ColourPop Cosmetics, Hamstraus, Lifestyle, Shipito

Pakettienvälityspalvelu Shipito

ColourPop-01

Tutustuminen Shipiton palveluihin on tuonut näppien ulottuville mm. aivan ihanan ColourPopin meikit, joita saisi muuten hankittua vain asumalla jenkeissä. Ihan kaikki jenkkiläiset verkkokaupat ei suostu toimittamaan Shipiton osoitteisiin, joten kannattaa suorittaa pikainen googlaus ennen kuin täyttää ostoskorin herkuilla.

En tajunnut kuvata Sipitoon rekisteröitymistä, mutta sinne täytetään omat yhteystiedot ja siirretään $5 rahaa (tämän summan saa käyttää myöhemmin paketin postikuluihin), jonka jälkeen saa oman Shipito-osoitteen. Tai oikeastaan useamman, koska varastoja on muutamassa eri osavaltioissa, mutta kannattaa käyttää suurinta varastoa, joka on Mindenissä Nevadassa. Tämä yksilöity Shipito-osoite syötetään yhteystiedoksi (niin toimitus- kuin laskutusosoitteeksi) sinne jenkkiläiseen verkkokauppaan mistä haluaakin tehdä ostoksia. Käytän tässä esimerkkinä ColourPopin pakettia. Kyseinen pulju tarjoaa ilmaiset postikulut yli $30 tilauksille, joten minun ei tarvitse maksaa mitään siitä, että paketti siirtyy ensin ColourPopilta Shipiton varastoon.

Shipito-01

Saan Shipitolta meiliä, kun tilaamani paketti on saapunut varastolle. Tällä kertaa paketin matka ColourPopilta Californiasta tuonne Shipiton Nevadan varastolle vei neljä päivää. Kirjauduttuani sisään ja näen myös etusivulta, että varastossa odottaa yksi paketti (ja vieressä näkyy, että olen aikaisemmin kuitannut yhden paketin varaston läpi). Varoitan, että palvelu on melko kömpelön näköinen, mutta kunhan saa kahlattua ensimmäisen kerran homman läpi, menee seuraava jo rutiinilla.

Shipito-02

Klikkaamalla kuvaketta pääsen paketin tietoihin. Löytyy niin kuva paketista kuin sen mitat ja paino. Menen valitsemaan postitustavan.

Shipito-03

Vaihtoehtoja on vielä enemmän, mutta olen aina valinnut halvimman (ja toki hitaimman) eli tuon ensimmäisenä olevan Airmail Economyn. Kuriirifirmat on ihan törkeesti kalliimpia. Tässä kohdassa hinnat määräytyvät automaattisesti paketin koon ja painon mukaan. Plus systeemi yrittää toki tunkea vakuutusta väkisin mukaan.

Shipito-04

Seuraavaksi valitaan vielä Insurance-kohdasta haluaako paketilleen vakuutuksen. Delivery Insurance maksaisi $3 + 3% paketin arvosta. Delivery + Damage Insurance maksaisi saman verran, mutta sitten pitäisi maksaa myös $2-5 extraa siitä, että paketin sisältö kuvataan. Olen jättänyt vakuutukset ottamatta.

 

Shipito-05

Valmista! Sitten täyttämään tulliselvitystä (customs declaration). Tämä tieto tulee näkymään paketin päällä ja siihen sitten Suomen tulli reagoi.

Shipito-06

Ohjeiden mukaan sisältö täytyy spesifioida, joten lajittelin luomivärit ja huulipunat erikseen. Täytetään vielä tiedot siitä onko paketissa akkuja ja onko sisältö ostoksia vai lahja. Oikealla näkee kokoajan mistä eri kuluista postituksen hinta koostuu. Shipito ottaa käsittelykuluja $1 per paketti, mikä on mielestäni todella kohtuullinen summa. Alhaalta ruksitaan vielä ruutu minkä pitkässä tekstissä luvataan varmaan kuu taivaalta ja koko homma tallennetaan.

Shipito-07

Sitten on hyvä tarkistaa onko Shipito-tilillä olisi tarpeeksi katetta. Oho hups ei ole, joten klikkaan itseni paypaliin siirtämään sinne rahaa.

Shipito-08

Lopuksi lähetetään paketti matkaan!

Shipito-09

Palvelu yrittää toki tarjota vielä viime hetken lisäostoksia. ;) Tämä on hyvä, jos vaikka kuvista huomaisi teippien repsottavan. Edellisen ColourPopin pakettini postikulut oli kolmisen dollaria vähemmän, mutta toisaalta se oli postitettu pahvikuoressa, eikä pahvipaketissa niin kuin tämä.

Shipito-10

Valmista! Tehdessäni tätä jenkeissä oli yö, joten paketti jäi odottelemaan lähtövalmiina aamua. Kaksi viikkoa myöhemmin se kilahti Tulliin Suomessa. Nettitullasin paketin ja maksoin kymmenisen euroa veroja, jonka jälkeen paketti löysi parissa päivässä perille. Sisällöstä lisää myöhemmin. :)

Kuinka monelle Shipito oli jo tuttu?

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply JonnaH. tiistai 27. lokakuun 2015 at 10:37

  Kiitos tästä, ehkä mäkin uskallan. En oo vaan tähän asti ruoskinut itseäni tarpeeksi, että olisi jaksanut alkaa tutustumaan tähän kunnolla. :D

  • Reply Myy keskiviikko 28. lokakuun 2015 at 21:53

   Uskallat! Vaikka se onkin turmion tie.. :D

 • Reply Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi tiistai 27. lokakuun 2015 at 14:25

  Näppärä palvelu! Ei ole ainakaan vielä tullut tarpeeseen, mutta varmasti tulevaisuudessa :)

  • Reply Myy keskiviikko 28. lokakuun 2015 at 21:54

   Tulee jotenkin hassu olo, että miten tätä ei ole keksinyt aikaisemmin :)

 • Reply hellin tiistai 27. lokakuun 2015 at 14:52

  Tuliko paketti täällä päässä postin kautta maksikirjeenä vai miten?

  • Reply Myy keskiviikko 28. lokakuun 2015 at 21:52

   Joo maksina tulee. :)

 • Reply Markka tiistai 27. lokakuun 2015 at 16:26

  Ihan mahtava postaus! Oon ollut palveluun kirjautumassa jo aiemmin mutta lähinnä hämmennyin ja hämmennyin vielä lisääkin. Pistän tämän jutun talteen myöhempää käyttöä varten.

  • Reply Myy keskiviikko 28. lokakuun 2015 at 21:53

   Se on kyllä kieltämättä vähän sekava.

 • Reply Anna torstai 17. maaliskuun 2016 at 10:39

  Kiitos! En ole uskaltanut luottaa näihin välityspalveluihin, mutta kokemuksesi ja ohjeesi rohkaisivat viimeinkin kokeilemaan. :)

  • Reply Myy torstai 17. maaliskuun 2016 at 10:42

   Hienoa! Toivottavasti kaikki menee sujuvasti :)

 • Reply teikku tiistai 29. maaliskuun 2016 at 22:03

  Mä en nyt oikein ymmärrä tota Suomen tulli – kohtaa. Tuleeko sieltä joku ilmoitus kun paketti on siellä vai pitääkö itse seurata sitä jostain Shipiton sivuilta vai mitähä ?? :D

  • Reply Myy tiistai 29. maaliskuun 2016 at 22:24

   Tulee ilmotus postitse, jos paketti jää sinne. :) Jos paketti ei jää, niin se tulee normisti lähipostiin ja siitä tulee noutolappu.

   • Reply teikku tiistai 29. maaliskuun 2016 at 22:28

    aaa okei, kiitos nopeasta vastauksesta ! :) Rupesin ihmettelemään, kun Shipiton sivuilla lukee jotain tämmöstä kun ”Foreign Receipt Helsinki-Vantaa” ja se on ollu siellä viime viikosta ? Mut eiköhän tää tästä. :)

    • Reply Myy tiistai 29. maaliskuun 2016 at 22:33

     Hämmentävä! Ehkä tullissa on ollut pääsiäisen takia ruuhkaa ja ilmoitus on matkalla :)

 • Reply Suvi tiistai 12. huhtikuun 2016 at 19:38

  Kuinka suurella rahamäärällä oot yleensä tilannut? Ja millaset tullit on tullu?:)

  • Reply Myy tiistai 12. huhtikuun 2016 at 21:17

   Noin 30-50 dollarin tilauksia. Tullimaksua näistä ei joudu maksamaan, mutta (mahdollisesti) maksettavaksi tuleva alv on 24% :)

   • Reply Suvi tiistai 12. huhtikuun 2016 at 23:19

    Okei! Kun oon ite tilaamassa n. 20€ maksavan paketin, niin mietin millasia kuluja päälle tulee! Ja tuohon siis päälle vielä toimitusmaksu..

 • Reply Elisa torstai 12. toukokuun 2016 at 12:20

  onko niin että Shipiton-tilille voi ladata rahaa vain Paypalin kanssa (postituskuluja varten) vai hyväksyykö järjestelmä myös luottokortin? Mietin vain kun kirjoitit 5$ lataamisesta Shipiton sivuille. Ja onko tosiaan vieläkin niin että Sephora ei hyväksy Shipiton osoitetta?? Itseäni lähinnä kiinnostaa tilata Drugstore-meikkejä ja merkkejä, joita ei edes täältä Keski-Euroopasta saa…

  • Reply Myy torstai 12. toukokuun 2016 at 21:42

   Mun täytyy todeta, että en tiedä. Tykkään itse käyttää PayPalia kaikessa, niin valitsen aina sen.

   Sephora on hyväksynyt Shipito-osoitteen, mutta ei ulkomaista luottokorttia tai puhelinnumeroa. Luottokortin voi kiertää lahjakortilla, mutta puhelinnumeron kanssa on vähän vaikeempaa. :/

 • Reply Anna lauantai 15. lokakuun 2016 at 16:04

  Kiitos hyvistä ohjeista! Nykyään Colorpop toimittaa myös Suomeen ja postarit ovat huikeat 25 dollaria. Mietin tulisiko tämä halvemmaksi postitustavaksi. Tietysti tullit pitää maksaa vaikka paketti lentäisi taikamatolla Suomeen, mutta säästäisi tällä metodilla hieman. :)

  • Reply Myy lauantai 15. lokakuun 2016 at 21:11

   Mä oon edelleen tilannut Shipiton kautta ja siinä säästää kyllä (riippuen toki vähän paketin koosta). Viimeksi taisin maksaa shipiton posteista 16 dollaria :)

 • Reply Annika sunnuntai 23. lokakuun 2016 at 18:54

  Tiedätkö mitkä kaikki kaupat hyväksyvät shipito-osoitteen? Tarkoitukseni olisi tilata Too Faced, Urban Decay (niitä erikoisempia, mitä ei ole esim. Helsingin stockmannilla). Sephora olisi ollut täydellinen, mutta luin, etteivät hyväksy ulkomaista puhelin numeroa :(.
  Onko paypal minkälainen? Onko turvallinen, tms. Itse olen käyttänyt aina luottokorttia, esim. ebayssa. Jotenki oon aatellu, et paypal on epäturvallinen :D Jos voisit vähän kertoa Paypalista…

  • Reply Myy sunnuntai 23. lokakuun 2016 at 20:29

   En valitettavasti tiedä tarkemmin kaupoista. Toki voi aina laittaa viestiä kaupan asiakaspalveluun ja kysyä suoraan. :) Puhelinnumero-ongelmaan Shipito tarjoaa tämmöistä apua: https://www.shipito.com/en/help/faq#phone mutta en ole kokeillut vielä itse.

   Paypal on paljon turvallisempi kuin luottokorttitietojen antaminen suoraan kauppaan! Sitä kannattaa ehdottomasti käyttää kaikkialla missä se vaan on käytössä. :) Käytän sitä suomalaisissakin verkkokaupoissa, jotka tarjoaa sen yhtenä vaihtoehtona. Varsinkin eBayssa, jossa ostoksia tekee useilta eri myyjiltä, tarjoaa Paypal myös suojan sille, että saa rahat takaisin mikäli myyjä ei koskaan lähetä tuotetta. Kannattaa käydä tutustumassa Paypalin sivuilla!

   • Reply Annika sunnuntai 23. lokakuun 2016 at 23:28

    Kiitos! Täytyykin tutkia tuota paypal:ia tarkemmin, jos vaikka käyttäs jatkossa sitä :).

  Leave a Reply