Lifestyle

Italia vol. 3

Vielä yksi kuvapläjäys!

Italia-31

Italia-32

Italia-33

Italia-34

Italia-35

San Gimignano on tunnettu torneistaan. Lähes sadasta tornista on pystyssä enää 14. Kiipesimme niistä korkeimpaan, 54 metriseen 1300-luvun alussa valmistuneeseen Torre Grossaan. Oli aivan kamalaa (hrrrr ritiläportaat ja luukusta tikapuita pitkin katolle), mutta kannatti! Söin kylässä myös reissun parhaan kupillisen gelatoa (pistaasia ja minttua). Tänne ei muuten kannata mennä aamupäivästä. Torit on täynnä turistikrääsäkojuja ja kadut täynnä ihmisiä. Siestan aikaan kojut purettiin pois ja jengin määrä väheni mukavasti.

Italia-36

Italia-37

Italia-38

Monteriggioni oli reissun toinen linnoistus ja samalla ensimmäinen varsinainen linnoituskaupunki. Söötti mesta! Monteriggionissa pääsee seikkailemaan parissa Assassin’s Creed -pelissä.. :)

Italia-39

Italia-40

Italia-41

Italia-42

Sienassa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa. Oli hassua kuvitella, että 1300-luvulla se on ollut Euroopan suurimpia kaupunkeja! Sitten iski musta surma ja korjasi sadon. Kävimme ihastelemassa hassua raidallista katedraalia (Duomo di Siena), pyörähdimme Piezza del Campolla ja söimme aikaisen illallisen istuen jännityksestä jäykkinä jyrkällä kadulla olevalla terassilla (”Earlybirds!” huudahti tarjoilija). Noita kirkkoja ei voi kuin tuijottaa suu ihmetyksestä auki. Tykkäsin erityisesti katonrajassa kiertävistä päistä.

Italia-43

Italia-44

Italia-45

Italia-46

Kotimatkalla Roomaan poikkesimme vielä Parco dei Mostrissa, joka on (monsteri)patsaspuisto, jonka joku täysjärkinen toveri rakennutti vaimonsa muistoksi 1500-luvulla. Hieno paikka, jossa kannattaa käydä mikäli suunnalle sattuu. Kävimme vielä viereisessä Bomarzon kylässä lounalla ennen huristelua lentokentälle.

Italia-47

Italia-48

Loppuun vielä pari väsynyttä matkaajaa (lento myöhässä), joita ehkä vähän jännäsi lentää ukkosen (eli ilmiselvän Mordorin) yli. :)

Ihana maa! Palaan ehdottomasti takaisin. :) Italia-sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä ja toinen täältä. Mitä tykkäsitte reissukuvista? Saako välillä lipsahtaa aiheesta vai pysytäänkö jatkossa tiukasti kosmetiikassa?

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Satu keskiviikko 17. kesäkuun 2015 at 18:50

  Määki oon käyny Italiasa, sielä on kyllä paljo nähtävää. Meen ens vuonna luokan kans myös Italiaan. Ootan sitä reissua kyllä paljo. <3
  Tykkään aina kahtoa reissukuvia, ne on niin hienoja. Ja tottakai välillä saa kertoa muustaki kuin kosmetiikasta, ainaki mun mielestä. :)

  • Reply Myy perjantai 19. kesäkuun 2015 at 19:24

   Kiva kuulla! :)

 • Reply JonnaH. sunnuntai 21. kesäkuun 2015 at 20:26

  Ihania nää sun matkakuvat! Italia on paikka, johon olen aina haaveillut pääseväni, vielä se on toiveissa. ;) Ehdottomasti saa olla muutakin kuin kosmetiikkaa. Gelato. :P

 • Leave a Reply