”Mitenköhän nää portaat pysyy täällä kiinni, kun mitään tukirakenteita ei näy?” AAAAAAA HILJAA.

Roadtrip-18

Roadtrip-19

Roadtrip-20

Alhaalla pystyi palkitsemaan itsensä ihanalla tuoreella munkilla ja kahvilla. Huh.

Roadtrip-21

Lähtiessä merenkäynti oli yltynyt sen verran kuoppaiseksi ja pärskeiseksi, että oli pakko ottaa pahoinvointilääke ja torkkua reilun tunnin matka mantereelle.

Roadtrip-22

Roadtrip-23

Roadtrip-24

Ensimmäisenä yöpaikkana meillä oli Ruukin Majatalo Mathildedalissa. Ruukkialueen entiseen tehdashalliin on kunnostettu kahdeksan hotellihuonetta. Vanhaa oli kunnioitettu kauniisti ja sänky oli ihan älyttömän mukava. :)

Roadtrip-25

Roadtrip-26

Syötiin illallista ruukissa olevassa ravintolassa, maistui. Mathildedalilla on oma Kyläpanimo, joka tekee yllättävän hyviä oluita. Pitää metsästää näitä käsiinsä myös täältä Helsingistä! Kylän nimikko-oluessa, Mathildassa, on pullon etiketissä alpakoita. En kestä <3_<3 Nimittäin..

Roadtrip-27

Roadtrip-28

Roadtrip-29

Siellähän niitä oli naapurissa ihan kunnolla! Olin etukäteen ajatellut, että alpakoita pääsisi rapsuttelemaan, halimaan ja pussailemaan, mutta niitä ei ihan kauheasti nappaillut aidalla kuikuillut citytyttö. Yksi kävi parin metrin päässä mulkaisemassa ja painui takaisin niitylle. Kaikki otukset näytti juuri kerityiltä ja oli niin sööttejä! Ymmärrän nyt hyvin ihmisten alpakkahaaveet.

Bengtskärin majakka ja Mathildedal oli sellaisia kohteita, joihin menisi mielellään uudestaan. Majakalla voisi vaikka ihan yöpyä, vaikka jännittääkin sikana kaikki kummitusjutut..

Eiköhän tässä ollut ihan tarpeeksi mun naamaa tälle päivälle. Matka jatkuu myöhemmin tällä viikolla! :)

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram / snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sissi keskiviikko 10. elokuun 2016 at 11:36

  Ihania kuvia! Kyllä vaan Suomessa on tosi paljon kivoja paikkoja, ja paljon vielä semmoisia, joissa en ite oon päässyt käymään.

  • Reply Myy keskiviikko 10. elokuun 2016 at 21:45

   Niinpä! Mulla on esim. koko Lappi näkemättä :D

 • Reply Heidi B keskiviikko 10. elokuun 2016 at 12:08

  Me käydään tänä kesänä viimein Kylmäpihlajassa. Suorastaan noloa, että raumalaisena en ole sielläkään koskaan käynyt…

  Mulle tuli viime kesänä stoppi kun yritin kivuta Pyhän Olavin kirkon torniin. Pääsin todella ahdasta portaikkoa ehkä 1/4 ylös kunnes oli pakko kääntyä takaisin kun alkoi ahdistaa niin paljon. Mulla ei ole korkean tai ahtaan paikan kammoa, eikä ihmispaljouksien kammoa, mutta tuossa superahtaassa tornissa, jossa tuli koko ajan laskeutuvia ihmisiä vastaan, tuli vain sellainen olo, että ainut vaihtoehto on palata takasin alas.

  • Reply Myy keskiviikko 10. elokuun 2016 at 21:47

   Siellä vois kyllä kanssa käydä! Sekin taitaa nykyään olla myös yöpymismahdollinen? :)

   Mulla tuli vähän vastaava fiilis kesällä Lintsillä, kun työkaverit ylipuhui mut kingiin. Jos siinä olisi ollut joku pysäyttäkää-laite-nyt-heti-nappi, niin olisin kaikessa noloudessa käyttänyt sitä.

   • Reply HeidiB keskiviikko 10. elokuun 2016 at 22:27

    Kylmäpihlaja toimii nykysin hotellina ja ravintolana :)

  Leave a Reply