Kasvovoiteet, Seerumit, Vichy

Vichy Idéalia

Apteekkisarja Vichyn Idéalia -tuoteperheeseen kuuluu tehoseerumi ja kasvovoide kahdelle eri ihotyypille. Otin harvinaislaatuisesti koko setin käyttöön syyskuun alussa.

Idéalia Pro Dark Spot Corrector on tarkoitettu kaikkiin ihon pigmenttimuutoksiin ja epäpuhtauksista johtuviin sävyn muutoksiin. Oletin siis sen olevan jossain määrin ihoa kuoriva ja hölläsin vähän Paula’s Choicen kuorinnan käyttöä. Tämän olettamuksen perusteella käytin sitä alkuun iltaisin, kunnes tajusin lukea paketin kyljestä sitä suositeltavan käytettäväksi aamuisin. Inci-tietämykseni ei ole mitään kovin perehtynyttä, mutta ainesosista löytyy ainakin salisyylihappoa, jota käytetään BHA-kuorinnoissa.

Pakkaus on hyvin toimiva muovinen pumppupullo. Ainoa miinus siitä, ettei tästä tiedä koska tuote loppuu. Koostumukseltaan seerumi on voidemaista ja pehmeästi levittyvää. Tuoksu on mieto ja mitäänsanomaton. Silikoneja tässä on ihan kunnolla ja sen kyllä huomaa miellyttävästä käyttötuntumasta. En tiedä johtuiko se tästä seerumista (vai Paulan AHA-kuorinnasta), mutta toiselle ohimolle muutama vuosi sitten ilmestynyt levähtäneen pisaman näköinen läikkä on selvästi haalistunut.

Seerumin inci.

Idéalia Day Cream lupaa silottaa ryppyjä, tasoittaa ihon sävyä ja tehdä ihosta heleän näköisen. En varsinaisesti tosiaan ole anti-age-tuotteiden kohderyhmää, mutta ei nämä tuntuneet iholle mitenkään liian tehokkailta. Käytin reilut pari kuukautta sekaihon voidetta päivisin ja kuivan ihon voidetta öisin. Marraskuun pakkasten iskiessä sekaihon voide kävi liian kevyeksi (kyllä, korppuja ollaan) ja siirsin sen Miehen käyttöön. Sen jälkeen olen käyttänyt kuivan ihon voidetta välillä aamuisin ja välillä iltaisin.

Voiteet on pakattu kauniiseen keraamiseen purkkiin, joka on mukavaa luksusta kun kyseessä on kuitenkin apteekkimerkki. Noin muuten en niin tykkää purkissa olevista voiteista, koska ne on epähygieenisiä (olen todella laiska käyttämään spaattelia) ja pumput on vaan niin paljon käytännöllisempiä. Purkki on kuitenkin suht järkevän mallinen kaventuessaan alaspäin, joten sen saa helpommin tyhjäksi kuin suorareunaisen purkin.

Sekaihon versio tuntuu mukavan kevyeltä geeli-voide-miksiltä, kuivan ihon voide on täyteläisempää ja selvästi voidemaisempaa. Molemmat on hyvin kosmeettisesti miellyttäviä ja levittyvät kuin unelma. Tuoksu on purkista nuuhkiessa makea ja hieman kukkainen, mutta jostain syystä se ei tuoksu omalla ihollani hyvältä, vaan muuttuu pistäväksi ja muoviseksi. Selkeimmin huomasin tämän, kun Mies alkoi käyttää toista voidetta. Vitsit miltä mansikkakarkilta se tuoksuu toisen iholla! Mies tuleekin hihittäen kylppäristä iltaisin sänkyyn ja on selvästi tykännyt ”metsämansikkavaahdostaan”. :)

Normaalin ja sekaihon voiteen inci.

Kuivan ihon voiteen inci.

Varsinaisesti mitään pahaa sanottavaa minulla ei näistä ole. Iho oli käytön aikana erittäin hyvässä kunnossa, mikä on ihan mahtava juttu. Olen tuoksuihminen ja häiriinnyin liikaa siitä, ettei nämä tuoksuneet hyvältä ihollani. Näinkin pieni asia ratkaisee ja siksi en ostaisi uudestaan. Yllätyin kuitenkin positiivisesti siitä, että apteekista voi löytää jotain näin laadukkaan tuntuista, joten ehkä uskallan jatkossa tutustua myös niiden valikoimiin.

Seerumi maksaa noin 40-45 euroa, voiteet noin 30-35 euroa. Apteekeista.

Tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply