Ekokosmetiikka, S5 Skincare, Seerumit

S5 Skincare Illuminate Serum & Calm Serum

S5 Skincare on sertifioitua luomukosmetiikkaa. Nimi pohjautuu viiteen ääripään ekosysteemiin, joista on lähdetty hakemaan apua erilaisten iho-ongelmien hoitamiseen. Kivalta kuulostava idea, mutta minä ja ekokosmetiikka on ennenkin saatu aikaseksi nokkakolareita, kun kaipaan tuotteilta ominaisuuksia mitä ekoilulla ei saa aikaan..

Tilasin Beautybaysta kaksi 10ml testipulloa. Illuminate Serum on tarkoitettu vaalentamaan pigmenttiläiskiä. Calm Serum on tarkoitettu vähentämään punoitusta ja rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Tykkäsin, että testipullotkin olivat lasia ja näyttivät samalta kuin sarjan muut pakkaukset.

Molempien koostumus on ohuehkoa emulsiota. Tuoksukin on hyvin samankaltainen. Siinä on jotain tunkkaista ja maanläheistä. Ei niin paha kuin jotkut tymäkät yrttituoksut, mutta en voi sitä miellyttäväksikään sanoa. Siedettävä ehkäpä? Molemmat levittyvät iholle ekomaisen nahkeasti, mutta imeydyttyään nahkeus katoaa. Minä kaipaan silti silkkistä ja liukasta levitysfiilistä.

Pari viikkoa ei riittänyt antamaan näyttöä Illuminaten kyvystä vaalentaa pigmenttiläiskiä, joten mielikuva siitä jäi kivasti kosteuttavaksi nahkeudeksi. Calm sen sijaan rauhoitti ihoa ja naama tykkäsi. Sitä käytti ihan mielellään, miinus nahkeus ja haju.

Illuminate INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Saccharomyces/Xylinum Black Tea Ferment, Isostearyl Isostearate, C14-22 Alcohol, Hydrolyzed Roe, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, C12-20 Alkyl Glucoside, Veronica Officinalis Leaf Extract*, Primula Veris Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Melissa Officinalis Leaf extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Extract*, Alchemilla Vulgaris Extract*, Achillea Millefolium Extract*, Sclerotium Gum, Laminaria Ochroleuca Extract, Lysolecithin, Dehydroacetic Acid, Alcohol**, Tocopherol, Xanthan Gum, Pullulan, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum (Natural, Low Allergen Fragrance), Gluconolactone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. *ingredients from organic farming **made using organic ingredients 

Calm INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Aqua (Water), Ectoin, Isostearyl Isostearate, C14-22 Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Sodium Dehydroacetate, C12-20 Alkyl Glucoside, Crithmum Maritimum Hydrolysate Extract, Tripleurospermum Maritimum Extract, Tocopherol, Myristyl Glucoside, Pullulan, Xanthan Gum, Gluconolactone, Sodium Hyaluronate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum (Natural, Low Allergen Fragrance), Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Benzyl alcohol, Dehydroacetic Acid. *ingredients from organic farming

Voisin ostaa Calmia uudestaan, jos siirtyisin kokonaan ekokosmetiikkaan. No, en ole siirtymässä.

Mitään halpaa hupia S5 ei ole, kun normaali myyntikoko (30ml) maksaa noin 50-60 euroa. Hieman kierosti Beautybayssa kolme testipulloa maksaa vähemmän kuin sama määrä normaalissa pullossa. Toisaalta testipullon pipetti on ihan susi, vaikka itse pullo on nätisti lasinen.

Onko joku teistä lukijoista kokeillut sarjaa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jonna H. lauantai 15. maaliskuun 2014 at 11:45

    En ole kokeillut, itselleni täysin oudot tuotteet, mutta sait mielenkiintoni heräämään tuota rauhoittavaa seerumia kohtaan.

    • Reply Myy lauantai 15. maaliskuun 2014 at 14:05

      Sarja oli minullekin ihan tuntematon. Törmäsin sattumalta selatessani Beautybayn seerumivalikoimaa ja kuulosti kiinnostavalta. :)

    Leave a Reply