Born to Bio, Ekokosmetiikka, Ihonhoito, Joik, Madara, Öljyt, Pai Skincare, Tatuoinnit, Terre d'Oc, Vartalovoiteet

Tatuoinnin hoito luonnonkosmetiikalla

Todella kuivaihoisena tatuoinnin parantelu ei ole aina niin helppoa. Helosan? Sillä voin heittää vesilintua. Bepanthen? Epämiellyttävää. Päätin muutama vuosi sitten, saatuani vyöruusun kuntoon, että seuraavalla kerralla käytän hoitoon öljyä. Aloitettiin reisikuva viime syksynä ihanan Leenan kanssa ja oli erittäin positiivinen yllätys, että hän ei millään tavalla tyrmännyt tätä öljyistä ideaani. Kuvaa on tehty tässä talven mittaan neljässä osassa, joten se sama ihastuttava paranemisprosessi on tullut käytyä yhtä monta kertaa läpi. Tämän ansiosta tuli kunnolla testailtua mikä toimisi parhaiten. Olin ihan alkujaan ajatellut lähinnä kookosöljyä ja sheavoita, mutta lopulta halusin löytää siistimpiä ja helpompia ratkaisuja..

Tatuoinnin-hoito-luonnonkosmetiikalla-01

Voiteista löysin heti sen ykkösen, enkä lähtenyt kokeilemaan muita.
Madara Pihlaja Daily Defence – Pihlajavoide on paksua, mutta levittyy ihan kohtalaisen hyvin ollakseen ekokosmetiikkaa. Voide pyörii iholla hetken vaaleana, mutta pienellä taputtelulla tai hieromisella se häviää. Pinta jää rasvatuksi ja pehmeäksi, mutta ei lähmäiseksi. Todella toimiva tuote siihen perusrasvaukseen päivän aikana, kun on aamulla ja illalla käyttänyt tämän lisäksi öljyä.

Tatuoinnin-hoito-luonnonkosmetiikalla-02

Nestemäisistä öljyistä kokeilin useampaa.
Born to Bio Elixir Sublimant – Tämä monoi-öljyseos osoittautui liian ohueksi. Se toimii mainiosti ylläpitohoitoon sitten ensimmäisen kuukauden jälkeen, mutta ei riittänyt alkuvaiheessa.
Born to Bio Argan Oil – Täydellistä. 100% arganöljy on paksua ja se antaa suojaa pitkään. 4-5 pumppauksella käsittelin koko reiden ulkosivun. Vaikka 50ml pullo tuntuu pieneltä, olisi tämä riittänyt hyvin jonkun vähän maltillisemman kokoisen kuvan hoitamiseen.
Pai Skincare Rosehip Oil – Tämä Pain ruusunmarjaöljy ei ehkä ole ihan sitä hintatasoa, mitä jengi lutraisi reisiinsä, mutta käytin pullonpohjat testimielessä tähän. Toimi erittäin hyvin, joten jonkun muun merkin (esim. Born to Bion) kohtuullisemman hintainen ruusunmarjaöljy voisi olla hankinnan arvoinen. Hankin seuraavaa kuvaa varten!

Born to Biolta näyttäisi löytyvän arganin ja ruusunmarjan lisäksi muitakin kiinnostavia öljyjä, kuten helokkia, babassua ja sacha inchia.

Tatuoinnin-hoito-luonnonkosmetiikalla-03

Kiinteämmät öljyt tuli myös tutuiksi.
Madara Cocoa & Plum Creamy Oil –  Ajattelin alkuun, että voidemainen öljy olisi kätevä, mutta ei se sitten ollut ihan sitä mitä odotin. Tuubi on mennyt useaan otteeseen tukkoon, mikä on tosi sotkuista tukoksen lähtiessä liikkeelle. Sen lisäksi voideöljyn tuoksu on vähintäänkin kummallinen. Kyllä tätä käyttää, mutta on kivempiakin vaihtoehtoja.
Joik Moisturizing and Nourishing Body Butter Stick – Loistava! Kaakao- ja sheavoita sisältävä puikko sulaa iholle pienestäkin kosketuksesta ja kuva on superhelppo puikottaa läpi. Jättää jälkeensä hyvin rasvaisen ja liukkaan pinnan, mutta myös hyvän pitkäkestoisen hoivan. Hygieniasyistä en käyttänyt tätä ensimmäiseen muutamaan päivään ennen kuin ihon pinta oli umpeutunut. Sen jälkeen suihsuih vaan. Puikko on muuten näissä kuvissa jo tyhjä, jos kummaksutte ulkonäköä.
Terre d’Oc Shea Body Butter – 100% sheavoi on sellaisenaan ikävä kyllä liian kovaa. Tatuoitu iho on alkuun niin herkkä, etten halua pehmitellä ja sulatella siihen tätä. Vähän myöhemmässä vaiheessa voita pystyy käyttämään paremmin. Varmaankin joku vatkattu versio (whipped shea butter) toimisi paremmin, mutta sellaista ei eksynyt käsiini tähän hätään. Seuraavaa kuvaa varten sitten.

Tatuoinnin-hoito-luonnonkosmetiikalla-04

Summasummarun: tämä kolmikko = rakkautta! Kuten tatuoija viimeisellä kerralla sanoi, ihoni on ollut poikkeuksellisen hyvässä kunnossa jokaisella tekokerralla. Aika hyvin atoopikolta! :)

Mites se kuva sitten? Kurkataan sitä ensi viikolla. Löytyykö lukijoiden joukosta tatuoituja tyyppejä ja onko näistä vinkeistä iloa?

Seuraa blogia: bloglovin’ / facebook / instagram.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Heidi B torstai 19. helmikuun 2015 at 15:32

  Mä olen rasvaillut Erioililla, Helosanilla ja Bepanthenilla. Noista kolmesta Helosanista tykkään eniten. Erioilista sain ikäviä näppylöitä, en heti mutta noin kolmen päivän rasvailun jälkeen ja Bepanthen nyt vaan on niin kamalaa jankkia, että ei sitä voi laittaa jos kuvan päälle pitäisi vielä joku vaatekin lätkäistä. Pitääkin seuraavalla kerralla kokeilla jotain näistä tai vaikka kaikkia kolmea :)

  • Reply Myy torstai 19. helmikuun 2015 at 21:19

   Jos Bepanthen tahmaa pahasti, niin tykkäisit varmaan eniten pihlajasta. :) Öljyt kyllä lähmää jonkun verran, jos ei ole kovin kuiva.

 • Reply Nunnu torstai 19. helmikuun 2015 at 16:11

  Tykkään käyttää tuota madaran rasvaa vähän kaikkeen ja nyt on kiva kuulla että se on hyvä myös tatuoinnin rasvaamiseen :) Bebanthen on niin inhottavan sotkevaa mönjää ettei sitä kehtaa koko ajan läträtä. Tuo argan oil vaikuttaa myös mielenkiintoiselta tuotteelta muuhun käyttöön :)

  • Reply Myy torstai 19. helmikuun 2015 at 21:20

   Pihlaja on siis loistava yleisvoide! Moni käyttää tuota argania kasvoille. Ja käyhän se hiuksillekin. :)

 • Reply Jonna H. torstai 19. helmikuun 2015 at 18:58

  Oo, nyt tietää sitten mitä seuraavaksi käyttää, jos tatuoinnin ottaa. Musta Helosan on niin yök. :D

  • Reply Myy torstai 19. helmikuun 2015 at 21:21

   Helosan on aika meh. :D

 • Reply .Mari Anniina. -Sensaisti perjantai 20. helmikuun 2015 at 09:06

  Tämähän oli hyvä! Mullakin tatuoinnin ottaminen (vähän isompi tällä kertaa) edessä, kunhan herra taiteilija saa kuvan valmiiksi ja pääsen varailemaan aikaa :) Toki voi olla, että sitä tulee vaan koluttua kaappia läpi, että mitäs täältä löytyy :D Toi monoi-öljy multa löytyykin.

 • Reply Saara perjantai 20. helmikuun 2015 at 21:19

  7 tatskan kanssa on öljyt todettu toimiviksi. Bepanthen on edelleen mun suosikki kätevyytensä vuoksi, kun tuubi kulkee mukana, mutta kokemusta on myös kookos- ja avokadoöljyllä parantelusta. Ei ollut tatskaajallakaan nokan koputtamista parantuneen kuvan kohdalla.
  Pihlaja alkoi kiinnostelemaan eli sitä voisi kokeilla seuraavan tatskan paranteluun :)

 • Reply Johanna keskiviikko 19. joulukuun 2018 at 20:47

  Kynsihuollosta tarttui mukaan tuo Joik:n puikko ja voi taivas, kyllä lensi kaikki muut roskakoriin :D Aivan loistotuote ja seuraavassa huollossa ostan pari varastoonkin! Aina niin vastenmielinen tatuoinnin hoitaminen on nyt sitä huomattavasti vähemmän. Kiitos vinkistä! Suosittelen ehdottomasti minäkin!

 • Leave a Reply