Haaste, Minä

24 jouluista kysymystä

1. Parasta joulussa? Tunnelma! Rauhassa oleminen. Syöminen.
2. Joulumusiikkisi? Viime jouluna kunneltiin paljon Michael Bubléta.
3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? En ole tainnut koskaan katsoa jouluna mitään elokuvaa. Ei kuulu perinteisiin.
4. Jouluherkkusi? Kalapöytä! Piparkakut. Suklaat.
5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Mätiä! Muikun tai siian, smetanalla. Itse graavattua lohta. Smetanasilliä. Ja perunoita tietty. En tykkää laatikoista tai kinkusta.
6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Meillä ei ole muita koristeita kuin ne mitä kuuseen tulee eli päivää tai paria ennen aattoa.
7. Joulu kotona vai jossain muualla? Kotona, omassa rauhassa.
8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Ihan miten tykkää. :) Itse ostan.
9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Parvekkeella olevassa tolpassa on (kirkas) valosarja. Se taisi syttyä jossain vaiheessa marraskuussa. Värilliset valot on ehdoton nounou.
10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Lapsuuden joulut oli ihan huippuja hieman isommalla sukulaisporukalla ja yökyläilyllä. Nyt haluaisin olla vain kahdestaan Miehen kanssa.
11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Eikös niitä aina ole? :)
12. Paras saamasi joululahja? Varmasti jotain lapsena saatua. Veikkaisin pinkkiä iiisoa ja pehmoista possupehmolelua, jonka sain ollessani 5- tai 6-vuotias. Se kulki joka paikkaan mukana (toisen possun ja pupun kanssa). Vuosien myötä siitä tuli vähemmän pinkki ja pehmoinen, lopulta joku koirista söi siltä kaiken irti lähtevän. Legon musta linna oli myös tosi kova juttu ja sitä kasattiin suurella keskittymisellä.
13. Kamalin saamasi joululahja? Ei ole mitään yksittäistä, mutta tylsää on ehkä saada esineitä, joita ei tarvitse.
14. Kuvaile unelmien joulusi? Olisi lomaa. Olen viimeiset seitsemän vuotta viettänyt joulun niin, että minulla on 2-3 vapaapäivää. Tahtoisin kovasti fiilistellä joulua rauhassa pari viikkoa.
15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? En niin välitä lapsekkaista lauluista.
16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Ostanut muutaman lahjan ja vähän siivoillut kotia. Niin ja hankkinut suklaat sekä mädit valmiiksi. Loput ruuat täytyy käydä ostamassa aatonaattona.
17. Paras joulujuoma? Punaviiniglögi.
18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Oikea, koska tuoksu! Vuodessa ehtii hyvin unohtaa miten ärsyttäviä ne joka paikkaan varisevat neulaset olikaan.
19. Käykö teillä joulupukki? Ei.
20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? Joka toinen joulu kasa lähisukua tuli meille ja joka toinen joulu olimme heidän luona. Ne vierailujoulut oli spesiaalijuttuja, kun saatiin jäädä yökylään ja oli erilainen tunnelma kuin kotona ollessa.
21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Enemmän yöpukulinjalla.. Jos pitää lähteä kotoa, niin puen kyllä siistiä päälle. Kotona semi-siististi ja mahdollisimman mukavasti. :) Naamaan kevyesti meikkiä, ettei näytä ihan kuolleelta kuvissa.
22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? Ei mikään. Olen koostumusnirso ja laatikkoja on kamala syödä.
23. Paras joulusuklaa? Neuhausin konvehdit.
24. Joulutortut vai piparit? Piparit ehdottomasti! Mieluiten raakana taikinana. Jos teen torttuja, teen ne appelsiinimarmeladilla.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply