Ekokosmetiikka, LivBox, Ma Provence, Shampoot

Ma Provence Shampoo Bar

Maaliskuun hippi-LivBoxissa tuli mukana Ma Provencen shampoopala. Merkki on minulle täysin tuntematon, mutta palashampoon testaamista olin aikaisemminkin miettinyt. Tosin todennut homman olevan liian hippiä minun makuuni ja jättänyt Lushin palat kauppaan. Nyt kun tämmöinen pala tipahti postiluukusta, oli sitä testattava. Kyseinen pala on tarkoitettu normaaleille hiuksille, joten jatkuvaan käyttöön en semmoista ostaisi. Haluan nimittäin suojata hiusväriäni mahdollisimman hyvin ja käyttää värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita.

Palaa hierotaan suoraan kosteisiin hiuksiin ja se vaahtoaa todella hyvin. Minulla ei hiukset juurikaan likaannu, joten pesen ne 3-5 päivän välein ja vaahdotan aina kahdesti, koska käytän paljon muotoilutuotteita. Tämä pala jättää (varsinkin toisen vaahdotuskerran jälkeen) hiukset kunnolla narskuvan puhtaiksi. Haen sitä tunnetta vain syväpuhdistavalta shampoolta, mutta normaalin shampoon toivoisin jättävän hoidetumman tunteen. Pakkaus väittää, ettei hoitoainetta tarvita, mutta todellakin tarvitsen sitä, vaikka hiukseni on lyhyet. Hiukset jää ihan mielettömän ilmaviksi ja keveiksi, mikä tosin minun silkkisellä hiuslaadulla on enemmänkin ongelma sähköisyyden takia.. :)

Tässä vaiheessa 25 grammaista shampoopalaa on käytetty noin 15-20 kertaa ja siitä on kulunut alle puolet. Täysikokoisesta 85 gramman palasta saisi siis varmaan lähes 200 pesukertaa, todella riittoisaa!

Käytin itse palaa kolmella pesukerralla, kunnes tajusin yhdistää kummallisesti kutisevan päänahkani tähän tuotteeseen. Päänahka ei hilseillyt, eikä punoittanut, mutta kutisi niin epämiellyttävästi, että lopetin käytön siihen. En pidä päänahkaani mitenkään herkkänä, koska ei se aikaisemmin ole reagoinut näin. Niputan tämän siis samaan kategoriaan kuin Madaran puhdistusvaahdon; joku kasviperäinen aine aiheuttaa allergiaa. Mies taas on käyttänyt tätä ihan huoletta ilman ongelmia.

Ihmettelin alkuun kummallista muotoilua ja oletin keskellä olevan reiän lähinnä haitalliseksi. Pelkäsin shampoopalan hajoavan sen takia herkemmin kuin reiättömän palan. Reikä osoittautui erittäin käteväksi, kun palan voi ripustaa roikkumaan koukusta suihkuhyllyn kylkeen. :) Kuivuu käytön jälkeen nopeasti.

Inci, jos siitä jotain selvää saa. Shampoo tuoksuu melko yrttiselle. Semmoinen perinteinen ekotuotteen vihreä hippituoksu. En pidä siitä, mutta ei se ollut niin epämiellyttävä tai pistävä kuin jossain muissa tuotteissa.

Täysikokoinen 85g pala maksaa noin 12,50€ ja sitä myydään kuulemma ”hyvinvarustetuissa tavarataloissa, hypermarketeissa ja kemikalioissa”. Vai niin, itse en ole koskaan merkkiin törmännyt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Flicka torstai 2. toukokuun 2013 at 07:51

  Pujoallergisena voin vain kuvitella miten kamalaa jälkeä joku pujoa sisältävä kosmetiikka voi saada aikaan!

  Mutta palashampoosta pidän kyllä. Tätä en ole kokeillut, enkä tämän arvion perusteella aio kokeillakaan. Lempparini on iHerbistä tilaamani J.R. Liggett’s. Se ei tee hiuksistani narskuvia eikä myöskään tahmeita (Flow Kosmetiikan shampoopalat). Hoitoainetta käytän kyllä, koska muuten tätä takkupesäkettä ei saisi hallittua ollenkaan…

  • Reply Myy torstai 2. toukokuun 2013 at 15:36

   Madaran puhdistusvaahdossa taisi juuri olla pujon kanssa ristiin reagoivia kasveja. Minulla heinäallergiat on olleet pahimmat, mutta koska niitä on siedätetty, on nykyään pujo yksi voimakkaimmista ärsykkeistä.

   Itse palan käyttö oli sen verran mukavaa, että ehkäpä annan jollekin toiselle merkille mahdollisuuden :)

 • Reply Julle torstai 2. toukokuun 2013 at 14:58

  Empä ole moiseen ennen törmännyt :D
  Kiva postaus.
  Käy kurkkaa :
  http://kosmetiikkabloggausta.blogspot.fi/

  • Reply Myy lauantai 4. toukokuun 2013 at 09:38

   Kiitos!

 • Reply Päivi lauantai 4. toukokuun 2013 at 08:55

  Minustakin tuo oli aivan liian pesevä. Tuoksusta ja koostumuksesta sitten tykkäsinkin paljon. Kiertoon pala lähti joka tapauksessa.

  • Reply Myy lauantai 4. toukokuun 2013 at 09:39

   Kunnon syväpuhdistuspala :)

  Leave a Reply