Apteekkikosmetiikka, Ihonhoito, Kasvovoiteet, La Roche-Posay, Vartalovoiteet

Talven pelastus

Olen rakastunut. Rakkauteni kohde on apteekissa myytävä perusvoide. Kelatkaa sitä!

La Roche-Posay on ranskalainen apteekkisarja. Sen uusin (vartalo)voide, Lipikar Baume AP+, on kehitetty atooppisen ihon tarpeisiin. Oma atopiani ei ole vuosiin kehittynyt ihottumaksi asti, kiitos hyvän hoidon, mutta rapsuttelen itseäni mikäli yhdenkin illan rasvauskerta jää väliin. Kävin pr-toimiston kutsumana kuuntelemassa hyvän ihotautilääkärin (tuitui) pitämän luennon atooppisesta ihosta, jonka jälkeen pääsin tutustumaan tähän uutuusvoiteeseen.

La Roche-Posay on vuosikausia tutkinut ihon mikrobiomia, joka on yleinimitys kaikille ihossa oleville mikro-organismeille (eli kevyet yli 100 miljardia bakteeria, sientä ja virusta). Atooppisen ihon mikrobiomi poikkeaa terveen ihon mikrobiomista, jonka takia haettiin tapoja vahvistaa tätä ihon omaa puolustusmekanismia. LRP kehitti Aqua Posae Filiformis -nimisen aktiiviainesosan, joka auttaa palauttamaan ihon mikrobiomin monimuotoisuutta ja vähentää näin atooppisen ihon pahenemisvaiheita. Kirjoitin tästä enemmänkin muistiinpanoja luentoa kuunnellessa, mutta täytyy myöntää, että en nyt reilua kuukautta myöhemmin ihan ymmärrä mitä olen niillä tarkoittanut. Joka tapauksessa ainesosan pohjana on LRP-lähdevedessä kasvatettu bakteeri.

Voide on paksua, ja niin sen pitääkin olla. Hämmentävää on, että tämän levitystuntuma on todella miellyttävä. Voide liukuu niin ihanasti, että tahtoisin vain paijailla itseäni. Ensimmäisellä rasvauskerralla lotrasin liikaa, kun en tajunnut vähemmänkin levittyvän ja riittävän. Ihon pinta ei jää tahmeaksi, mutta iho on kuitenkin selvästi rasvatun tuntuinen. Minä tykkään siitä tunteesta, mutta en käyttäisi tätä voidetta aamuisin. Selkeä iltavoide siis. Rasvauksen jälkeen iho tuntuu todella hyvältä, miellyttävän rauhoittuneelta, eikä tippaakaan kutisevalta. Voide on lähes täysin tuoksuton, eikä häiritse nirsoa nenääni millään tavalla.

Tuotteen sisältöä avattiin luennolla ilahduttavan paljon. 50% sisällöstä on mineraalirikasta lähdevettä. Hoitavaa sheavoita löytyy 20%. Listalla viidentenä olevaa niasiiniamidia eli B3-vitamiinia on 4%. Veikkaisin loppupuolelta löytyvän vitreoscilla ferment’n olevan osa tuota aktiiviainesosaa.

Tästä tuli nyt varsin imelä hehkutuspostaus. Olen vaan niin puulla päähän lyöty tämän hyvyydestä. En nimittäin ikinä olisi tullut ostaneeksi tätä itse, koska asenteeni hajuttomia apteekin voiteita kohtaan on hyvin nirppanokkainen. Ehkä tämän postauksen avulla saatan muuttaa jonkun muunkin asenteen! :)

Oma jättipullo on lähes tyhjä ja suuntaan kyllä ostamaan uuden. 400ml pumppupullo maksaa noin 25 euroa ja 200ml tuubi vajaat 20 euroa. Sopii tietysti myös lapsille.

Onko joku teistä jo kokeillut tätä?

Voide saatu blogin kautta. Kuin myös tunnin lääkärituijottelu ja erittäin hyvä ravintola Sinnen aamupala siinä sivussa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Petra / Viilankantolupa tiistai 30. joulukuun 2014 at 08:59

  Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Vielä kun joku tulisi ja valelisi sen iholle mun puolesta. :)

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:19

   Sitä palvelua kannattaa tiedustella taustajoukoilta.. :)

 • Reply Helena tiistai 30. joulukuun 2014 at 08:59

  Mä käytin pikkuruisen näytteen tästä ja rakastuin. Heti kun raaskin, ostan tämän atooppiselle iholleni, reseptillä käyttämäni Aqualan L kun ei ehkä aivan tarpeeksi pehmennä mun ihoa kuivalla kelillä.

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:20

   Sä tulit heti ensimmäisenä mieleen tästä voiteesta! :D Mä en jotenkin yhtään tykkää Aqualan L:stä, se vaan tuntuu ja haisee pahalta.

 • Reply Elisa tiistai 30. joulukuun 2014 at 11:50

  Uuuu kiitos hyvästä vinkistä! Mulla atooppinen iho ei ole jaloissa niin paha, mutta miehelle tää vois olla just passeli. :)

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:20

   Kannattaa kokeilla. :)

 • Reply Saana Minerva tiistai 30. joulukuun 2014 at 12:35

  Vaikuttaa hyvältä! Mulla ei ole atooppista ihoa, mutta talvella kasvojen iho menee kuiville ja kivuliaille laikuille ja vartalonkin iho muuttuu kuivaksi ja kutisevaksi. Täytyy pitää tämä purkki mielessä.:)

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:22

   Kuivat ja kivuliaat laikut kuulostaa kovasti atopialta. :/ Käytin tätä laiskuuttani kasvoille nyt ollessani kovin flunssainen ja hyvin toimi.

 • Reply Elli tiistai 30. joulukuun 2014 at 13:39

  Mulla ei talvella oikeastaan mikään muu kuivu pahasti kun sääret, mutta ne kun jättää rasvaamatta… Just itseasiassa skippailin vähän rasvaamista ja auta armias sitä kutinaa eilen illalla ja itseasiassa nytkin :(( Eli matka käypi apteekkiin hakemaan tota :D

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:22

   Se kutina on niin kamala!

 • Reply Jonna H. tiistai 30. joulukuun 2014 at 14:57

  En ole, mutta mieli tekisi. :)

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:22

   Kannattaa! :)

 • Reply Tiia K tiistai 30. joulukuun 2014 at 21:37

  Tätä tulisi testata, eritoten talvisin iho kovilla ja oma iho on kyllä herkistynyt. Iloista uuttavuotta. <3

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:23

   Ihanaa uutta vuotta Tiia! :)

 • Reply Pumpuli keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 09:05

  Tuitui vaan! :) Olisit saanut kyllä napata fanikuvan mun blogistakin jos olisit halunnut. :)

  Oli kyllä ihana tunnelma tilaisuudessa, mielenkiintoista asiaa ja mitä parasta seuraa, kiitos! Ja voidekin on pehmoisen ihana, eli ei ollut mitään ylisanoja. :)

  • Reply Myy keskiviikko 31. joulukuun 2014 at 13:23

   Kiitos! Halusin keskittyä tuotteeseen, mutta onneksi sulla oli myös lääkärikuva. :D

 • Reply Päivi tiistai 20. tammikuun 2015 at 18:55

  Kokeilin tätä, kun näyte tuli LivBoxissa. Aivan loistavaa! Aion ostaa tätä lisää :) Hassua, että 200ml:n ja 400ml:n pakkauksilla on noin pieni hintaero!

  Mullekin olisi kelvannut lääkärin tuijottelu >:o

 • Leave a Reply