Itseruskettavat, St. Tropez

Rusketusta purkista?

Olin vielä eilen aikeissa hehkuttaa uuden löytöni maasta taivaisiin. Aurinko tarttuu ihooni hyvin hitaasti ja halusin kauniin päivetyksen. Nappasin maanantaina St. Tropezin Bronzing Moussen mukaani Stokkalta, koska olin lukenut merkin tuotteista paljon kehuja.

Levitin heti kotiin tultuani ainetta jalkoihini ja en ole ikinä saanut niin kaunista päivetystä kuin mitä yksi kerros tätä toi! Väri syveni muutamassa tunnissa ja oli todella luonnollisen näköinen. Tästä innostuneena käsittelin illalla loputkin kropasta ja tiistaina aamulla pesin ihon suihkussa, jotta viimeisetkin itseruskettavan tuoksahdukset lähtisivät pois. Reisissä ja alaselässä oli pientä ihottuman tyyppistä näppyä, mutta ajattelin sen johtuvan jostain muusta.

Tänään (keskiviikkona) heräsinkin sitten näissä tunnelmissa. Samassa kunnossa on käsivarsien lisäksi selkä, vatsa, pakarat ja reidet. Jostain syystä rintakehä ja sääret ovat lähes normaalit. Ja eikun apteekkiin hakemaan kortisonivoidetta.. Olisin kuvitellut reaktion tulevan paljon nopeammin? En keksi mistä muusta se voisi johtua, koska en ole käyttänyt mitään muuta uutta kosmetiikkaa, enkä ole syönyt mitään erikoista. Pitihän sitten lukea Paulan arviot, eikä hän suosittele mitään St. Tropezin itseruskettavia, koska ne sisältävät niin paljon ihoa ärsyttäviä hajusteita.

Sitten kun tietäisi mikä tämän listan aineista aiheutti tämän?

Jos palataan vielä itse tuotteeseen. Vaahto on hyvin tummanruskeaa ja melko kosteaa, joten se on helppo levittää iholle. Näkee heti mistä pitää vielä hieroa. Kunhan huolellisesti levittää ja imeyttää vaahdon, niin ei varmasti jää rajoja. Tässä on hyvin vahva, ei niinkään itseruskettavalta tuntuva tuoksu. Tulee mieleen joku L’Orealin hiussävyte, mikä ei ehkä ole paras ensivaikutelma, kun tuote kuuluu iholle eikä hiuksiin..

Harmittaa! Tämä teki niin nättiä jälkeä. Säärissä ei juurikaan ole ihottumaa, joten ehkä uskaltaudun kokeilemaan tätä toisen kerran vain jalkoihin. Saa nähdä miten sitten käy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pumpulipupu keskiviikko 6. heinäkuun 2011 at 19:43

  Voi ei, kurjaa jos sait noin ikävän reaktion St Tropezista!

  Mäkin olen kerran saanut ihottuman kosmetiikkatuotteesta. Kyseessä oli Dependin vihreä kynsilakanpoistoaine, jonka pitäisi olla vielä hellävarainen. Aiheutti vähitellen ihan hirveän ihottuman mun käsiin. Kannattaa siis varmaan olla varovainen senkin kanssa. Siinä ei ole mitään muuta kuin Dimethyl-alkuisia aineita, joten joku niistä oli mulla allergisoiva. Mutta hyvä tietää, että tuota St Tropezia en lähde sitten edes kokeilemaan!

  Olen muutenkin käyttänyt viime aikoina itseruskettavana Hawaiian Tropicin Gradual Bronze Moisturiseria. Se voitti Kauneus & Terveys -lehden testissä tuon St Tropezin, joka tuli toiseksi. Hintakin on huomattavasti edullisempi, eli n. 8 euroa 200 ml:n pullo. On ihan hyvää tavaraa, joten sitä suosittelen kyllä! :)

 • Reply Myy keskiviikko 6. heinäkuun 2011 at 20:11

  Minä käytin Dependin vihreetä pitkään ennen rakennekynsien laittoa. Tykkäsin sen öljyisestä koostumuksesta ja ei onneksi tullut siitä mitään ongelmia. :)

  Täytyykin tutustua tuohon Hawaiian Tropiciin! Olen ongelmitta käyttänyt aikaisemmin sekä L’Orealin että Garnierin itseruskettavia, joten en tajua mikä nyt iski.

 • Leave a Reply