Hamstraus, Ihonhoito, Lifestyle

Vuoden kosmetiikat

Kuinka monta purkkia vuodessa tyhjenee? Tämä postaus on muhinut mielessäni koko viime vuoden ajan ja aihe on tuonut niin innostusta kuin jännitystä. Blogissani on useita vuosia seurattu loppuneita tuotteita kuukausitasolla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun läväytän koko vuoden tuotteet kerralla tiskiin. Koska kaikille kosmetiikkablogien empties-postaukset ei ole tuttuja, haluan korostaa, ettei näitä kaikkia tuotteita ole käytetty vuoden aikana alusta loppuun, vaan osa on voitu korkata jo edellisvuoden puolella (tai köhköh sitä edellisen, mutta emmehän me säilö avattuja tuotteita niin pitkään). Tässä postauksessa esiintyvät purkit on kuitenkin tyhjentyneet vuoden 2015 aikana. Vertailumielessä keräsin vuodelta myös mieheni käyttämät tuotteet – ne löytyy postauksen lopusta.

Vuoden-kosmetiikat-01

Koko kasa mahtui lopulta yhteen jättimäiseen paperikassiin. Painoa näillä tyhjillä pakkauksilla oli noin kuusi kiloa, joka on itseasiassa vähemmän mitä ajattelin.

Vuoden-kosmetiikat-02

Aloitetaan kasvoista. Meikinpoistoaineita eli pääasiassa öljyä (ja vähän voidetta) kului vajaa viisi desiä. Varsinaisia puhdistustuotteita meni lähestulkoon sama määrä.

Vuoden-kosmetiikat-03

Misellivettä sen sijaan kului lähes puolitoista litraa. Se onkin mun ainoa putsari aamuisin ja viimeistelen sillä puhdistuksen myös iltaisin. Puhdistuspyyhkeitä kului yksi paketti, mutta siirryin sen jälkeen kokonaan misellivesiin. Hoitonesteitä meni vain kolmisen desiä, mutta mulla on monta lähes tyhjää pulloa, joiden loppuminen jäi tämän vuoden puolelle.

Vuoden-kosmetiikat-04

Kasvojen kosteutus.. Kyllä, olen kuiva korppu. :D Seerumeita meni kahdeksan täysikokoista ja kasa näytekokoja (yhteensä reilut kolme desiä). Kasvovoiteita neljä täysikokoista ja kasa näytekokoja (myöskin reilut kolme desiä).

Vuoden-kosmetiikat-05

Naamiot oli pääosin kosteuttavia (vajaa kolme desiä) sekä kasa kangasnaamioita. Kaksi kuorintaa, joista toinen rakeellinen ja toinen ei.

Vuoden-kosmetiikat-06

Silmänympärystuotteiden vähyys yllätti (alle puoli desiä). Kolme huulirasvaa – tässäkin olisi parantamisen varaa. Yksi kasvoöljy (onneksi jotkut asiat on riittoisia :D).

Vuoden-kosmetiikat-07

Vajaa kaksi litraa suihkugeelejä, -öljyjä ja -vaahtoja. Tässä pystyisi hyvin olemaan sääteliäämpi, jos haluaisi. Kaksi purkkia kuorinta-ainetta (eli vajaa puoli litraa).

Vuoden-kosmetiikat-08

Jep, atoopikko tässä terve! Lähes neljä litraa vartalovoiteita. Onneksi mussa on suht järkevä määrä rasvattavaa pinta-alaa, koska tää tulis muuten kalliiksi.. :D Vartaloöljyjä meni puolisen litraa.

Vuoden-kosmetiikat-09

Käsi- ja jalkavoiteita meni yhteensä noin kahdeksan desiä. En kauheasti erottele näitä toisistaan, koska käytän tuotteita aika ristiin koostumuksen ja fiiliksen mukaan. Yksi ressukka kynsinauhaöljy kuittailee tuolta, että vähän paremmin voisi kynsiään hoitaa..

Vuoden-kosmetiikat-10

Viitisen dödöä (kahta en käyttänyt ihan kokonaan loppuun asti, koska ne oli niin huonoja). Yksi tuoksu tyhjeni. Kaapissa on kyllä useampi lähes tyhjä tuoksu, mutta en vain pysty käyttämään niitä tyhjäksi, koska sitten se loistava tuoksu olisi loppu. Tämän uskalsin, koska minulla oli uusi odottamassa.

Vuoden-kosmetiikat-11

Mennään hiuksiin! Reilut kuusi desiä shampoota, reilut seitsemän desiä huuhdottavaa hoitoainetta ja pari desiä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Shampoita ja hoitoaineita on tällä hetkellä hyvin monta testattavana, jonka takia harvempi pääsi tyhjäksi asti.

Vuoden-kosmetiikat-12

Yksi hiuspuuteri, yksi suihkevaha ja muutama muotoiluvoide (yhteensä viisi desiä). Ihan hyvä saldo, kun tuntuu, että hiusten muotoilutuotteet on niitä, jotka kestää ikuisuuden. Pari hiuslakkaa (reilu seitsemän desiä).

Vuoden-kosmetiikat-13

Jaa kuivashampoota.. Aika täsmällisesti tyhjä pullo joka toiselle kuukaudelle eli reilun litran verran. Voikohan lempparimerkin arvata? ;) Keväällä tehty ponitukka sai aikaan myös neljän suoravärituubin tyhjenemisen (kolme desiä).

Vuoden-kosmetiikat-14

Kolme pulloa kynsilakanpoistoainetta, kaksi alulakkaa ja yksi pikakuivattaja. Aika peruskamaa. Yhtään värilakkaa en saanut tyhjäksi, koska en jaksanut kaivella. Ehkä pitäisi siivota niitä lähes tyhjiä pulloja tuolta pois..

Vuoden-kosmetiikat-15

Meikeistä kului lähinnä ripsiväriä (5kpl) ja meikkipohjia (2kpl). Yksi rajauskynä, yksi nestemäisen rajaustussin patruuna, yksi kulmakynä, yksi geelirajauspurkki ja paketti puuteripaperia. Kaksi sivellintä ja yhden ripsientaivuttimen kumin (!) onnistuin hajottamaan.

Mites näiden roskien kierrätys? Keräsin joukosta pois ne, jotka voi muuttaa uusiksi tuotteiksi eli MACin, Kiehl’sin ja Lushin purkit. Tyhjät alumiinipullot käy metallinkeräykseen. Suht iso osa tästä kelpaa uuteen muovinkeräykseen (kunhan semmoinen piste johonkin lähistölle aukeaisi) ja täällä pääkaupunkiseudulla loput päätyy polttouuniin. Osan lasipakkauksista voi laittaa lasinkeräykseen, mutta harmiksi opaalilasi ei kelpaa mukaan. Sen voi laittaa sekajätteen mukaan (jolloin se päätyy polttouunin pohjalta jonnekin). Tyhjät kynsilakkapullot käy myös sekajätteen joukkoon, kunhan ne avaa hetkeksi ja pullossa olevat rippeet pääsee täysin kuivumaan.

Miehen-vuoden-kosmetiikat-01

Ja miten siippa selvisi? Noin kilolla roskaa.

Miehen-vuoden-kosmetiikat-02

Kaksi suihkugeeliä (seitsemän desiä) ja neljä vartalovoidetta (vähän päälle litra). Veikkaan, että se on käynyt myös mun suihkugeelipulloilla.

Miehen-vuoden-kosmetiikat-03

Kahdeksan dödöä! Täällä ollaan aika merkkiuskollisia. :D Yksi shampoo ja yksi hiusvaha.

Miehen-vuoden-kosmetiikat-04

Kaksi kasvopesua (reilut kolme desiä) ja yksi Clarisonicin harja. Toinen mun suihkugeelikasassa olleista Dermosilin pesuvaahdoista kuuluisi varmaan tänne. Partavaahtoja veikkaisin kuluneen kyllä kaksi, mutta toinen on voinut livahtaa mun näppien ohi (mainittakoon myös, että miehellä on parta ja hän ajaa vain kaulan). Yksi pilaantunut huulirasva. Jopa kahdeksan kasvovoidetta (neljä desiä).

Semmonen setti oli vuosi 2015. Onko kukaan laskenut kuinka paljon itsellä kuluu kosmetiikkaa? Dixi on tehnyt vastaavan jo kahtena vuonna, käykää kurkkaamassa. :)

Osa postauksessa näkyvistä tuotteista on saatu blogin kautta.

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Mia perjantai 15. tammikuun 2016 at 08:01

  Olipas hauska nähdä koko vuoden saldo kerralla :)
  Ja sä kun olet korppu, niin mikä on sun mielestä paras naamio? Mulla on aknelääkitys kestänyt jo 8kk niin alan olla sopivan rapsakka ;) la roche posay on osoittautunut loistavaksi niin vartalon kuin kasvojen hoitoon, mutta vielä jotain lisää haluan :)

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:17

   Mä en ole vielä löytänyt sitä THE naamiota. Kärjessä keikkuu tällä hetkellä Samparin yönaamio ja Glamglown turkoosi versio. Ajattelin seuraavaksi korkata Lumenen kosteuttavan klassikon, kun sitä on niin kehuttu. :)

   • Reply Mia sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 10:17

    Tota Samparia oon ajatellut kokeilla, kunhan sen jostain hyppysiini saan :) jos tarkoitat sitä lumenen rauhoittavaa ja kosteuttavaa sensitive naamiota, niin se jostain syystä kirveli mun kasvoilla eikä todellakaan rauhoittanut. Harmi, kaikille muille kun se tuntuu sopivan loistavasti.

    • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 10:40

     Joo juuri sitä! Voi harmi. Vähän jännittää toimiiko se mullakaan. :)

 • Reply Janet perjantai 15. tammikuun 2016 at 08:26

  Voi että, olipa hauska nähdä näin koko vuoden saldo. Pitäisköhän itsekin :D En vaan malta kerätä, kun mulla menee välillä roskiin niitä ihan kuukauden keruussakin :D

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:17

   Mun mielestä siinä keräämisessä on jotain nautinnollista. :D Oon ehkä sekaisin..

 • Reply Annie perjantai 15. tammikuun 2016 at 10:51

  Heheeh! Hauska ja viihdyttävä postaus.

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:18

   <3

 • Reply Pauliina perjantai 15. tammikuun 2016 at 11:14

  Nää koko vuoden loppuneet on tosi mielenkiintoisia! :D Täytyisi tänä vuonna munkin alkaa säilöä roskia ihan kunnolla!

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:18

   Suosittelen! Sitten voi uutena vuotena uida roskakasassa. :D

 • Reply Katarooma perjantai 15. tammikuun 2016 at 12:15

  Nää postaukset on kiinnostavia! Ite aloin nyt loppuneita keräämään. Tosin vielä ei oo ainuttakaan tyhjää purkkia. :D

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:18

   Tsemppiä keräykseen! :)

 • Reply Sissi perjantai 15. tammikuun 2016 at 12:44

  Vaikuttava kasa! Nämä postaukset on hullun kiinnostavia mutta mun psyyke ei ehkä kestäisi hillota purkkeja vuotta vaikka ne voisikin haudata pihavarastoon pois silmistä. Olen nyt keräillyt tyhjentyneitä, kun huomasin, että mulla on monen monta purnukkaa jotka vetelee viimeisiään. Ehkä teen kuukausikoosteita loppuneista ja hankituista, koska aloin myös pitää kirjaa kosmeostoksista:)

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:19

   Haha, mulla oli toi paperikassi koko vuoden makuuhuoneen nurkassa. :’D Peukku koosteille!

 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi perjantai 15. tammikuun 2016 at 15:17

  Yleensä kun luen tälläisiä postauksia, niin huomaan miten isoja eroja löytyy verrattuna omaan kulutukseen. Mutta tässä oli aika hyvin ne määrät mitä itselläkin loppuu. Paitsi huulivoiteita kulutan pari enemmän :)

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:19

   Meillä on sama tahti <3 Mulla pyörii niin älytön määrä huulivoiteita joka paikassa, ettei kovin moni pääse tyhjäksi asti..

 • Reply Satu / Ripsarit Poskilla perjantai 15. tammikuun 2016 at 20:40

  Mäkin rikon siveltimiä vähän väliä, mutta onneksi mies liimailee niitä mulle :D Kiva lukea tällaisia postauksia, joissa on koko vuoden roskat kerralla!

  • Reply Myy sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 00:20

   Tosta Duroysta lähti karvat yksitellen liikkeelle. :( Pinkin Mschicin olisi voinut vielä liimata, mutta iski kiukkuraivo.

 • Reply Helena sunnuntai 17. tammikuun 2016 at 22:17

  Tää oli kyllä tosi mielenkiintosta luettavaa kun itekin tein samanlaisen :D Monissa tuotteissa aika samanlaisia määriä kyllä!

 • Reply T perjantai 22. tammikuun 2016 at 14:19

  Olisi mielenkiintoista nähdä oma saldo vuoden ajalta, niitä tuotteita kun vain käyttää eikä tule sen kummemmin mietittyä minkä aikaa kestävät ja montako kuluu vuodessa.

  • Reply Myy lauantai 23. tammikuun 2016 at 23:52

   Sit vaan keräämään! Tai kirjaamaan ylös, jos ei tahdo säkillistä roskaa nurkkiinsa.. :)

  Leave a Reply