Batiste, Carmex, Escada, Lee Stafford, MAC, Nars, Soap & Glory

Dublinin kosmetiikkaostokset

Lensimme Dubliniin Köpiksen kautta. Häkellyttävää kyllä, en ostanut mitään kosmetiikkaa Helsinki-Vantaalta, enkä edes Köpiksen kentältä. Olisin kyllä varmasti löytänyt sielä ostettavaa, kun lentomme oli yli kolme tuntia myöhässä, mutta ihana SAS päätti istuttaa meitä koneessa sen sijaan, että olisi päässyt kentälle odottelemaan. Onneksi ehdimme ennen koneeseen menoa käydä Joe & The Juicessa haukkaamassa välipalaksi tuorepuristetut mehut ja leivät. Ihan mahtava paikka, niitä löytyy Köpiksen lisäksi Lontoosta. Vietin toissakesänä Miehen kanssa Lontoossa viikon ja kävimme kahdesti aamupalalla Joe & The Juicessa. Suosittelen kokeilemaan avokadoleipää. :) Saimme lopulta uuden koneen hajonneen tilalle ja pääsimme perille. Tosin niin myöhään, että ensimmäisen illan suunnitelmat oli menetetty. Mutta ostoksiin..

Brown Thomasin tavaratalo (Grafton Street 88-95) on yksinkertaisesti UPEA paikka. Sen kosmetiikkaosasto on jättimäinen taivas, korupuolella uskaltaa tuskin hengittää ja muodin puolella kaikki näyttää ihanalta. Vaikkei olisi aikeissa sieltä mitään ostaa, kannattaa käydä pelkästään ihastelemassa ympäristöä. Ja ei ne kellarikerroksessa olevan miesten osaston myyjätkään kovin huonolta näyttäneet.. Olisin niin halunnut ottaa teille kuvia, mutta koko talo oli sen verran hyvin miehitetty, ettei salakuvaukseen ollut mahiksia.

Minun pääkohde oli Narsin piste. Se ei ole kovin suuri, mutta valikoima vaikutti erittäin hyvältä. Onnistuin kuitenkin pysymään ostoslistani asettamissa rajoissa. Minulla on Narsin poskipunan kulttisävy Orgasm minikokoisena, mutta halusin sen myös ihan normaalissa koossa (4.8g / 29€). Sen lisäksi ostin poskipunasiveltimien aatelia olevan Yachiyo Brush’n (55€), joka on yksinkertaisesti täydellinen. Esittelen sen teille myöhemmin erikseen.

Kävin myös Brown Thomasin MAC ”pisteellä”, joka oli enemmänkin hyvänkokoinen shoppi. Siellä oli lauantai-iltapäivänä 15 tyttöä töissä! Ostin ihka ensimmäisen MAC-tuotteeni eli Mineralize Volcanic Ash -kuorintavoiteen (30€). Olen tietoisesti pysytellyt erossa MACista, koska pelkään hurahtavani siihen vähän liiankin syvälle. Aloitetaan varovasti.

Tähän väliin täytyy todeta, että palvelukulttuuri on hieman eri tasoa noin ylipäätänsä Irlannissa kuin meillä täällä. Minä olin varmaan hyvin epäkohteliaan oloinen turisti, koska häkellyin juttelevista kassatytöistä ja vastailin turhan paljon yksitavuisesti.. Tuntui kuitenkin liialta, kun ihan kaikkea pahoiteltiin vuolaasti ja ihan joka väliin kiiteltiin. Koen olevani normaalia kohteliaampi arjessa ihan täällä koto-Suomessa, mutta moni asia meni Dublinissa yli. Mun mielestä on esimerkiksi ihan normaalia, että edelläni jonossa on joku, eikä kassan tarvitse pyydellä anteeksi, että jouduin odottamaan minuutin, kun edelläni ollutta asiakasta palveltiin ensin.. Eh :)

Bootseja löytyy Dublinista useita. Kävin kahdesti isossa myymälässä, joka sijaitsi ostoskeskuksessa, jonka nimeä en muista.. Ensimmäisenä hakeuduin Soap & Gloryn vartalotuotteiden luokse. Hand Food (125ml / 6,90€), Whipped Clean (250ml / 11,25€) sekä Smoothie Star (500ml / 14€) on kaikki keränneet kehuja mm. Ostolakko-blogin Virveltä. Bootseissa on varmaan aina osta kolme, maksa kaksi -tarjouksia, joten sain käsirasvan ilmaiseksi. Vartalo- tai suihkuvoidetta en ole vielä päässyt korkkaamaan, mutta käsivoide vaikuttaa todella miellyttävältä.

En ollut pakannut mukaan kuivashampoota tai hiuslakkaa, joten tarvitsin molemmista pienet matkakoot. Ostin testiin ällöttävältä kuulostaneen Batisten kirsikkahiuspuuterin (50ml / 1,99€) ja Lee Staffordin hiuslakan (50ml / 2,89€), koska molemmat näytti söpöltä. Ensimmäinen olikin niin hyvää, että kävin toisella kertaa ostamassa sen myös täysikokoisena (200ml / 3,99€). Tuoksu on aika esanssinen kirsikkainen, mutta tämä jättää tukan tuntumaan ja näyttämään niin puhtaalta kuin ”aineettomalta”. Perinteisempi vaihtoehto muotoilutahman jättävälle Klippoteketille. Ostin kokeiluun Batistelta myös ruskealle tukalle tehdyn version (200ml / 5,29€), mutta en ole korkannut sitä vielä. Hiuslakka osottautui perustylsäksi ja haisi kummalliselle. Menee matkakäytössä, mutta en siitä niin välitä.

Soap & Gloryn You Don’t Believe Your Eyes -silmänympärysseerumi (15ml / 15,50€) vaikutti mielenkiintoiselta, joten se pääsee seuraavaksi testiin, kunhan käytän ensin öky-Chanelini loppuun. Tästä löytyy kyllä incin alkupäästä silikoneja, mutta toisena listassa oli kosteuttava glyseriini. Carmexin kirsikkahuulivoidetta (10g / 4,50€) en ostanut Bootsista, vaan se tarttui käteeni Dundrumin ostoskeskuksen Urban Outfittersin kassan edustalla olleesta lisämyyntikorista. Pidän Carmexista todella paljon, mutta olen aikaisemmin nähnyt tätä kirsikkaversiota vain purkissa. Tuubi ja SPF15 sinetöivät ostopäätöksen.

Dundrumin ostoskeskus on hieman kauempana keskustasta. Matkustimme sinne Luas-junalla ja matkaan meni ehkä vartti. On käymisen arvoinen paikka, jos haluaa shoppailla. Dundrum on iso, tyylikäs ja miellyttävä. Ehdimme pyöriä siellä kolmisen tuntia, mutta helposti olisi mennyt enemmänkin aikaa. Pysähdyimme alkuun Starbucksiin kahville hengähtämään ja sain latteni melkeen oikein nimettynä. ;)

Yhtään vaatetta en ostanut, mutta sen sijaan ostin viisi paria kenkiä.. Keltarusettiset on ”ihan oikeat” kengät, muut kolme paria Penneysin (eli Primark) halpiksia. Harvemmin ostan höpöhöpö-kenkiä, mutta jostain syystä kävelen puhki ainakin yhdet ballerinat kesässä. Nuo kolmet maksoi yhteensä 19 euroa, joten voin huoletta hajottaa ne. Viidennet oli tyttömäiset Clarksin nahkaiset nauhakengät, jotka vein samantien töihin työkengiksi.

Ainoaksi lentokenttäostokseksi (!) jäi Escadan tämän kesän kausituoksu Cherry In The Air (100ml / SEK585), jonka ostin kotimatkalla Arlandan kentältä. Olin siitä jo aikaisemmin haaveillut, mutta testattuani tuoksua iholle oli se pakko ostaa. Toimi nimittäin erittäin hyvin!

Summasummarum, Dublin oli todella söpö kaupunki. Kuin minikokoinen Lontoo. Lähden sinne mieluusti (vaikka Miehen kanssa) uudestaan, mutta kesäaikaan. :) Minulle ja ystävälleni osui tosin mukavan aurinkoiset kevätkelit, paitsi lähtöpäivänä satoi räntää vaakatasossa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Eveliina tiistai 9. huhtikuun 2013 at 07:05

    Aaw, mitä tuliaisia! Kosmetiikka ja kengät ovat ihan parhaita ostoksia reissuilta. Voi, tässä tulee hirveä reissukuume pelkästään kosmeostosten takia :)

    • Reply Myy tiistai 9. huhtikuun 2013 at 20:43

      Kosmetiikkaa ja kenkiä on niin helppo ostaa :) Ei tartte kauheesti sovitella ja pähkäillä.

  • Reply Taru K tiistai 9. huhtikuun 2013 at 08:18

    Mä olin Dublinissa muutama vuos sitten elokuussa, ja sillon sato vettä joka päivä ainakin jossain vaiheessa. :)

    • Reply Myy tiistai 9. huhtikuun 2013 at 20:44

      Meillä tais käydä hyvä tuuri :) Mä onnistuin tosin olemaan viikon Lontoossakin niin, ettei siellä satanut!

  • Reply Elisa tiistai 9. huhtikuun 2013 at 10:36

    Voi eikä, mäkin haluan Dubliniin! Reissukohteita on kertynyt kyllä jo ihan liiaksi rahatilanteeseen nähden… :)

    Tuo Hand Food on ihan parasta kamaa muuten <3

    • Reply Myy tiistai 9. huhtikuun 2013 at 20:44

      Hand Food tuntuu sen verran hyvältä, että on alkanut harmittaa etten ostanut myös käsilaukkukokoa :D

  • Reply Pumpulipupu keskiviikko 10. huhtikuun 2013 at 20:47

    Ihana ostospostaus ja ihania Soap & Gloryja! Mielenkiintoisia myös nuo havaintosi Dublinin palvelukulttuurista. Ihan järkyttävän kokoinen tuo MAC:in piste, huh huh. En ole missään nähnyt vastaavaa! :)

    • Reply Myy keskiviikko 10. huhtikuun 2013 at 22:45

      Kiitos! Olin kyllä ihan monttu auki siellä MACin osastolla :D

  • Reply Noora perjantai 19. huhtikuun 2013 at 17:19

    Heh, määki ostin tuon Escadan viimeisimmältä lentokenttäreissulta! Ihana!

    Ja Joe& The Juice tuli kans tutuksi ja just avokado oli ihan huipputäyte! Niitä on muuten Ruotsin puolella, ainakin Mälmössä.

    • Reply Myy perjantai 19. huhtikuun 2013 at 20:30

      Escada on niin herkullinen!

      Jess, ne on levinny Ruotsiin! Eli ehkä joskus tännekin asti :)

    Leave a Reply