Aasialainen kosmetiikka, Holika Holika, Jalkavoiteet, Vartalokuorinnat

Holika Holika Baby Silky Foot -kuorintasukat

VAROITUS: Postaus sisältää ällöttäviä jalkakuvia.

Olen vuosia katsellut Miehen koppuraisia jalkoja ja miettinyt mitä niille tekisi. Alkuvuodesta tilasin eBaysta Holikan kuorintasukat. Ehkä näillä saisi sen kaiken kivikovan, kuolleen ihosolukon irti?

Paketissa on pari muovitettuja (jättimäisiä) sukkia ja kaksi pussia kuorintanestettä. Ideana on, että jalat pestään ja kuivataan, jonka jälkeen ne sujautetaan sukkien sisään. Jättimäisen muovisukan sisäpuolella on kuitukankainen sukka, joka ottaa paremmin jalkaan kiinni. Kun sukat on jalassa, niiden sisään kaadetaan pussillinen kuorintanestettä per jalka. Neste tuoksuu hyvälle ja jotenkin Sensaimaiselle. Sitten odotellaan puolitoista tuntia. Vetäisimme päälle vielä (villa)sukat, että paketti pysyisi kunnolla jalassa.

Miehen jalkaan sukat oli sopivammat, kun minulle ne tuntui todella isoilta. Ihan kuin olisin kävellyt märällä nurmikolla, kun neste tursuili varpaiden välistä. Miehen mielestä tuntui siltä, että jalassa olisi hyvin hikiset muovisukat. Puolen tunnin jälkeen alkoi molemmilla kuumotella jalkapöytiä, hieman epämukavaa. Fiilis muuttui huonommaksi, mutta helpotti, kun otti päälle vetäistyt villasukat pois. Ehkä ne lämmitti liikaa?

Otin omista jaloista sukat pois jo tunnin jälkeen, kun ei minun jaloissani ole mitään isompia ongelmia. Ne on satunnaisesti hieman karheat, mutta sekin pysyy hyvin kurissa rasvauksella. Miehen jalassa sukat oli ohjeen mukaiset puolitoista tuntia. Omista jaloista en ottanut kuvia, kun ei ollut mitään näytettävää, mutta Miehen jaloista otin..

Kauniit kantapäät! Tässä tilanne ennen kuorintaa. Halkeamat on syviä ja kantapäät kivikovat.

Tiiviitä ja pahoja kovettumia on muuallakin, esim. päkiöiden sivuilla. Futisnuoruus on jättänyt arpensa.

Kuoriutuminen alkoi..

..ja jatkui. Kummankaan jalat ei olleet arat kuoriutumisvaiheessa. Enemmänkin se oli hauskaa ja ihoa olisi niiin tehnyt mieli repiä. (Ei saa!) Tyydyin hellästi pyörittelemään sitä sormenpäilläni irti suihkussa ollessa.

Tämä postaus meinasi vesittyä siihen, että unohdin ottaa lopulliset jälkeen-kuvat. Kuoriutuminen ja ihon uusiutuminen oli sen verran hidasta (viikko pari), että oli hankala sanoa missä vaiheessa homma oli valmis. Sitten se jäi. Kuoriutumisvaiheen kuvista voi kuitenkin päätellä, että on tästä jotain hyötyä. Tarkoitus oli jatkaa Miehen jalkojen hoitoa kunnollisella kosteutuksella ja säännöllisellä raspauksella, mutta ei varmaan tarvitse edes kertoa kävikö niin.. Omat jalkani on olleet erinomaisessa kunnossa, mutta nyt pari kuukautta myöhemmin Miehen jalat on lähellä lähtöpistettä. Hän tarvitsisi säännöllisiä käsittelyjä ja toki sitä muutakin hoitoa jalkoihinsa.

Inci. Löytyy maitohappoa, glykolihappoa ja salisyylihappoa. Sekä miljoona kasviuutetta.

Oletteko kokeilleet kuorintasukkia, tykkäsittekö?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Petra / Viilankantolupa maanantai 16. kesäkuun 2014 at 07:33

  Bleeergh, miesten jalat on kyllä niin ällöjä, yh! Ihan samalta ne näyttävät tässä huushollissa, mutta silti, ällö mikä ällö. :D Miten niille kaikkein syvimille halkeamille kävi, kuoriutuiko iho jotakuinkin sileämmäksi niiltä main?

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 08:07

   Jep, ajattele kun omat näyttäisi samalta.. :D Syvimmät halkeamat jäi näkyviin, mutta se kaikki irtomoska lähti päältä. Jos kuorinnan jälkeen olisi aloittanut superrasvailut jollain erikoishoitovoiteella, voisi niiden tila olla tosi hyvä.

 • Reply Aune maanantai 16. kesäkuun 2014 at 08:31

  Mun miehellä on taas niin sileät jalat eikä ikinä rasvaa niitä. Mut omiin jalkoihin puin to iltana footnersukat ja odotan vielä tapahtumista eli hidasta on.

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 20:24

   Meilläkin meni melkein viikko siihen, että kuoriutuminen alkoi. :)

 • Reply Jonna H. maanantai 16. kesäkuun 2014 at 10:27

  Täällä sama kuin Aunen miehellä, ihan siloiset kantapäät ukolla, vaikka ei ikinä rasvaa. Omat jos jättäisin hoitamatta niin en ihmisten ilmoille kehtaisi mennä. :D Selvästi poisti tuo kuorinta pahimpia kovettumia miehesi jaloista.

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 20:24

   Ihmeellisiä miehiä! ;)

 • Reply Elisa maanantai 16. kesäkuun 2014 at 10:59

  Aaaa nää sukat on parhautta! <3 Mulla menee vähän kausittain jalkojen huollon kanssa, yleensä pari kertaa vuodessa käytän näitä sukkasia ja iho pysyy satunnaisella rasvailulla ihan hyvänä :)

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 20:25

   Täytyy kyllä ottaa näistä säännöllinen rutiini!

 • Reply Morgaise maanantai 16. kesäkuun 2014 at 11:04

  Mie testasin talvella Minnan postauksen jälkeen. Kantapäihin jäi vielä pikkuisen, mutta ne olivatkin samassa kunnossa kuin ukollasi. Uusi paketti odottaa, pistän sen syssymmällä poistamaan sandaalinhankaamia ja muita vaurioita. Suosittelen ehdottomasti.

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 20:25

   Pari kertaa vuodessa voisi varmaan olla hyvä kuorintatahti. :)

 • Reply Aamu maanantai 16. kesäkuun 2014 at 11:36

  Nuo sukat ovat kyllä niin tiukkaa tavaraa, että en koe tarpeelliseksi testata, ainakaan vielä. Ongelmani ovat päkiät, korkokengissä kun seisoo töissä tuntikausia, niin kyllä siitä mukavat halkeamat saa aikaiseksi. Aika hyvin pelkällä kuorinnalla saan jalat parempaan kuntoon.

  • Reply Myy maanantai 16. kesäkuun 2014 at 20:26

   Hatunnosto sille, että jaksat töissä seistä korkkareilla! Mä normaalisti nössöilen ballerinoilla ja nyt kypsyin niin, että vaihdoin tennareihin. :D

 • Reply marjo Kiilavuo tiistai 17. kesäkuun 2014 at 20:28

  tämä lähti tilaukseen!!

 • Reply marjo Kiilavuo keskiviikko 25. kesäkuun 2014 at 16:21

  Nyt ne sitten tuli.. kysymys Kuinka pian alkaa iho kuoriutua ja kauanko kestää? Pitääkö olla sukat jalassa kokoajan kun iho kuoriutuu? Voiko rasvata kuoriutumisen aikana? Kiitos jos jaksat tarkentaa :)

  • Reply Myy keskiviikko 25. kesäkuun 2014 at 18:59

   Nopeasti tulivat! :) Siinä meni 5-7 päivää, että kuoriutuminen alkoi. Itse kuoriutumisessa meni varsin pitkään, reilun viikon verran. Ehkä kaksi, että jalat oli ihan kunnossa taas. Mies nukkui yhden yön ilman sukkia ja voin kertoa, että musta lakana näytti sen jälkeen tosi kivalta.. Samoin musta sohva, jos erehtyi nostamaan jalat siihen. Muuten voi kyllä hyvin olla ilmankin sukkia. :) Kuoriutumisen aikana voi rasvata. Itse myös hyvin hellästi sormenpäillä hieroin kuoriutuvaa ihoa suihkussa irti. Ei saa repiä!

   Kerro sitten miten kävi! :)

  Leave a Reply